Ons pleintje nu:

dinsdag, november 22, 2016

Een rustige dinsdag

Om half zes word ik wakker en drijf bijna het bed uit!  Om de een of andere reden staat de verwarming aan.  Ik probeer stilletjes de thermostaat naar koeling te zetten, maar dat wekt de honden en Orion is dan meteen klaar om naar buiten te gaan.

Gelukkig is Rick bereid ze mee naar beneden te nemen.  Daarna slapen we echter niet meer echt.  Om half negen sta ik een beetje geradbraakt op.  Het is weer prachtig zonnig weer en de bomen voor ons huis lijken wel in brand te staan.


Ook Rick is later dan gewoonlijk en neemt gauw afscheid.  Ik rooster weer een paar wafels en neem de honden de achtertuin in.  Dan is het tijd voor mijn cardio bij Anytime Fitness. Het vergt heel wat zelfdiscipline vandaag.  Eigenlijk altijd wel, maar vandaag ben ik blij dat de meisjes ook online zijn om me er doorheen te "praten".

Als ik mijn 10000 stappen bijeen heb een uurtje later ga ik huiswaarts.  Daar neem ik eerst Orion mee voor zijn trainingswandeling. Ik vul vier plastic zakjes met water en ga op pad.  Hij heeft er helemaal zin in, merk ik.

We lopen langs mensen aan de overkant en hij kijkt wel, maar houdt zich rustig.  Op een gegeven moment komt er een man langs op de stoep waar wij lopen.  Ik haal Orion iets opzij en gooi een "waterbom" en zowaar zelfs geen gegrom, terwijl hij daar zelfs vorige week nog hard tegen geblaft zou hebben!

Dan oefenen we het langsrijden van auto's.  Bij de eerste wil Orion erachter aan en alweer helpt het waterzakje.  Bij de volgende auto's hoef ik hem enkel het volle zakje te laten zien en hij trekt zich al terug.  Het geeft me moed dit resultaat te zien.
Daarna is Cosmo aan de beurt.  Hij "luistert" ook erg goed als ik een waterzakje gooi, maar bij hem komen er vier aan te pas.  Als hij een andere hond ziet is het een ramp.  Ik weet ook niet of hij zo goed reageert op deze halsband. Ik denk dat de Bark Busters versie van de Gentle Leader beter voor hem is.

Het is al na enen en ik ga gauw lunch halen in Vienna.  Ik kies vandaag de kalkoen bacon avocado "BLT" van Manhattan Bagel.  Ik eet het voor de verandering in het restaurant, want ik heb nog wat dingen te doen in het centrum.
Als eerste gooi ik de van vol bij de Shell.  Daar krijg ik 30 cent korting vanwege onze boodschappen van Peapod.  Dat maakt dat ik maar $1,95 per gallon (bijna vier liter) betaal!  De van is bijna leeg dus ik maak goed gebruik van deze korting.  Als laatste haal ik medicijnen op van Rite Aid.

Tijdens het uur voor ik weer weg moet laat ik Cosmo en Orion een puzzel "oplossen".  Het is een dubbele ster waar je tien snoepjes in kunt doen.  Toen Cosmo dat alleen moest doen had hij het binnen een paar minuten door.  Dit keer zijn de honden echter met zijn tweeen en duwen de ster telkens dicht.  Langzamerhand krijgen ze het echter door, zo leuk om te zien!  Ik wil meer van dit soort puzzels vinden.

Mijn haar heeft wel weer eens een beurt nodig en bij Lofty Salon wacht Taylor me al op.  Carmen had het te druk en Taylor vind ik het eigenlijk beter doen.  Mijn kleur ziet er weer keurig uit en zij knipt mijn pony ook bij.  Ik kan tenminste Thanksgiving en Sinterklaas er weer mee door.

Hartelijk dank voor de vele ideeen voor Nederlandse shows.  Ik vind het leuk aan het einde van de middag voor Rick thuiskomt er een of twee te kijken.  Dan ben ik doodmoe en willen mijn spieren niet meer en is het al vroeg donker. 

Door al die ideeen heb ik toch besloten mijn VPN lidmaatschap door te zetten.  Voor degenen aan deze kant van de oceaan, ik gebruik HMA (Hide My Ass), heel makkelijk te gebruiken en absoluut niet duur.  Ik kon opeens Baby te Huur niet meer kijken vandaag en met die VPN ging dat perfect.

Rick heeft onderweg naar huis Thais eten gehaald van Natta Thai. Hun gefrituurde boerenkoolsalade is heerlijk!  De boerenkool smelt op de tong.  Verder heb ik "wild pork" met groene peperkorrels, ook heel smakelijk. 

Met mijn twee hondenbabies kijk ik de rest van de avond televisie.  Morgen is het de dag voor Thanksgiving, vooral Ricks grote feestdag.  Saskia komt hopelijk vanavond heelhuids aan voor die feestdag.  Ik vind het nooit fijn als zij zo laat rijdt, maar ze zal in ieder geval het erge verkeer morgen vermijden daardoor.

9 reacties:

Suus Laban zei

Ik ben weer helemaal bijgelezen! Wat een drukte zo met de hondenkinderen, maar fijn dat het z'n vruchten afwerpt!

Wat leuk dat je Nederlandse programma's kijkt, ik kan je alleen aanraden wat al gezegd is, ik ben zelf ook een fan van Ik Vertrek!

Fantastic Beasts is dus een aanrader, eens kijken of we binnenkort toch een biosje kunnen pakken!

Lieve groetjes

Anoniem zei

Wat ik ook een erg leuk programma vind is
Nick en Simon The Dream
De 2 zangers(uit Volendam) proberen in die landen met hun carriere als zangers ook daar bekendheid te verwervenen,samen met hun manager Kees Buijs.
Ze reisden al heel wat af in Amerika waren ze al en zijn nu in Stockholm.
Ook word er geregeld veel gelachen onderweg,
Heerlijk hoe die 3 vrienden met veel humor met mekaar omgaan.
Bij mijn link staan de vorige afleveringen uit Amerika ook bij.

Het programma is op NPO3 om 19.50-20.30u
http://www.npo.nl/nick-simon-the-dream/23-11-2016/AT_2064547

groetjes Joke

Marion2 zei

Wat een geduld heb jij met de honden! Ik vind het bewonderenswaardig.

Wat zien de bomen er bij jullie prachtig rood uit!

Wat ook aardige, korte programma's op NPO zijn, zijn: De Kennis van Nu, een interessant en makkelijk te volgen populair-wetenschappelijk programma, en de Keuringsdienst van Waarde, waarin producten op grappige wijze onder de loep worden genomen (sinds hun uitzending over dadels, zal ik er niet gauw meer een hapje van nemen ;).

http://www.dekennisvannu.nl/site/programma/De-Kennis-van-Nu/1

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/

Anoniem zei

haha, ik kan het niet laten om nog een paar tips te geven: Floortje Dessing naar het einde van de wereld (reisprogramma waarbij Floortje mensen opzoekt die ver in de wildernis leven) Langs de oevers van de Yangtze (een Nederlandse fotograaf die heel goed Chinees spreekt op reis door China) Andere Tijden (verschillende geschiedenis documentaires) Droomland Amerika en de Verenigde Staten van Eva, 2 documentaire series over de US die vlak voor de verkiezingen werden uitgezonden. De ene gemaakt door iemand die jaren correspondent was in de US en Eva Jinek is geboren in de US en is nu presentratice in Nederland. groet, Ellen

Jurgen de Bruin zei

Als ik een tuinslang naar je huis aanleg, wil jij dan zo af en toe wat benzine er in gooien?? Met dat soort prijzen is het lekker motor rijden namelijk. :P

Een VPN werkt geweldig om TV te kijken. Ik heb zelf een server draaien met een VPN service waardoor ik wereldwijd gebruik kan maken van mijn Nederlandse televisie app. (Ziggo) Toen ik in Spanje op vakantie was, kon ik lekker Formule 1 kijken zonder reclame en Nederlands commentaar.

Kan je een filmpje plaatsen van Cosmo en Orion die bezig zijn met de puzzel? Ik ben er erg benieuwd naar.

Anoniem zei

Grappig, de programma's die Ellen opnoemt zijn eigenlijk de enige programma's die ik kijk.
Marjon

Anoniem zei

Ik wens jullie een fijne Thanksgiving toe, en hoop dat de meisjes erbij kunnen zijn. Ook een late Happy Birthday voor Rick.
Kan helaas Uitzending Gemist niet krijgen, wel krijg ik alle cookies die erbij zitten. Help! Ben misschien een beetje te oud om dit uit te zoeken, want vroeger keek ik soms Rijdende Rechter, en Ik Vertrek wat nu ook in Canada is.
Good luck met je geliefde hondjes.
Groeten uit een wit Canada, Ida

Petra zei

@Suus - Nou, inderdaad, een puppy is toch weer heel anders dan een volwassen hond!

@Joke - Dank je voor de tip. Die in Amerika heb ik volgens mij gezien

@Marion - Dat geduld leg ik mezelf op, want ik wil een goed getrainde hond in Orion hebben. Ik zie gelukkig ook echt wel dat het vruchten afwerpt en dat maakt dat ik zo consequent mogelijk blijf.

@Ellen - Dank je, ik houd ze allemaal in gedachten

@Jurgen - Vandaag hebben ze de puzzel niet gedaan, maar als ik hem weer geef zal ik er een filmpje van proberen te maken.

@Marjon - Dan moeten ze zeker goed zijn!

@Ida - Vreemd dat je uitzendinggemist niet kunt kijken. Bij mij lukt het bij de NPO programma's wel zonder VPN

Anoniem zei

Ik sluit me aan bij Ellen en Marjon. Dit zijn gewoon goede programma's.
De aflevering van Famiglia heb ik een keer gezien, kon mij niet boeien.
Las onlangs dat ze het programma naar een later tijdstip hebben verplaatst omdat er te weinig interesse naar was.
Nu ik in Las Vegas zit stort ik me op de Amerikaanse TV.
Groetjes Wil