Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, oktober 20, 2018

Dag 2 Cruise: Aan boord!

Rick en ik zijn beiden belachelijk vroeg wakker. Om half zes al ben ik eigenlijk klaar om op te staan. We dwingen onszelf nog een uurtje te blijven liggen maar om half zeven houden we het bed beiden voor gezien.

Terwijl ik douche en inpak gaat Rick koffie halen bij Starbucks. De nitro brew smaakt weer prima. Dan maakt Rick zich klaar en vragen we of de bellman onze bagage kan ophalen om te bewaren tot we naar de cruise terminal gaan.

Ook vragen we de concierge om een van voor ons te regelen als transport. Gewone taxi's hier zijn vrijwel allemaal Toyota Prius auto's en die zijn dus veel te klein voor onze vier koffers. Julianne is heel vriendelijk en regelt de van van Augustine voor ons.



Het is pas acht uur en we hoeven pas om kwart voor twaalf naar de cruise terminal. Nog even wat uurtjes in San Diego doorbrengen dus. We nemen eerst een taxi naar Buster's, een leuk restaurant aan het water, waar we willen gaan ontbijten.
Het restaurant is net open en we zijn de eerste gasten. We kunnen dus het tafeltje wat we willen kiezen. Gisteren hebben we al besloten wat we willen eten en bestellen eensgezind de gerookte zalm eggs Benedict, maar zonder de Hollandaise saus. Rick eet zijn English muffin wel, maar ik ben braaf en eet alleen de eieren en zalm. Dat is al meer dan ik gewoonlijk eet als ontbijt.

Nu hebben we nog drie uur om te vullen. Als eerste gaan we kijken naar ons schip wat vroeg vanochtend aankwam. Het ziet er weer prachtig en echt Disney uit! Er komen nog steeds mensen naar buiten van de vorige cruise en we horen dat die vijf dagen lang naar Mexico was.






Dan besluiten we San Diego's Little Italy te gaan bekijken. Dat is een erg leuke buurt en we horen mensen nog steeds Italiaans met elkaar praten. Bij een cafeetje gaan we op het terrasje wat drinken. Voor Rick een ijscapuccino en ik neem een ijsthee.  Zo blijven we een uurtje genieten.

We zijn het erover eens dat de tijd nu wel tergend langzaam gaat! We lopen nog een keer Fifth Avenue in het Gaslamp District af en komen om half twaalf terug in het hotel. Daar is onze chauffeur al en we kunnen dus net zo goed al naar de terminal gaan.

Daar wordt onze bagage meteen meegenomen en kunnen we de terminal inlopen met enkel onze handbagage. We moeten door de veiligheidscontrole en kunnen dan onze sleutels krijgen en het nummer van de groep waarmee we aan boord mogen.

Dat is 14 en ze zijn pas bij groep 3 dus dat duurt nog wel even. Toch gaat het snel en maar vijf minuten later dan onze aangegeven aan boord gaan tijd is het zover. We lopen het schip binnen en worden als de "Family Engle" geintroduceerd.



Intussen is ons ontbijt al wel heel lang verteerd. We gaan dus meteen naar het buffet restaurant. Daar is ruime keuze. Ik schep een lekker bord met krab en garnalen op en heb daar wat salade bij. We nemen de tijd om te eten en als we klaar zijn is onze kamer klaar.

Natuurlijk zijn we daar heel nieuwsgierig naar en we gaan naar dek 7 waar we een kamer met balkon hebben. We hebben enorm geluk want daar is de eerste koffer al en de rest volgt snel. We besluiten meteen uit te pakken, dan hebben we dat maar gedaan.

Er ligt ook een envelope met deze twee speldjes erin voor onze huwelijksverjaardag

We hebben een heel stel magneten meegenomen om op onze kamerdeur te plakken. De deuren zijn van metaal en tijdens onze vorige cruise zagen we veel mensen dat doen. Het is een vrolijk gezicht als ze allemaal hangen (hoewel wij er veel minder hebben dan de meeste andere mensen!).

Als voorpret was ik de afgelopen maanden lid van een Facebook groep voor deze cruise. Zij hebben een kennismakingsbijeenkomst in de pub, de Crown and Fin. Als we daar aankomen is het echter zo druk dat we besluiten niet te blijven. We ontmoeten vast ook zonder deze bijeenkomst wel leuke mensen.

We drinken nog even een drankje aan een andere bar en gaan dan naar dek 4 waar we de procedures in geval van nood uitgelegd krijgen. Dat duurt een kwartiertje en dan is het alweer bijna tijd voor de Sail Away Party.

We vinden een plekje met goed zicht op dek 10 en het is heel leuk om Mickey, Minnie, Donald, Goofy en Knabbel en Babbel in hun cruise kledij te zien. Duidelijk hebben zij er ook zin in.

Als de schoorsteen "When you wish upon a star" heeft gespeeld gaan we een plekje langs de railing zoeken om te kijken hoe het schip vertrekt. Dat gebeurt al gauw en we zien San Diego langzaam kleiner worden.

Rick wil nog meer het schip verkennen, maar ik ben moe en ga terug naar de kamer. Daar neem ik mijn laptop mee naar buiten en schrijf ik alvast dit blog. Dan hoef ik er alleen straks nog de ervaring van het eerste avondeten aan boord bij te schrijven.

Net als ik klaar ben komt Rick me halen voor de zonsondergang. Intussen hebben we ook weer flinke trek gekregen en onze avondeten tijd is de late en pas om kwart over acht. Gelukkig is er een shawarma bar waar we een klein bordje van nemen.

Terug op de kamer rusten we wat uit en gaan dan naar de Crown en Fin pub. Daar hebben ze een pub quiz, altijd leuk om mee te doen. We winnen ook nog bijna want de vragen zijn zo moeilijk dat maar weinig mensen ze kunnen beantwoorden.

Als we klaar zijn is het tijd voor het avondeten. We beginnen in Animator's Palate, een van de drie restaurants. Iedere avond eten we in een ervan en iedere avond is het weer een ander menu. Op de app las ik het menu voor vanavond vast en weet dus al wat ik wil bestellen.

We krijgen tafel 9 en krijgen niemand tegenover ons. Er zijn wel nog twee stellen met datzelfde tafelnummer dus wellicht zullen we in de andere restaurants bij elkaar zitten. Animator's Palate vinden Rick en ik erg leuk want we zijn dol op Disney's tekenfilms. Hier komen telkens scenes van verschillende films voorbij en het is leuk te raden welke het is en welke muziek.

We maken kennis met onze obers, Eddie uit de Filipijnen en Jorge uit Colombia. Ik kies een wijn package want dat is goedkoper dan per glas. Ik ga dus de hele cruise een heel lekkere pinot grigio drinken. Rick houdt het bij bier.

Als voorafje bestellen we beiden de gerookt zalm carpaccio en die is superlekker! Ik zie bij iemand anders ook de bruschetta en daar bestel ik er ook een van. Het zijn mini hapjes tomaat, mozzarella en prosciutto en het brood eet ik gewoon niet.

Rick heeft biefstuk als hoofdgerecht en ik neem de varkenshaas "Wellington" met baby groentes. Het smaakt allemaal opperbest. Rick vraagt ook na zijn biefstuk nog de varkenshaas, waar we beiden het bladerdeeg vanaf halen. Zo kunnen we prima low carb eten.

We krijgen natuurlijk ook de lijst met toetjes, maar die slaan we over. Ik vraag wel of het mogelijk is om kaas als toetje te krijgen. Dat gaan ze proberen, maar gaat waarschijnlijk niet iedere avond lukken. Geen probleem, af en toe is lekker.

Opeens krijgen we dan toch een toetje voorgezet met een "kaarsje" erop. Een heel aantal obers staat voor onze tafel en zingt ons toe voor onze huwelijksverjaardag. We nemen een hapje van het dessert, maar nu ik zo weinig suiker eet smaakt zelfs de pure chocolade vreselijk zoet. Wel een erg leuk gebaar van Disney!

Vannacht gaat de klok een uur vooruit dus het is opeens al na elven. Ik schrijf dit blog nog even af en dan is het slaaptijd. We willen morgen toch weer vroeg uit de veren ondanks het verlies van een uur.


6 reacties:

Anja L. zei

San Diego ziet er leuk uit zeg!
Plakken jullie die magneetjes aan de buitenkant van de deur? Het ziet er grappig uit.

Sonja zei

Geweldig, wat een paradijs voor lekkerbekjes zoals jullie!

Sophie zei

Dat ziet er leuk uit! Een fijne cruise gewenst!

Petr@ zei

En dan begint de reis echt! Hopelijk genieten jullie er enorm van. Aan het eten zal het in elk geval niet liggen, dat ziet er heerlijk uit.

Wat grappig die magneten op de deur. Heb je die aan de binnenkant of buitenkant hangen?

Anoniem zei

Dat is een veel beter begin dan die bij jullie hotel in San Diego.
Heerlijk genieten en wat knap dat je de koolhydraten kunt laten staan.

Veel plezier vandaag, Bea

Petra zei

@Anja - Ja, aan de buitenkant. Het is heel leuk ook om te kijken wat anderen meegebracht hebben.

@Sonja - Dat is het zeker!

@Sophie - Dank je.

@Petra - De magneten hangen aan de buitenkant

@Bea - Nou, ik ben blij die stakers achter ons gelaten te hebben! We hebben ook goed laten weten aan het hotel dat we het maar vreemd vonden dat zij ons er niet van op de hoogte stelden.