Ons pleintje nu:

donderdag, november 17, 2016

Eindelijk wat hondentraining succes

Rick heeft zijn wekker weer voor half vijf gezet om Orion uit te laten, maar ik wil daar een einde aan maken. Ik ben bang dat we de honden aanleren zo vroeg wakker te worden.  Inderdaad gaat Orion daarna niet meer slapen en houdt me wakker met zijn geknaag op een gewei.

De tweede wekker gaat om half zeven, want Rick moet naar de stad voor een presentatie.  Het verkeer is altijd zo slecht dat hij daar heel wat tijd voor nodig heeft, al wonen we er maar zo'n twintig kilometer vandaan.

Hij laat Orion bij mij in de kamer en die is vastbesloten me geen minuut meer te laten slapen! Eerst steelt hij Ricks haarborstel uit de badkamer om er op te knagen.  Nu heeft Cosmo die bijna tien jaar geleden al kapot gebeten, maar ik weet dat Rick er dol op is (getuige het feit dat hij half opgeknaagd nog steeds zijn borstel is).  Ik neem hem dus af en geef Orion het stukje gewei om op te knagen.

Niet veel later hoor ik weer wat raars en nu heeft Orion de rol keukenpapier te pakken.  Ik geef hem ten einde raad een van mijn borstels, die hij wat mij betreft op mag knagen.  Kennelijk is dat niet interessant genoeg, want het volgende "slachtoffer" is een kartonnen doosje naast Ricks bed met wat electronica erin.

Het geeft geen nut meer te proberen nog wat meer rust te krijgen dus om half acht ga ik naar beneden.  Eigenlijk heb ik al sinds half vijf niet meer geslapen en dit moet veranderen.  Vannacht gaan we het nog een keer proberen en als er weer een "ongelukje" plaatsvindt gaan we een tweede bench kopen voor 's nachts.

Als ontbijt warm ik een ontbijt burrito op in de magnetron.  Dan geef ik de hondjes eten en laat ze in de tuin.  Ik voel me moe genoeg om weer terug naar bed te gaan, maar in plaats daarvan rijd ik naar Anytime Fitness.


Na bijna een uur cardio op de ARC trainer komt Sharon me halen voor het halve uur met gewichten. Een van de personal trainers is Afrikaans Amerikaans en als Sharon haar aanraadt bij Target te gaan winkelen zegt zij daar niet binnen te gaan.  Ook Walmart en Costco mijdt ze.  Ze zegt niet waarom, maar ik kan zien dat ze zich ergert aan ons blanken, die gewoon overal kunnen gaan en staan.

Iedere dag horen we plannen van de nieuwe regering, die vrijwel alle groepen behalve heteroseksuele mannen rechten gaat ontnemen.  Heel verschrikkelijk vandaag dat ze willen dat alle moslims zich gaan registreren.  Verreweg de meesten wonen hier hun hele leven.  Als dat geen propaganda voor ISIS is weet ik het ook niet meer.

Intussen probeer ik voor mijn eigen mentale gezondheid mijn hoofd wat in het zand te steken.  Thuis is het hondentraining tijd.  Ik lijn eerst Orion aan en oefen goed wandelen met hem. Natuurlijk heb ik weer "waterbommen" mee.

Die komen vandaag goed van pas, want Orion gaat achter rijdende auto's aan.  De "bommen" doen hem genoeg schrikken dat ik enkel het plastic maar hoef te ritselen en hij houdt op.  Hetzelfde geldt voor Cosmo.  Een waterbom en hij loopt als de rustige hond, die ik altijd gewenst heb.  Ook bij hem hoef ik enkel met het plastic te dreigen en hij loopt weer perfect.  Hij blaft zelfs niet tegen andere honden!


Overal rood (en geel en oranje)

Nog even laat ik de hondjes in de achtertuin en gebruik mijn laatste waterbommen zodat ze ophouden met blaffen tegen de puppy van de achterburen.  Ook nu werkt het weer perfect.  Ik begin er lol in te krijgen, maar onze plastic broodzakjes zijn op.  Daar moeten er dus meer van komen.

Bij Mosaic District haal ik lunch.  Ik ga eerst bij Sweet Green kijken, maar heb toch meer zin in Cava. Hun linzen zijn zo lekker in een salade!  Ik geniet er buiten op het terrasje van, waarschijnlijk nog twee dagen voor wij ook de kou ingaan dus zaak zoveel mogelijk buiten te zijn.

Het is hoog tijd dat mijn nagels weer eens gedaan worden.  Ik heb ze na onze vakantie niet meer laten doen en Thu is dan ook geschokt hoe ze eruit zien.  Zo is het al jaren niet meer geweest, maar een uurtje later zijn ze weer mooi gelakt.

Op de terugweg ga ik langs Petco en koop een paar nieuwe geweien voor de honden.  Die zijn flink duur, maar het duurt ook lang voor ze op zijn en ze zijn vriendelijk voor de hondenmagen.  Bij Walgreens ernaast koop ik de laatste paar doosjes sandwichzakjes.  Voorlopig kunnen we vooruit met trainen, al zou ik willen dat ze niet plastic waren.

Voor de zon ondergaat neem ik de honden weer de tuin in.  Alweer hebben de zakjes water veel succes. Ik begin zelf ook meer zelfvertrouwen in het trainen te krijgen.  Het helpt om resultaten te zien al zijn we er nog lang niet.

Voor het avondeten bestellen we Chinees.  Ik verlang soms wel naar een lekker babi pangang of mihoen goreng, hoewel de Singapore rice noodles daar dichtbij komen.  Hier is het Sechuan of Hunan, lekker, maar heel anders.

We lopen enorm achter met de Big Bang Theory en kijken daar een marathon van.  Het is en blijft onze favoriete sitcom!  Voor Rick thuiskwam keek ik ook een heel goede Nederlandse documentaire, die mij persoonlijk enorm raakt. Ik raad iedereen "A family Affair" aan (dank aan Sylvia, die mij hem aanraadde)!

4 reacties:

Ann zei

Hier slapen de honden al lang in de bench, dat geeft hen eelf ook rust. Er ligt een lekker kussen in, en ze gaan overdag vaak ook zelf daarin slapen.

Anoniem zei

Bij mij slapen ze ook in de bench, de twee jongsten dan toch en de twee ouderen los in de mand. Maar geen ongelukjes etc. en rust onder de honden. Anders gaan de jongsten maar door met spelen en klieren. Om 22-22.30uur doen wij onze laatste kleine ronde met alle honden en dan gaan ze de bench in en slapen tot 7-7.30uur. Ze slapen bij ons in de keuken en wij slapen gewoon boven. Smorgens doen we weer een ronde met alle meiden. Zo is er rust en enige regelmaat hier. Overdag als wij weg moeten gaan de jongsten ook in de bench, dat vind ik fijner omdat ik weet dat er dan geen heibel uit kan breken. :-) Zo werkt het voor ons goed, maar ik heb kennissen waar de honden snachts gewoon in de huiskamer op de bank liggen, ook geen probleem.

Groetjes Tine.

Annemiek zei

Voor het Nederlandse 'chinees' eten zou je in feite naar een Indonesisch restaurant moeten gaan. Ik heb ooit al eens letterlijk 'rijsttafel' op een menu zien staan! Helaas zijn Indonesische restaurants redelijk dungezaaid dus smokkel ik af en toe met een Conimexmix, al is dat toch ook niet hetzelfde (maar wel lekker!).

Petra zei

@Ann - Cosmo heeft de bench altijd gehaat en we hebben hem altijd in de slaapkamer gehad. Orion heeft zijn bench beneden, maar eerlijk gezegd hebben we geen plaats voor een permanente bench in onze slaapkamer. Vannacht is het prima gegaan, we zullen zien.

@Tine - Overdag doe ik hem als ik wegga in zijn bench, maar zie boven.

@Annemiek - We hadden hier vroeger een paar Indonesische restaurants, maar die zijn helaas allemaal gesloten :(