Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 17, 2005

St. Patrick's Day

Iedere maand is hier wel wat te vieren. Heerlijk vind ik dat! De enige saaie maand (hoewel er dit jaar twee zijn, want meestal valt Pasen in april) is januari, alleen de eerste is een feestdag.

Februari brengt Valentijnsdag, maart St. Patrick's Day, april (meestal) Pasen, mei Memorial Day, juni het begin van de zomervakantie, juli Onafhankelijkheidsdag, augustus is gewoon een lekkere zomermaand, september heeft Labor Day, october de herfst, november Thanksgiving en december natuurlijk Kerstmis. En overal weten de Amerikanen een feest(dag) van te maken!

Om half zes vanochtend ging de wekker al! Rick had namelijk een heel belangrijke vergadering in het Witte Huis!! Wat toeristen niet lukt, lukte hem en zijn collega's wel. Niet alleen presenteerden ze hun produkten aan de medische specialist van het Witte Huis, maar ze kregen ook een rondleiding. Zo zag hij de "West Wing" en waar de president de pers meestal te woord staat. Helaas mocht hij geen foto's nemen, maar hij was er flink van onder de indruk en dat zegt wat voor Rick!

Misschien moet hij iedere ochtend maar zo vroeg opstaan, want van de weeromstuit was de hele familie vroeg op. De oudste meisjes (Katja en Leah, ik zie Leah al bijna als een dochter, vooral nu Katja waarschijnlijk met hen op vakantie naar Puerto Rico gaat!) waren keurig op tijd de deur uit.

Kai en Saskia waren om 6:45 klaar met hun ontbijt, ongekend!! Ik wou, dat ik mezelf iedere dag er toe kon zetten zo vroeg op te staan. Om half acht was ik klaar met gewichtheffen en Saskia was om 8:15 al op school, volgens mij het vroegst dit jaar.

Op weg naar school kwamen we allerlei groenharige kinderen tegen en ook onze kinderen hadden allemaal iets groens aan. Het was namelijk St. Patrick's Day. Mensen riepen elkaar enthousiast "Happy St. Patrick's Day" toe, het is hier een grote feestdag, want er woont een grote groep Ieren.

Of je nu wel of geen Iers bloed hebt, je moet iets groens dragen. Ik heb geen druppel Iers bloed in me, dus ik heb een tijdje gerebelleerd en als ik dan opmerkingen kreeg trots geroepen, dat ik 100% Dutch was. Nu draag ik een blauwgroene sweater, een half-toegeven aan het groene gedoe.

Toch is het een leuke feestdag. De kinderen leren over leprechauns, ketels met goud onder de regenboog en shamrocks (klavertjes vier). De volwassenen drinken er nog eens een Guinness op.

Rick heeft heel wat Iers in zich, wat goed zichtbaar is in Kai's en Saskia's rode haren. Saskia heeft een helemaal Iers vriendinnetje en was vandaag duidelijk in de contramine. Ze wilde niet Amerikaans-Nederlands zijn, want wij hebben geen feestdag, die door iedereen gevierd word, "alleen maar" Sinterklaas. Zij wilde Iers zijn. Het was best grappig haar zo te horen, ik vertelde haar, dat ze toch uniek was, maar dat is natuurlijk net niet wat ze wil zijn!

Katja is het omgekeerde, zij droeg vandaag geen groen, dus iedereen kneep haar (wat "ze" doen als je geen groen aan hebt op St. Patrick's Day). Dus heeft ze heel groot op haar arm "Kiss me if you like a Dutch-American" geschreven. Hi hi. Gotta love those teens!

Vanavond hebben we bij Bennigan's gegeten. De bediening was erbarmelijk, het was de eerste keer sinds ik hem ken, dat ik Rick maar een 10% tip heb zien geven! En dat terwijl we mijn maaltijd (die meer dan een half uur later dan de rest kwam) gratis kregen. Maar deze serveerder (die claimde gewoonlijk een bartender te zijn) was werkelijk de ergste, die we ooit hadden meegemaakt! Desalniettemin hadden we een gezellig (hoewel laaaaaaaaang) maal. Ik was mijn fototoestel vergeten, heel jammer, want hoe mensen zich kleedden was heel interessant geweest voor het blog!

0 reacties: