Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 06, 2003

Een regendag vandaag, ach ja, we mogen niet klagen na al het prachtige weer van de afgelopen weken. Dit gaf me wel zo'n gezellig herfstgevoel. Lekker thuis met thee en een boek. Maar ja, dat kwam er natuurlijk niet van.

Vanochtend om 6 uur met Katja opgestaan, maar een half uurtje later zei ze, dat ze zich helemaal niet lekker voelde en dook dus weer haar bed in. Ze bleef vandaag maar thuis van school. Ze had kennelijk heel wat slaap nodig, want ze sliep tot 11 uur!

Ik ging intussen naar de sportschool, waar de oefentijd snel ging, want ik ontmoette er 3 vriendinnen om mee te kletsen. Als ik er zo een week alleen voor sta met de kinderen, biedt de sportschool nodig contact met andere volwassenen.

Eenmaal weer thuis voelde Katja zich toch beter en verveelde zich, dus besloten we naar Michael's te gaan om knutselspullen uit te kiezen om kerstcadeautjes mee te maken. Ze koos materiaal om op glas mee te tekenen en allerlei dingen om kralen juwelen te maken. Voor Kai en Saskia heb ik bij Hearthsong stiften besteld, waarmee je op kaarsen kunt tekenen. Ook kocht ik bij Michael's voor hen schuim spullen om fotolijstjes en dergelijke mee te maken. Ieder jaar maken de kinderen hun kerstcadeautjes zelf, althans, daar streef ik naar. Vorig jaar lukte het niet, we hadden te veel gaande, maar dit jaar denk ik, dat we op tijd zijn. Het geeft ze een gevoel van voldoening om iets voor anderen te maken en vooral om de blijdschap van die persoon te zien bij het uitpakken. Ik probeer het knutselen bij de kinderen erg aan te moedigen, we hebben beneden in de basement een hele kast vol met knutselspulletjes.

Na een heel heen en weer gerij vanmiddag, naar Katja's bijles en Saskia's dansles, besloot ik de kinderen mee naar de Mexicaan dichtbij te nemen. Ik ben dol op hun spinazie quesadilla's en de kinderen vinden vooral de gratis tortilla chips voor het eten heerlijk. Plus er wordt snel bediend. Ik merkte daar op, dat ik niet de enige ouder ben, die zijn/haar kinderen uit eten neemt zonder wederhelft. Er was een andere moeder met twee kleine jochies en een vader met zijn twee jonge tieners.

Vandaag gehoord, dat Wal-mart, dat al de grootste verkoper van muziek is, nu ook in de download muziek business gaat beginnen. Die oude Sam Walton doet het toch maar goed.

Nu is het Friends kijken, het is tenslotte het laatste seizoen. Wel erg jammer, ik blijf het een leuke serie vinden.



0 reacties: