Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, november 29, 2003

Shopping day, vandaag! Dus al vroeg op en naar de mall, Fair Oaks maar weer eens. Ik ontmoette er twee vriendinnen en we zochten naar een jurk voor ons Kerstfeest (voor mij in het lang) en ook voor Sinterklaas cadeautjes. We hadden enorm geluk, we slaagden meteen bij Lord and Taylor . Ik vond een zilveren jurk en een paars fluwelen jurk. Allebei afgeprijst, dus heb ik ze maar beiden gekocht :).

Voor Kai's schoen cadeautjes vanavond gingen we naar de Discovery Store, ik kocht hem een boekje met een stempelkussentje. Je kunt met je duim stempelen en er allerlei dingen van maken. Heel leuk!

Rick is altijd moeilijk om voor te kopen, maar voor hem vond ik bij Brookstone een electronische cocktail maker. Je kunt de ingredienten voor 40 cocktails vinden en er zit een maatkopje bij. Rick vindt het leuk verschillende cocktail te serveren bij onze feestjes.

We begonnen om 9 uur met ons winkelen en om 1 uur was de mall bijna zo druk als ik me Hoog Catharijne in Utrecht herinner (op een doordeweekse dag, want ik heb de winkels hier nog nooit zo druk als in Hoog Catharijne op zaterdag gezien!). Te druk dus voor onze smaak. We aten een lekkere lunch, roastbeef sandwich en tomaten soep, bij Corner Bakery.

Na de lunch scheidden onze wegen zich en ging ik naar Michael's om nog wat kerstspullen te kopen. Ik wil dit jaar de kleuren zilver, goud, rood en wit aanhouden. Michael's had heel wat en ik heb daarna de family room en de keuken in kerststemming gebracht. Een kerstster, rood/witte kaarsen, kussen van gevulde "stockings', het ziet er allemaal heel feestelijk uit.

Versieren voor de Kerst is hier een grote traditie. Ook wij doen er hartelijk aan mee. In de donkere dagen vind ik al die lichtjes maar wat mooi.

Rick nam intussen vanmiddag de meisjes mee naar de mall. Het doet me goed te zien, dat ze allemaal een engel van de boom van het Leger des Heils hebben gekozen. Dit keer zonder mij. Ieder jaar kiest ieder van de kinderen een engel van de boom van dezelfde leeftijd en sexe. Daarvoor kopen we dan de hartewensen, die het kind heeft doorgegeven. Het doet me goed te zien, hoe begaan mijn kinderen met hun onbekende "angel" zijn. Katja koopt sinds vorig jaar dingen van haar eigen geld, zakgeld en met babysitten verdiend, en ze kijkt niet op een penny, haar zuurverdiende geld wordt rustig aan haar angel besteed.

In deze tijd van het jaar wordt er nog meer aan liefdadigheid gedaan, dan normaal (en dat is al heel wat, gewoonlijk). Zo paste Katja gisteravond op 3 jongetjes, terwijl de ouders meehielpen het avondeten te serveren bij een "halfway house" (meestal een huis waar drugsverslaafden verblijven, net voor ze weer klaar zijn voor de maatschappij). De school van de kinderen houdt een voedselinzameling en zo zijn er nog veel meer manieren om minder bedeelden te helpen. De "angels" van mijn kinderen zijn de laatste jaren onze projecten geweest, maar als ze wat ouder worden wil ik ook meer daadwerkelijk gaan helpen in soepkeukens en dergelijke.

Ik probeer in het Kerstseizoen een aantal dingen als standaard te hebben: familie tijd, dwz spelletjes doen en samen naar de film en dergelijke, anderen helpen (in dit geval dus die "angels"), culturele dingen (shows, zo zijn we vorig jaar naar A Christmas Carol van Charles Dickens geweest in het historische Ford's Theatre, waar president Lincoln vermoord werd), spiritueel (we gaan naar een levend stalletje bij de kerk tegenover ons en als het lukt een kerkdienst) en zo heb ik meer tradities. Ik hoop, dat de kinderen zich die dingen later met genoegen herinneren.

0 reacties: