Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 01, 2022

Over een makkelijke maandag

Als Alexa haar deuntje speelt sta ik op. Rick is volgens mij al een tijdje beneden, ik heb hem voor de verandering niet op horen staan. Ik schenk een mok koffie in en begin aan mijn ontbijt.

Nu ik spinazie in plaats van tomaten bij de paddenstoelen eet gaat dat wat sneller. De maitake paddenstoelen en cantharellen zijn een ware traktatie. Ik wikkel mijn gepocheerde ei in een eiwit wrap en peuzel dan met veel genoegen alles op. 

Rick is vanochtend vroeg klaar en we halen onze koffies op van Starbucks. Daarna doe ik drie kwartier cardio en maak me vervolgens klaar voor personal training. Sharon heeft nieuwe oefeningen en daardoor vliegt het halve uur voorbij. 


Nu ik toch vlakbij het centrum ben besluit ik meteen mijn boodschappenlijstje af te werken. Ik koop een paar zakken mini bries bij Giant. Die vind ik super lekker en ze zijn een perfecte snack.

Bij Whole Foods koop ik avondeten voor vanavond en morgen. Eindelijk zijn er geen onweersbuien voorspeld en kunnen we barbecuen. Ik wil vroeg naar het zwembad, dus ik neem ook mijn lunch mee. 

Die bestaat uit Noorse gerookte zalm en een mengsel van verschillende groentes van de salade bar. Die zalm is altijd weer heerlijk. Het is zo zacht en licht gerookt, het is altijd veel te snel op.

Vanaf het deck zie ik allerlei insecten op onze vlinderstruik. Het nieuwe maandthema is "Natuur" en ik ga er wat foto's van maken. 



Al om kwart voor een loop ik het zwembad binnen. Mijn gewoonlijke ligstoel is beschikbaar. Aangezien het kwartier pauze net begonnen is ga ik meteen het water in en trek tien baantjes. Dat doe ik om kwart voor twee nog een keer. 

Als ik een uur later weer ga zwemmen zie ik Lois in de baan naast de mijne. We praten al zwemmend bij en voor ik het weet hebben we achttien baantjes gezwommen! Lois gaat uit het water, maar ik zwem nog een paar keer heen en weer. Zo heb ik vandaag bij elkaar een kilometer gezwommen. Lois en ik drogen nog wat op en lopen dan terug naar huis.


Daar bellen Rick en ik Saskia via Facebook Messenger. Het is zo leuk haar weer eens te zien al is het maar virtueel. We hebben zo anderhalf uur volgepraat en dan belt Riley en nemen wij afscheid. 

Voor het avondeten grilt Rick spiesjes met garnalen die in een tequila limoen saus gemarineerd zijn. Daarbij hebben we "regenboog" wortels en gedroogde groente chips. Het is een heerlijk zomers maal en we genieten van de droge avond.



2 reacties:

Petr@ zei

Wat goed dat je een kilometer hebt gezwommen. Volgens mij is je energie weer zoals het was voor corona?

Lekkere en simp
simpele avondmaaltijd. Perfect voor een warme dag.

Petra zei

@Petra - Ja, mijn energie is terug, hoera! Simpel eten is zo makkelijk in de zomer.