Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 04, 2005

Sinterklaas en Kerst in een weekend

Zaterdag

Om half acht zitten Rick en ik al beneden. Hij kon niet slapen door zijn verkoudheid en ik had opeens inspiratie voor Franks gedichtje! Ik, als zijn Sint, zou hem een reisorganizer geven. In mijn gedicht vergelijk ik hem met Zoef, de Haas en een Duveltje in een doosje. Beide zijn termen, die aan de Amerikanen onder ons zullen ontgaan, maar het beschrijft Frank zo goed! Zo is hij er, zo is hij weer op reis!

Volgende week zaterdag is Ricks black tie Kerstparty van zijn werk en Christine komt om 10 uur om jurken te keuren. Over de jaren heb ik er een aantal verzameld en de keuze is tussen een glitterende goudkleurige jurk en een heel mooie donkerblauwe. Rick en Saskia keuren eerst en Rick kiest de goudkleurige, maar alleen als ik hem laat vermaken. Hij wijkt namelijk in de buste en dat staat niet mooi. Maar geen kleermaker zal tijd hebben hem voor zaterdag klaar te krijgen! Saskia kiest de blauwe jurk.

Christine keurt de goudkleurige ook af en ik voel me er ook minder zelfverzekerd in. Dus de blauwe wordt het en de goudkleurige gaat naar de kleermaker om vermaakt te worden, want het is wel een mooie jurk.

Hierna lopen Christine en ik door Vienna, dat steeds meer voor Kerst versierd wordt. Overal zijn mensen bezig met lichtjes, rendieren in elkaar zetten en kransen ophangen. Zoals ieder jaar zijn er huizen, die er zowel overdag als 's avonds heel smaakvol uitzien en huizen, die zoveel niet bij elkaar passende versieringen hebben, dat je er gek van wordt. Ons huis zit daar zo'n beetje tussenin.

Rick en ik werken de rest van de dag als gekken om onze buitenverlichting klaar te krijgen. Ik doe het spul achter ons huis en Rick klimt op de ladder om "ijspegels" aan te brengen. We zijn blij met het resultaat.

Om vijf uur arriveren de Sinterklaas vierders. We doen ons te goed aan Christine's verse artichokken met dip en maken dan tomatensoep met verschillende soorten worstjes en brood. Bratwurst, hot dogs en kippenworstjes met artichokken en olijven, verschillende pepers en kruiden smaken prima!

Al gauw na het eten gaan we, met bakjes met pepernoten, borstplaat, marsepein en chocoladeletter voor ons, in de family room zitten en beginnen met uitpakken. Het ene na het andere zeer geestige gedicht, half Nederlands, half Engels, wordt voorgelezen. De kinderen, vooral die van Karin (je kunt zien, dat die toch meer Sinterklaas gewend zijn, dan de onze), hebben ook erg hun best gedaan. Christine bleek mijn "Sint" en ik kreeg het boek "The Best American Travel Writing", wat ik al op het oog had om te kopen.

Intussen "sleet" het buiten flink. Hoe dit in het Nederlands heet, weet ik niet. Het lijkt op hagel, maar is meer een soort ijsregen. Gelukkig zijn de wegen (nog) niet glad! We kunnen terugkijken op een heel gezellig Sinterklaasavondje! Erg leuk ook, dat we twee bevriende families zo dichtbij hebben wonen, die het met ons willen vieren!

Zondag


Oef, het is wat moeilijker om vanochtend mijn bed uit te kruipen! Het was koud vannacht en werd laat gisteravond. Maar vandaag staat de grote kerstboom op het programma. Gewoonlijk wachten we hiermee tot na Saskia's verjaardag, maar Rick heeft een vermoeden, dat we daarom toch vaak achter het net vissen wat mooie bomen betreft. Hij wil dus een week vroeger dit jaar.

Om tien uur trommel ik iedereen uit bed, want voor de boom moeten we naar de bergen in het westen rijden, tenminste een uur hiervandaan. Het is koud weer, maar droog en de zon probeert door te breken, prachtig kerstboom snij weer, dus.

Binnen de korste keren zitten we allemaal in de van, die weer fantastisch stuurt. Gisteren heb ik hem opgehaald en maar $100 hoeven betalen. Mijn grote (maar natuurlijk slechts vriendelijk doch dwingende) mond van donderdag heeft geholpen. De manager had naar onze "case" gekeken en besloten, dat ik gelijk had: de eerste klacht kwam, toen de van nog onder de garantie zat. Die $100 is het eigen risico van de verlengde garantie. Daar kan ik goed mee leven, want anders was het meer dan $500 geweest!

We rijden naar Middleburg, dat gezellig voor Kerst is versierd. Daarna gaan we een landweggetje op, waar de natuur weer zo adembenemend mooi wordt! We rijden langs glooiende heuvels met boven ons hoofd cirkelende roofvogels. Beekjes kabbelen langs de weg en er zijn eindeloos veel bomen. Zo af en toe geeft een typisch gevormde rode of groene schuur wat kleur. Bij de opritten naar de boerderijen, die in dit gebied voornamelijk Angus vee houden, staan leuke borden met de namen van de boerderijen. Na Nederland, met zijn keurig rechte weilanden en slootjes is dit zo'n heel ander gezicht. Vee hier heeft ontzettend veel plaats om te grazen!

Na zo'n tien mijl komen we bij "Christmas Tree Lane" aan en rijden dat onverharde weggetje op naar de Middleburg Christmas Tree Farm. Deze Kerstboom boerderij wordt al jaren gerund door een (ex-)Nederlander. Ieder jaar komen we er (behalve vorig jaar, want toen sloten ze hun deuren direct na Thanksgiving) en ieder jaar is hij verbaasd, dat wij Nederlands praten. Wat dat betreft doet hij niet goed aan klantenwerving, maar ik vind het toch altijd wel bijzonder, dat Frans Kok zo'n grote kerstboomboerderij in Virginia heeft.

Het is niet erg druk, als we aankomen, maar ja, hij heeft ook een berichtje uitgezonden, dat er dit jaar nog steeds niet zoveel bomen zijn. Maar als we aankomen wordt ons verteld, dat er honderden bomen boven de twee meter zijn.
Image hosted by Photobucket.com

Lol met het karretje

We nemen een karretje en lopen de heuvels op. En we lopen en lopen en zien alleen maar ukkige boompjes! Maar ja, we hebben ook mensen naar boven zien lopen met mooie bomen, dus we houden vol. Opeens is er een vlakte met bomen van de hoogte waar we naar zoeken. We vinden (gelukkig) al gauw een boom, waar we het allemaal over eens zijn (behalve Katja, maar die heeft vreemde ideeen over hoe een kerstboom eruit moet zien).

Image hosted by Photobucket.com

Onze Kerstboom!

Image hosted by Photobucket.com

Zagen maar!

Rick zaagt hem om, Kai staat klaar met het wagentje, zodat de boom er meteen op kan vallen. Maar de boom heeft andere gedachten en valt bovenop Rick! Oeps! Gelukkig is hij niet zo zwaar!

Image hosted by Photobucket.com

Oei, de verkeerde kant opgevallen!

Image hosted by Photobucket.com

Aan mij om hem de heuvel op te slepen


We slepen hem op de kar en ik trek hem naar boven. Ik heb vandaag nog niet gesport, maar dat wandelingetje naar boven is plenty inspanning! De boom wordt in plastic gewikkeld en een van de medewerkers helpt Rick hem op de auto te binden. De kinderen en ik wachten intussen bij het brandende vuur. Heerlijk warm!

Image hosted by Photobucket.com

Lekker bij het vuur

Het is inmiddels lunchtijd en we besluiten om bij de pub in Upperville te gaan eten. Daar is een lekker buffet met allerlei Engels en Iers eten, waar we van smikkelen. Het is wel net iets lekkerder dan "pub grub"! Vooral de pecan pie (Amerikaanse invloed) vind ik niet te versmaden!

Image hosted by Photobucket.com

Na gedane arbeid hebben we honger!

Saskia heeft om half vier een verjaarspartijtje en Katja heeft bij de mall afgesproken met vrienden. Dus we racen (voor zover dat gaat in dit dicht bevolkte gebied) naar huis.

Image hosted by Photobucket.com

Een vrolijk versierd huis wacht ons

Rick neemt (de naar later blijkt zieke) Kai mee naar Giant, waar ze allerlei lekkere winter spullen kopen. We eten vanavond runder-groente-barley soep met stokbrood en spaghetti met gehaktballetjes.

Intussen versieren Rick en de kinderen de kerstboom. Hij staat mooi! Kai heeft 102,2 graden (39 graden) koorts, maar doet toch mee. Katja klaagt ook over keelpijn, dus hopelijk wordt niet opeens de hele familie ziek! Ik slik me te pletter aan vitamines, want ik wil gezond blijven!!!

Morgen wordt er wat sneeuw voorspeld en het is lachwekkend om te zien hoe het hele plaatselijke nieuws daar opgewonden over is en volgens Rick was bij de supermarkt van alles uitverkocht. Alsof we dagen ingesneeuwd zullen zijn! Maar een beetje sneeuw voor Sinterklaas is natuurlijk wel heel leuk!

0 reacties: