Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 26, 2004

Daar zijn we weer! We hebben een fantastisch weekend gehad, het is een heel leuk resort, ik zal een aparte, meer uitgebreide blog schrijven over de reis, maar hieronder in het kort:

Toen we aankwamen waren de wegen slecht, het sneeuwde, maar er lag nog niet veel, wel genoeg om de wegen heel glad te maken. Maar we haalden het en checkten rond 9 uur in.

We hadden een apartementje met twee slaapkamers en een sofa, die tot tweepersoonsbed uitklapte. Helaas was het uitzicht op de parkeerplaats, maar ach, maakte niet uit, we hadden laat geboekt (vorige week) en nog geluk gehad, dat we iets zo centraals kregen.

Dit resort is enorm, wij zaten in het Central Village, met een heel stel leuke winkeltjes en restaurants. Ook waren er goede pistes daar, Rick en de kinderen namen lessen, ik was er te bang voor. Katja probeerde snowboarding, maar het lukte haar, tot haar teleurstelling, niet.

Het was zaterdag bitterkoud met een snijdende wind, ik heb een paar foto's waar je letterlijk niets van Kai en Saskia ziet!

Gisteren zijn Kai en ik op sneeuwschoenen door het woud gaan wandelen en 's middags ben ik in de harde sneeuw en wind met Saskia gaan "tuben", met een opblaasband van de berg afglijden. De anderen gingen skien.

Gisteravond ging het zeer bergafwaarts met het weer, het begon te ijzelen en de wegen werden onbegaanbaar. Eerlijk gezegd heb ik vannacht nauwelijks geslapen, want we zouden dus terugrijden en de Weather Channel vertelde vreselijke verhalen over het weer hier in Washington (we hebben inderdaad 15+ cm sneeuw hier).

Maar vanochtend werd er gezegd, dat er een pauze in het slechte weer was tot vanavond. Dus besloten we toch maar te gaan. Ik heb de hele dag stijf van angst in de auto gezeten en op sommige bergwegen was het touch and go (vooral toen een auto voor ons het niet haalde, gelukkig kon Rick er nog net langs). Maar hij heeft heel goed gereden en we zijn thuis.

En het was allemaal wel prachtig, de rode schuren tegen de witte sneeuw, de schattige witte kerkjes met rode deurtjes en glas in lood ramen, de oude huizen met schommelstoelen op de "porch". En natuurlijk de vergezichten in de heuvels.

Hier is vannacht dus inderdaad 15 centimeter sneeuw gevallen en dus is het morgenochtend sneeuwruimen geblazen! Onze buren en de pizza bezorgers vonden ons vast al asociaal, dat alles nog wit is.

Grappig was, dat de wegen in Virginia veel beter schoongemaakt waren, dan in West-Virginia. De staten zijn echt net als aparte landen.

Ik hou het vandaag kort. De kinderen zijn morgen ook nog vrij van school, dus hier in Fairfax County hoeven we geen sneeuwdagen op te geven voor deze storm.

Nu zitten we lekker bij de open haard met een witte wereld om ons heen. Het is goed weer veilig thuis te zijn!

0 reacties: