Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 24, 2018

Dag 6 Cruise: Dag twee op zee, we vermaken ons prima

Sinds San Diego zijn we in een paar dagen tijd twee uur vooruit gegaan en het lukt ons niet meer heel vroeg op te staan. Ik was bovendien al in slaap toen Rick terugkwam van zijn avontuur en heb geen idee hoe laat hij terug was. Ik houd me dus zo stil mogelijk tot hij wakker wordt.
Het is net na achten en we hebben inmiddels al een routine. We halen eerst koffies bij het Cove Cafe. Iedere vijf koffies krijg je er een gratis, dus die van mij is vandaag gratis. Op Ricks capuccino wordt op Ricks verzoek een Donald Duck stempel gezet door een speciaal machientje met allemaal verschillende keuzes.

Met de koffies lopen we naar Cabanas waar we weer gaan ontbijten. Het is wat bewolkt buiten en er is kans op een bui. We nemen dus maar een tafel binnen. Het smaakt weer goed.
Opeens moet ik opschieten want ik heb om half tien een uur personal training gereserveerd. Mijn trainer is Nicholas uit Zuid-Afrika. Hij is super vriendelijk, maar geen zachte meester! Hij concentreert mijn oefeningen vandaag op mijn benen, al komen alle spieren aan bod. Ik denk dat ik dat morgen ga voelen!
Na afloop doet Nicholas nog een gratis voeten analyse want hij zag dat ik verkeerd loop. Dat is niets nieuws en de reden dat ik nogal wat last van mijn voeten, knieen en heupen heb. Ik moet echt naar een dokter om goede steunzolen te krijgen. Degenen aan boord kosten $200 en waarschijnlijk zal de verzekering ze thuis vergoeden.

Terug in de kamer douche ik en ga dan Rick opzoeken, die zich in het kinderzwembad gedeelte bevindt. Hij is een aantal keren van de glijbaan afgegaan en heeft emmers water van Donald Duck over zijn hoofd gekregen. Dat soort dingen is niets voor mij dus hij was slim om dat te doen terwijl ik elders bezig was.

We kijken naar het schema en besluiten weer de foto speurtocht te gaan doen. Dit keer is het moeilijker dan gisteren, maar uiteindelijk vinden we alle antwoorden. Het is ook een leuke manier om het schip heel goed te leren kennen. 
Om half twaalf begint er een pub quiz in de Crown and Fin pub. Een heel enthousiaste Jo van het Entertainment team maakt het erg leuk. Rick en ik doen het niet slecht, maar we winnen bij lange na niet. Er is een stel dat alle vragen goed heeft!
Dan is het alweer tijd voor de lunch. Dit keer is er een Indiaas thema en een heel lekkere tandoori kip salade. Erg leuk dat er iedere keer een ander thema is want dat maakt dat het niet saai wordt. Natuurlijk zijn er ook de gewoonlijke frietjes, macaroni met kaas, hot dogs enz.,  maar daar blijven we ver van.
Na het eten gaan we naar nog een lezing van Mark Sondheimer, de Pixar producer. Dit keer gaat het over het maken van de korte film Piper waarmee hij een Oscar won. Het is weer heel interessant en na de lezing krijgen we zowel Piper te zien als een nieuwe korte film, die nog niemand gezien heeft, over de baby van de Incredibles. Erg leuk weer!

We zijn net op tijd klaar om Pluto te gaan tekenen. Die van mij lukt vrij goed, jammer genoeg voor Rick gaat het voor hem mis dit keer. We tekenen allebei ongeveer even goed, maar Rick begon te groot en dat is dan niet meer te verbeteren zonder gum.
In de Promenade Lounge zoeken we een gerieflijke tafel op en wachten op de Pixar trivia om vier uur. Alleen komt er geen Disney persoon opdagen om die te doen. De hele lounge zit vol en een aantal mensen vragen de obers wat er aan de hand is. Die stellen degenen, die er over gaan, op de hoogte en in no time staat Dustin voor onze neus met de vragen.
Tot onze verbazing hebben Rick en ik best veel goede antwoorden, maar anderen zijn veel beter op de hoogte van de verschillende films. Ook hier is er weer iemand, die alles goed heeft. Er zijn serieuze Disney fans op dit schip!
Er zijn ook overal Disney figuren te zien, maar wij moeten nog in de rij gaan staan om foto's te krijgen met een ervan. 

Het weer is inmiddels wat opgeklaard dus we gaan naar buiten. We nemen plaats bij het grote scherm waar net de Kleine Zeemeermin begint. Al naar de film luisterend lees ik mijn spannende boek uit. Precies goed want dan kan ik morgen aan een nieuwe beginnen. Ik heb altijd even tijd nodig van het ene naar het andere boek.
Het is telkens zo koud vanwege de airconditioning in de verscheidene zalen en ik heb eigenlijk weinig warms mee. We gaan in de winkels kijken en vinden daar ook nog een leuke magneet voor onze deur. 

Veel keuze hebben ze niet aan warme dingen, maar ik vind de “Halloween on the high seas” hoodie leuk en de grijze kleur neutraal. Die wordt het dus om warm te blijven binnen.
We lopen terug naar de kamer en daar zien we een paar nieuwe magneten aan de deur. Beiden hebben Mickey als piraat. We vragen "onze" Archi ernaar en hij weet ook niet hoe die daar terecht kwamen. Andere mensen, die ze ook ontvingen, vroegen het hem ook al. Waarschijnlijk is het dus een leuk gebaar van mede cruisers.  
We halen onze laptops op en gaan naar de Crown and Fin pub. Dario uit Argentinie en Jnmel uit St. Lucia begroeten ons als oude bekenden. 

Terwijl ik mijn blog schrijf zien we Shirley uit Ierland weer en praat ik met Stevie uit Schotland, die nota bene een van mijn Facebook vriendinnen kent. Kleine wereld is het toch!
We spelen nog een rondje televisie liedjes trivia en kletsen met andere bar bezoekers. Het is zo gezellig dat we bijna te laat zijn voor ons avondeten! Dit keer eten we weer in Tiana’s Place.
Het wordt een wat saai diner in vergelijking met dat in Animator’s Palate gisteravond. Het eten is wel weer voortreffelijk. We beginnen met een tomatensoep (die mij te zoet is, maar Rick vindt het erg lekker).
Dan volgt een salade met kip en een heerlijke vinaigrette. Als hoofdgerecht heb ik de heilbot met ossenstaart, tomatensaus en selderij puree.  Tot nu toe is dit mijn favoriete gerecht van deze cruise. Alleen vergeet ik foto’s te nemen, oeps!
We krijgen zoals iedere avond de dessert lijst aangereikt en we vinden daar geen van beiden iets van onze gading.

Het moet wel heel lekker zijn willen we ons aan zoetigheden wagen. Ik heb ook meer dan genoeg gegeten dus vraag of mijn kaasplankje tot morgen bewaard kan blijven. Natuurlijk kan dat, want (bijna) alles kan op een Disney cruise. Ik sta versteld hoe flexibel ze zijn.
Terug in de kamer ben ik blij om mijn voeten omhoog te doen en te ontspannen. Rick heeft nog energie voor van alles en nog wat. Ik heb mijn energie helemaal opgebruikt en na dit blog ga ik slapen. 



4 reacties:

Anja L. zei

Jullie hebben helemaal geen vakantie☺.

Petr@ zei

Goed gelukt, je rekening van Pluto. Ik kan echt niet tekenen dus was mij niet gelukt.
Ik ben benieuwd of je spierpijn hebt door de personal training.
Leuk om mensen van over de hele wereld te ontmoeten .

Sally zei

Wat een vol programma, je hebt straks nog een vakantie nodig om van deze cruise bij te komen :-)
Jammer van die airco’s zeg, zoiets verpest al gauw mijn humeur wanneer ik t zi koud blijf hebben overal. Goede tekening hoor.

Jeanny zei

Ook toevallig. Dit jaar ben ik ook naar de podotherapeut geweest voor steunzolen. Ik liep altijd op Fitflops, maar deze zijn nu de deur uit, want daar kunnen geen steunzolen in. :(
Wat een leuke "relaxte" reis hebben jullie. Geniet ze!!