Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, januari 10, 2004

Met kaarsen en een haardvuur proberen we het lekker warm te houden hierbinnen. Makkelijk is het niet, ik heb de hele dag met een deken over mijn voeten gezeten, want die kon ik niet warm krijgen!

Vanochtend was het -20 bij het wakker worden en dat is toch echt wel de koudste temperatuur, die ik hier heb meegemaakt. We hadden nog drankjes overgebleven van Kerst en Oud en Nieuw op het deck (houten balkon) staan, die zijn compleet bevroren. Ook onze waterval en vijver zijn helemaal bevroren.

We hebben vandaag heel wat projectjes afgemaakt. Ik heb mijn webpages bijgewerkt, zodat alle links weer werken. Ik ben er bijna mee klaar. Ik wil eigenlijk nog zoveel met die webpage, vooral ook een over Washington en omgeving, maar er is zoveel te melden, dat ik er eigenlijk een beetje in verdrink. De grote stukken tijd, die ik ervoor nodig heb, ontbreken gewoon.

Rick en Kai hebben in de basement de treintafel afgebroken. Dat was ooit een ambitieus project om een echt trein"dorp" op te zetten, maar werd nooit afgemaakt en nam enorm veel plaats in.

Nu hebben we ruimte voor een lang begeerde ping pong tafel! Of een voetbaltafel, of airhockey of, of. Het punt is, het is een enorme kamer en de kinderen worden oud genoeg om die spelletjes heel leuk te vinden. Ooit willen we in die kamer een barretje laten bouwen, zodat we er leuke feestjes kunnen houden. Een basement is een fantastische toevoeging aan een huis. Het is veel meer dan een kelder.

Mijn grootouders hadden vroeger in Den Haag een kelder. Een koud, stenen kamertje deed dienst als logeerkamer voor mijn neef. En verder bewaarde mijn oma er haar extra proviand. Het was altijd een spannende ruimte, maar niet waar je nou uren zou willen doorbrengen.

Onze basement daarentegen heeft:
-- de logeerkamer met badkamer
-- twee kamers voor bergruimte, waarin ook een extra ijskast past
-- een gedeelte waar de kinderen kunnen knutselen
-- een "rec" room, waar we dus die ping pong tafel hopen te zetten
-- een "theater", waarin onze grote scherm tv staat

De meeste huizen hier hebben een basement, niet altijd zo groot als de onze, maar meestal wel "finished", wat betekent, dat hij gestoffeerd is en niet enkel een rauwe kelder.

Vanavond heb ik heerlijke pizza met spinazie en feta kaas op van Vocelli's. Ik ben vandaag niet naar buiten geweest, het is helemaal niet goed voor mijn spieren, dit koude weer.

Rick en de kinderen zijn nu naar de nieuwe Peter Pan film. Ik heb het verhaal van Peter Pan al zo vaak gezien, ik had geen zin me ervoor door de vrieskou te begeven!

0 reacties: