Ons pleintje nu:

maandag, november 14, 2016

En dan is het weer maandag

Alweer heeft Orion een "ongelukje" gehad in onze slaapkamer. Gelukkig hebben we een mini tapijtreiniger, die zijn werk goed doet en heb ik een Rick, die die gebruikt.  Ik kan er op de vroege ochtend niet tegen.

Rick vertrekt naar zijn werk en ik rooster gauw een paar wafels. Het is nog prachtig zonnig en ik neem de honden mee naar buiten.  Die spelen in de tuin terwijl ik in het zonnetje eet.

Dan is het tijd voor Anytime Fitness.  Daar doe ik een half uur cardio voor Sharon me komt halen. Ik ben zo dankbaar voor die personal training afspraak op maandag.  Het is altijd weer moeilijk op gang komen en dit dwingt me het huis uit te gaan.  Na het halve uur doe ik nog wat meer cardio en dan is het weer goed geweest voor vandaag.


Thuis lijn ik Orion aan voor zijn twintig minuten training wandeling.  Ik vul ook een paar plastic zakjes met water om als "bom" te gebruiken als hij zich misdraagt.  Ik moet zeggen, het gaat goed, maar ik zou zo graag meer met de trainer werken!

Het is inmiddels dichtgetrokken en een stuk koeler geworden. Ik krijg er zin in soep van en waar beter dan bij Pho Thang Long.  Binnen de tien minuten staat er een dampende bak Vietnamese kippensoep voor mijn neus.  Die komt met lekker veel verse groentes en pittige sauzen, heerlijk!

Nu ik toch hier ben haal ik ook wat boodschappen bij Safeway.  Hun wijnprijzen zijn heel goed, maar het is verder nog altijd niet mijn favoriete supermarkt. Hij is gigantisch, maar ik vind hem (behalve de wijnen dan) slecht gesorteerd.  Hun Goudse kaas is ook niet Nederlands, nog een tegen.

Ondanks de bewolking blijft het droog dus ik neem de honden weer mee de achtertuin in terwijl ik op Lisa, mijn masseuse, wacht.  Als zij komt zijn de honden lekker rustig, vooral omdat ik ze een nieuwe "botje" heb gegeven, een buffelhoorn.  Daar knagen ze beiden lekker op.

De massage is erg pijnlijk.  Lisa voelt dat ik veel stress meedraag.  Daar heeft ze gelijk in.  We doen de massage in de voorkamer en dat is dicht bij onze grote klok die om het kwartier slaat. Ik ben blij als ik hem drie keer hoor slaan. Nog maar een kwartier en dan is het ook gauw voorbij.  Toch heb ik die massages hard nodig en eigenlijk meer dan eens per maand, maar ja, de verzekering betaalt niet.

De voorspelde regen is er nog steeds niet en dat betekent dat de hondjes nogmaals in de tuin hun energie kwijt kunnen.  Vooral Orion heeft dat nodig en ik gooi een bal, die hij schattig terug komt brengen.  Het is zo'n lief beest, maar ik hoop echt dat we hem na de training ook gewoon mee op een wandeling in de natuur kunnen nemen. Gisteren vond ik dat echt stressvol!

Rick komt thuis met Grieks eten van Plaka Grill.  Niet het gezondst, maar wat kan een echte gyro toch lekker zijn! Met de bewolking gaan wij geen maan zien dus helaas, de "supermaan" is ons geheel ontgaan.  Ik zal er geen minuut slaap om verliezen. 

Katja is intussen lekker bezig met vooruitkijken naar haar bruiloft en dat vind ik ook een vrolijk vooruitzicht in deze onzekere tijden.  We kletsen online over jurken, eten en waar.  Het feit dat ze in een andere staat zijn maakt alles wel wat gecompliceerder.   Maar het gaat vast een bijzondere dag worden.

4 reacties:

Corry zei

Zo leuk dat vooruitzicht van een trouwerij. Outfits, venues en wat al niet. Bij ons natuurlijk ook nog eens in Turkije. Geniet er in ieder geval ook van!!!!

Anja L. zei

Oh, wat vervelend dat Orion nog steeds ongelukjes heeft, en zeker in de slaapkamer. Daar zou ik 's ochtends ook niet blij van worden.
Jammer dat je maar 1x per maand de massage vergoed krijgt. Hier wordt het ook steeds minder met vergoedingen.
Wel een leuk vooruitzicht de bruiloft van Katja. Ga je wel mee om een jurk uit te zoeken?
Fijne dinsdag!

Tineke zei

In welke plaats gaat Katja trouwen?
Gaat het goed met Katja opleiding; sluit het aan bij wat ze verwacht had?
Vrijdag mee geweest naar de 3d echo van onze kleinzoon , die in januari wordt verwacht. Zo schattig om alvast in de buik naar het gezichtje van de baby te kunnen kijken!
Deze week is laatste werkweek voor deze dochter; dan eerst ziektewet en dan zwangerschapsverlof; vandaag maken we overschotel voor ze en morgen komen ze erwtensoep meeeten.
Vanavond komt de 1e kleindochter logeren die ook haar schoen komt zetten; gezellige tijd.

Petra zei

@Corry - Wij zullen waarschijnlijk naar New Jersey moeten, dan vind ik Turkije wel leuker ;)

@Anja - Ik hoop van harte dat ik mee kan een jurk uitzoeken! Katja zou het niet anders willen.

@Tineke - Katja gaat als een speer in haar opleiding en vindt het erg leuk. Ze weten nog niet precies waar ze willen gaan trouwen, maar waarschijnlijk in New Jersey.