Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 13, 2006

Perfect weer

Het fijne van dit klimaat is, dat slecht weer nooit lang duurt. Bij het opstaan vandaag is er enkel blauwe lucht en zonneschijn te zien. En gelukkig duurt in dit seizoen de erge pijn voor mij ook nooit zo lang, het is vandaag alweer een stuk beter, met uitzondering van een nare hoofdpijn.

De art show was gisteravond een razend succes, maar vanochtend moet alles weer opgeruimd zijn. Ik rijd eerst even op mijn fiets naar de metro, want ik moet voor een fotografie wedstrijdje een foto van een file nemen. De file op interstate 66 staat er iedere morgen en ik kan er vanaf de brug bij de metro goed een foto van nemen.


Daarna parkeer ik mijn fiets bij de school en begin met het opruimen van de kunstwerken. Het is een drukte van jewelste binnen, want de helft van de klassen heeft vandaag de jaarlijkse picknick, Saskia ook. En dan zijn er alle ouders, die gauw de Artsmart spullen op moeten ruimen.

Pamela is er nog niet, dus ik begin met alles op alfabetische volgorde te leggen en alle werken dan in de individuele folders te doen. Met een kwartiertje ben ik al ver gevorderd en als Pamela aankomt al bijna klaar. We brengen de opgerolde folders naar het klaslokaal en gaan dan naar buiten om gedag te zeggen tegen de kinderen.

Het is inmiddels iets over half tien en ik heb om tien uur met Kirsten afgesproken om te gaan lopen. Saskia wil van alles hebben, want ze zegt, dat ze zich verveelt. Ik beloof haar om een uur of half twaalf terug te komen met de gevraagde spulletjes.

Als ik thuis kom staat er een berichtje van Kirsten op het antwoordapparaat, dat ze te moe is om te gaan lopen. Dat is balen, want nu moet ik (weer) alleen erop uit. Gelukkig is het heerlijk weer, zo'n 25 graden, maar droog en met een briesje. Ik besluit om te gaan hardlopen, we zien wel hoe ver ik kom. Uiteindelijk loop ik zes mijl. Geen enorm goede tijd met 1 uur en 3 minuten, maar dat was ook niet de bedoeling. Mijn been hield het goed uit en dat geeft hoop voor de toekomst.

Zoals afgesproken ben ik om half twaalf weer bij Saskia op school present. Maar er is geen vierde klasser te bekennen buiten! Wat is dit nu voor een picknick? Andere jaren gingen ze naar Nottoway Park of Meadow Lane Park, maar dit keer is het op school. Het blijkt, dat er binnen pizza wordt gegeten. Ik lever even het gevraagde fototoestel af en vertrek dan weer, want de klas gaat film kijken. Als je het mij vraagt zonde met dit mooie weer, maar goed.

Onverwachts heb ik nu een paar uur "vrij", die ik verwachtte bij de picknick door te brengen. Ik installeer mezelf met een groot glas Arizona Green Tea iced tea en de computer op het deck en begin aan de foto's van Canada.


Voor ik het weet is het kwart voor drie en komen Katja en Kai thuis uit school. Katja gaat met Leah tennissen bij Meadow Lane Park en Kai werkt aan wat vertier voor zijn schildpad Tucker, die in onze achtertuin woont.

Om drie uur heb ik een afspraak om mijn haar te laten doen. Ik heb meer dan genoeg van mijn haar zoals het nu is en vraag Mona iets anders te doen. Het wordt een beetje donkerder, korter en staat erg leuk vind ik zelf (en de rest van de familie is het daarmee eens).


Niet mijn favoriete foto, maar bij gebrek aan beter...

Rick brengt Mexicaans eten mee, als hij uit zijn werk komt, en we eten lekker buiten op het deck. Het is nu vijf voor negen en ik zit nog buiten naar een prachtige zonsondergang te kijken. En net zag ik een vleermuis langsvliegen, helaas te snel om te fotograferen. Met zulk weer zou ik zelfs wel buiten willen slapen!


Rick maait het gras



De zonsondergang



Een vuurvliegje, dat net op mij zat

0 reacties: