Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 14, 2018

Het Renaissance Festival en een beetje gammele zondag

Zaterdag

We staan rond achten op en gaan ontbijt halen van Starbucks. Het is koud! Maar tien graden en Rick bestelt een warme koffie. Ik ben te dol op mijn nitro brew. Misschien neem ik die de hele winter wel!

Thuis eten we ontbijt. Rick maakt zijn dieet "omelet" en ik heb egg bites van Starbucks. Ik heb al gedoucht, maar Rick gaat dat gauw doen zodat we op weg kunnen. We gaan vandaag naar het Maryland Renaissance Festival. Dat is al vele jaren traditie en dit jaar was het er bijna niet van gekomen, want volgend weekend is het laatste.

Met de jaren hebben we een sluiproute gevonden, die ons binnen het uur bij het festival brengt. We missen daarmee de enorme file, die er altijd staat om het park in te gaan. We zijn dit jaar lekker vroeg voor ons doen en hoeven dus ook niet zo ver weg te parkeren.


We hebben online al kaartjes gekocht dus kunnen zo binnenlopen. Zoals altijd is het een vrolijk geheel. Veel mensen dragen een kostuum. Ik heb er ergens ook een, maar volgens mij is het na de brand vier jaar geleden in een of andere doos gedaan. Ik heb het nog niet gevonden.







Er zijn altijd heel veel leuke winkeltjes met de meest creatieve dingen te koop. Ik verbaas me soms over wat mensen bedenken. Zo is er bij de ingang een winkeltje met allemaal maar gieren gemaakt van mosselschelpen in alle soorten en maten. Je moet er maar opkomen!

Wij kijken wat rond, nemen foto's en spelen Pokémon Go, want er zijn heel veel Pokestops hier. Voor de grote menigte komt besluiten we lunch te gaan eten. Er is ruime keus, maar het meeste past niet in ons dieet.





Uiteindelijk kiezen we een Schots ei (ik zag dat die in Nederland vogelnestjes heten) en een worst op een stok. Het ei smaakt heerlijk en de worst ook, maar daarvan kan ik maar de helft op. Ik geef de rest aan Rick, want het ligt me wat zwaar op de maag.


We lopen de "straten" af en bezoeken veel winkeltjes. Er is van alles van glasblazers tot jongleerders en waarzegsters. Ook veel bijzondere zelfgemaakte producten, onvoorstelbaar hoe die eruit zien alsof ze in een fabriek zijn gemaakt. De meest interessante vinden wij de leren tassen met een gezicht in het leer gemaakt.








Bij een van de sierraden standjes vind ik een leuk paar oorbellen voor niet te duur. Rick koopt ze graag voor mij en ik doe ze meteen aan. Ik vind dat ze precies voor mij gemaakt zijn, een feetje met blauwe en turquoise kralen.
Als laatste kijken we nog bij het standje dat er volgens mij al decennia is. Deze artiest tekent draken in verschillende beroepen. Ieder jaar kijk ik weer of er ook een gids bij is, maar dat is ook dit jaar weer niet het geval.





Na nog een bezoekje aan de "privies" verlaten we het park na bijna drie uur. Het is ons heel goed bevallen om vroeg te gaan want nu is het zo druk dat het niet leuk meer is. Dit is een enorm populair festival.

De rit naar huis gaat zonder veel oponthoud omdat Rick de zuidelijke route koos. De noordelijke route had een grote file met meer dan 30 minuten vertraging! Thuis ontspannen we een tijdje en gaan dan wat boodschappen doen.

We halen dingen bij Walgreens en Giant. Ik heb vanmiddag op Pinterest nog wat tips gevonden voor dingen om voor een lange cruise mee te nemen. Dat we ieder meer dan een koffer nodig zullen hebben is wel duidelijk. Alleen al de kostuums en formele kleding nemen heel wat plaats in.

Dan gaan we naar de Tysons Galleria mall. Daar wil Rick bij Tommy Bahama's een nieuw shirt kopen. Gelukkig slaagt hij dit keer met een modern geometrisch patroon shirt. Rick wordt altijd aangetrokken tot de Hawaiiaanse shirts met hibiscus, maar daar heeft hij er al zoveel van.

Om kwart over zes hebben we een reservering bij P.F. Chang's in deze mall. Maar goed ook want er is een lange wachttijd voor een tafeltje. Wij krijgen een heel vriendelijke ober en ik neem een haaievinnensoep vooraf en Rick de loempia waar hij de groente uithaalt.

Dan hebben we beiden een kipgerecht. Ik heb kip met paprika en ui in een rode pepersaus. Rick heeft de Chang's pittige kip. Ik denk dat hij daar wat spijt van heeft want het komt niet met groente en is erg zoet. Daarentegen vind ik mijn gerecht super lekker, die ga ik onthouden! Natuurlijk hebben we er geen rijst bij.

Het is nog vreemd thuiskomen zonder Snickers, maar Zorro lijkt opeens veel socialer. We hebben nu dus nog hem, tot Katja en Kevin eindelijk in hun huis kunnen wonen, en Orion.

Zondag

Oei, ik mag het gerecht gisteravond dan wel heel lekker gevonden hebben, mijn buik denkt daar anders over. Ik word met nare buikkrampen wakker. Ik moet echt wegblijven van chili pepers want mijn ingewanden kunnen daar niet meer tegen.

Toch gaan we ontbijt halen van Starbucks en dan besluit ik vandaag niet te gaan sporten. De pijn in mijn buik is er te erg voor en ik mag ook weleens een weekendje rust houden. We computeren wat want het is koud en miezerig buiten, vreselijk ook voor mijn spieren. Het liefst zou ik terug in bed kruipen.

Gelukkig gaat het tegen het middaguur wat beter en ik ga toch Vienna even in. Bij Whole Foods denk ik de salade bar als lunch te nemen, maar als ik die zie staat het me tegen. Ik besluit een Italian wedding soep mee te nemen, de enige met heel weinig koolhydraten en suiker. Een kop daarvan smaakt me thuis prima.
Disco dansende skeletten, bij dit huis is het altijd weer iets nieuws met Halloween

Dan gaan Rick en ik vast wat werken aan de spullen, die we mee willen nemen voor de cruise. Het is toch anders pakken voor twee weken op een schip dan voor een vakantie van twee weken als je winkels tot je beschikking hebt.

We nemen ook een paar kostuums mee. We zijn aan boord met Halloween dus natuurlijk gaan we als Disney figuren verkleed die avond. Verder is er een piratenavond en daarvoor zijn de kostuums net aangekomen. Het mijne past goed en dat van Rick ook, maar zijn hoed zit er niet bij. Gelukkig lukt het hem via een live chat de hoed nog voor we vertrekken toegestuurd te krijgen.

Er zijn een paar films uit die we willen zien. Rick en ik hebben ieder een die we heel graag willen zien. Voor mij is dat A Star is Born, maar Rick heeft geen zin in iets serieus. Hij wil liever naar Goosebumps. Hij wint want ik vind dat ook een leuk genre.

Voor we naar de film gaan gaan we kleine potjes met hand sanitizer kopen bij Bath and Body Works. Ik vind dit altijd een heerlijke winkel, maar Rick is er puur voor de hand sanitizers en we kiezen vijf verschillende geuren voor $6 uit. Dat zal voldoende zijn voor de vakantie.
De Goosebumps film is net zo leuk als we hadden gedacht. De Goosebumps serie boeken waren wat Katja eindelijk aan het lezen kreeg in groep 4. Sindsdien is zij echt een boekenwurm na veel moeite met lezen in groep 2 en 3. De film doet de toon van de boeken eer aan. De auteur R.L. Stine zelf speelt een kleine rol als het hoofd van de school.

Na de film wil Rick het Oktoberfest bier van Gordon Biersch proberen. Prima, mijn maag is inmiddels weer vrijwel normaal dus ik bestel een bloody Mary. Het is nog vroeg voor het avondeten, net zes uur geweest, maar we besluiten toch voor het gemak een restaurant in de mall uit te zoeken om te eten.

De keuze valt op American Tandoor, een Indiaas restaurant. Rick bestelt lamsspiesjes en ik de palak paneer, de Indiase kaas in een spinazie saus. Dit is de tweede keer dat we bij dit restaurant eten en voor de tweede keer vind ik het maar matig. Wij zijn verwend door het heel goede Indiase restaurant wat we om de hoek hebben.

Thuis gaan de voeten omhoog op onze banken. Saskia heeft een probleem want het is koud in haar appartement en zij weet niet hoe ze de radiator verwarming aan moet doen. Iemand schreef op Facebook: "The temperature went from 90 (32 graden) to 55 (12 graden) so fast it's like it was chased by a state trooper (politie, de snelheidslimiet is vrijwel overal 55 mijl per uur)". Dat geldt ook voor hier, brrr, opeens!

5 reacties:

Tineke zei

Hoe gaat het met de verbouwing van Katja s huis?
Leuk festival past in de haloween sfeer.
Goed bezig met de voorbereidingen voor de cruise

Nynke zei

Wat leuk dat festival!!
En heerlijk Halloween -ik mis het nog steeds zo elk jaar!

Marion2 zei

Wat een sfeervol festival! Zou er graag eens heen gaan.

Ik ben dol op Bath & Body Works. Zo erg dat ik alleen maar
hand soap van hun gebruik. Ik heb een hele voorraad hier,
voor elk seizoen diverse variëteiten, haha.

Petr@ zei

Elk jaar weer leuk, dat festival. Schotse eieren, lekker!!

Jammer dat je zo'n last van je buik kreeg van het pittige eten. Ik zou het vreselijk vinden als ik niet meer pittig kan eten.

Petra zei

@Tineke - Tergend langzaam, ze hebben nog steeds geen datum dat ze erheen kunnen verhuizen.

@Nynke - Dit keer vieren we het aan boord van een cruise

@Marion - Het is inderdaad een heerlijke winkel!

@Petra - Ik vind het ook vreselijk, maar het zijn vooral chilies, jalapeno's e.d. Ik kan wasabi zonder problemen eten en de Indiase pittige gerechten ook.