Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 27, 2004

Vanochtend weer flinke ijzel. Rick besloot er toch doorheen te gaan. Ik ruimde ondertussen met mijn buurvrouw sneeuw in de hele buurt, zodat morgen de kinderen naar school kunnen lopen. Lorraine en ik en Kai en haar dochter Katarina ruimden zeker een halve kilometer lang stoep! Met 20 cm sneeuw en een laag ijs erbovenop was het flink zwaar.

Op vrijdag, voordat we naar Snowshoe gingen, moesten we documenten gaan tekenen bij een advocatenkantoor. We gingen nl. van een 30-jaar hypotheek op ons huis naar een 15-jaar. Dit omdat de rente op het moment heel laag is (4,85 procent voor ons) en omdat het voor ons financieel voordeliger zou zijn. Ik heb nooit een hypotheek hoeven afsluiten in Nederland, maar hier moet je zgn. punten (1% van de leen = 1 punt) betalen. Hoe meer punten, hoe voordeliger de lening. Wij betaalden 2 punten.

Het advocatenkantoor was precies zoals alle advocatenkantoren, waar ik geweest ben. met grote houten mahoniehouten deuren, heel grote mahoniehouten bureaus, gratis pennen en een telefoon (voor noodgevallen). Enfin, we tekenden 100 papieren en dachten, dat het allemaal in kannen en kruiken was.

Overigens is het bezitten van een huis "the American Dream" en meer en meer mensen maken die droom waar (vanwege de lage rente). Weinig mensen huren hier, tenzij ze de aanbetaling van een huis niet kunnen ophoesten (zoals wij, toen we pas begonnen) of maar tijdelijk ergens zijn.

Niet, dus. Vandaag door alle sneeuw en ijzel weer terug, want een van mijn handtekeningen "leek" niet. Nu heb ik een totaal on-Amerikaanse handtekening: een soort krabbel met alleen mijn initialen en achternaam (onleesbaar). Amerikanen tekenen meestal met hun volle naam netjes in schoolschrift. Maar ok, handtekening weer gezet, hopelijk is dit genoeg!

Als het slecht weer is, is het heerlijk voor de lokale televisiekanalen, ze hebben overal verslaggevers om over ieder korreltje hagel, ijzel of sneeuw te rapporteren. Maar vandaag was het moeilijk, want de belangrijke presidentiele voorverkiezingen in New Hampshire waren ook onderweg. John Kerry heeft deze voorverkiezingen weer gewonnen, we zullen zien of hij doorzet, of dat de media hem ook in spaanders hakt.

Verder heb ik van de sneeuwdag gebruik gemaakt om mijn verslag over Snowshoe online te zetten en ook de foto's.



0 reacties: