Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, januari 03, 2004

Opruimdag vandaag! Na alle Kerst- en Nieuwjaarsdrukte krijg ik echt de neiging om helemaal opnieuw te beginnen.

Vanochtend heb ik bij de gym geoefend en het was er flink druk. Na al het eten en drinken van de feestdagen begint iedereen weer braaf aan zijn dieet/oefeningen. De maand januari is er altijd flink druk en dan neemt het weer af. De "maandag" van het jaar wordt januari wel genoemd.

Over afvallen gesproken, Washington DC is nummer 25 (en laatste) op de lijst van meest vette steden in de VS, van Men's Fitness Magazine (dit was de lijst van vorig jaar). Detroit was dit jaar nummer 1. Ik moet zeggen, ik zie weinig heel vette mensen hier in de buurt of in Washington. Het is ook vrij makkelijk om buiten te zijn en te bewegen. En er zijn veel gezonde eetgelegenheden.

Een andere statistiek is niet zo goed voor Washington DC: het was in 2003 de stad met de meeste moorden per capita. Helaas is er een gedeelte van de stad, waar je maar beter niet kunt komen. Het wordt geregeerd door Gang geweld en schietpartijen. Het Wilde Westen is er niets bij.

Nu denken veel mensen, dat de VS een gevaarlijke plaats is om te bezoeken, met op iedere hoek een schietgraag persoon. Niets is minder waar. Ik voel me hier veiliger, dan ik me ooit in Nederland op straat heb gevoeld. Je moet alleen weten waar je in de steden niet moet komen. In Washington is dat aan de oostkant. Je kunt aan de adressen zien waar je bent. Iets met "NW" of "SW" is ok. En hier waar wij wonen gebeurt zo weinig, dat de politie al bij het minste of geringste op je stoep staat.

Vanmiddag hebben we de bomen afgetuigd onder het genot van Kerstliedjes. Het ging allemaal vlot en er moet enkel nog stofgezogen worden en dan is alles weer aan kant. Altijd weer kaal zonder al die Kerstgezelligheid.

Kai en Saskia logeren vannacht bij anderen, dus besloten Rick en ik Katja mee naar een volwassen restaurant te nemen: Sam and Harry's, een steakrestaurant. Het was heerlijk en gezellig daar. We bestelden allemaal hetzelfde: biefstuk (rood van binnen) met spinazie en aardappelkroketten.

Nu kijken Rick en Katja beneden "28 days". Ik ga zo lekker maffen. Nog een luie dag voor het school/werkleven weer begint!

0 reacties: