Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, maart 12, 2005

Tiener verjaarspartij

Verjaardagen worden bij ons altijd op meerdere dagen gevierd. Katja is maandag jarig, maar dat is natuurlijk geen praktische "verjaardag" dag.

Dus had ze vandaag haar feestje met 4 vriendinnen. Vanochtend heb ik gauw wat ballonnen gehaald. Een ervan heeft een "15" erop, maar met Spaanse tekst, want voor Zuid-Amerikanen is 15 een heel belangrijke verjaardag, bijna als een "coming out" gelegenheid met lange jurken en een bal, een "quinceinera". De andere ballon zegt "Happy birthday Katja".

De tijd van de kinderpartijtjes met spelletjes en prijsjes ligt definitief achter ons (bedenk ik me met gemengde gevoelens), maar verjaardagen moeten natuurlijk nog wel gevierd worden!

En wat vinden tienermeisjes natuurlijk helemaal "cool"? Juist, ja, shoppen!! Dus kwamen de meiden rond 15:30 en reed Rick ze, na ze ieder $20 te hebben gegeven om te besteden, naar Fair Oaks Mall. Na het winkelen zouden ze dan pizza gaan eten bij Sbarro en daarna Rick opbellen om ze weer op te halen.

Tussen de bedrijven door heb ik samen met Saskia en haar vriendinnetje Madison onze voordeurversierselen, waarvoor ik gisteren materiaal had gekocht, in elkaar geflanst. Ze zijn heel vrolijk geworden, het huis is nu zonnig genoeg om de lente te ontvangen, hoewel het weer nog niet erg meewerkt, wat dat betreft!

Het maken van kransen of andere deurversierselen vind ik ontzettend leuk werk. Je kunt ze ook kant en klaar kopen, maar dan zijn ze flink duur en juist het zelf doen maakt, dat we lekker creatief bezig zijn.



Terwijl Rick de meisjes aan het wegbrengen was, kwamen Christine, Chuck en Mallory onverwachts langs. Ze hadden bij Tysons Corner gewinkeld by L.L.Bean en wij lagen precies op hun terugweg.

Het werd heel gezellig en we besloten pizza van Vocelli te bestellen met zijn allen. Ik heb met Christine een garlic spinaci gedeeld, met spinazie, verse tomaat en feta kaas.

Inmiddels had Rick de meisjes ook weer opgehaald van de mall. Het was een groot succes geweest. Ze droegen allemaal het nieuwste snufje: een riem, waarvan de sluiting de sluiting van een autoriem is, Katja's riem is een Ford. Ze hebben deze riemen bij een nieuwe winkel gekocht, Hot Topic. Ik kan me voorstellen, dat ze er blij mee waren, de riem ziet er heel echt uit.

Eerder vanochtend had ik bij Baskin Robbins Katja's ijstaart opgehaald, mint chocolate chip ijs met kleine ijsjes met verschillende smaken er bovenop. De hele groep zong Happy Birthday voor haar en ze blies alle 15 kaarsjes in een keer uit. IJs wordt altijd veel lekkerder gevonden, dan "gewone" cake, dus veel is er van de enorme taart niet over!

De meisjes keken nog een film en wij kletsten gezellig verder met onze gasten. Mallory en Saskia vroegen om een logeerpartij, dus Christine en Chuck namen Saskia mee terug naar huis. Grappig is, dat Mallory meer dan een jaar ouder is, dan Saskia en toch kunnen die twee het heel goed met elkaar vinden.

Katja verzuchtte net, dat dit een van de beste verjaarsfeestjes ooit was. Altijd leuk om te horen!

0 reacties: