Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 01, 2003

Mijn eerste blogpost

Een nieuwe maand, een nieuwe Blog! Het leek me leuk een Nederlandstalig dagboek te beginnen over ons leven hier vlakbij Washington. Er zal een link naar dit dagboek verschijnen op AllesAmerika.com.

Even voorstellen: ik ben Petra (ik schrijf onder een pseudoniem op deze blog site), 42 (nou ja, over 10 dagen dan) en woon met man (43) en 3 kinderen, Katja (13), Kai (11) en Saskia (7) in een voorstad van Washington DC, in noord-Virginia. Wij wonen al bijna 20 jaar in dit gebied en houden ervan toeristje te spelen, zowel in eigen stad, waar we nog lang niet uitgekeken zijn, als op reis naar andere mooie plekjes.

Onze kinderen gaan naar public (openbare) school en beginnen morgen weer aan een nieuw schooljaar.

Vandaag is het hier Labor Day. Behalve een vrije dag en voor de meesten het einde van het zomerseizoen betekent dat eigenlijk niet veel. De vrije dag werd in 1894 door president Cleveland een wettige vrije dag voor vakbondleden gemaakt, min of meer onder dwang. Het valt ieder jaar op de eerste maandag in september.

Voor ons betekent het een gezellige extra dag vrij, maar ik ben ook een beetje down, want het is dus de laatste dag van de zomervakantie, die dit jaar werkelijk heerlijk was (niet wat weer betreft hier in Washington, want het was een erg natte zomer, maar wij hebben veel gereisd en het niet zo gemerkt).

Ik ben de dag begonnen met een lange wandeling met mijn vriendin, Christine. Omdat we beiden aan fibromyalgie lijden, proberen we iedere dag te oefenen, wat soms nogal wat zelf discipline vergt en natuurlijk veel leuker is met zijn tweeen.

Terwijl we zo wandelden, kwamen we een heel stel joggers en fietsers tegen, het is ook lekker weer vandaag, niet te warm, maar 82 graden (28 graden celsius).

Vanmiddag namen mijn zoontje Kai en ik de Metro, die ons naar het midden van Washington bracht. Daar bezochten we het National Museum of Natural History. Kai is dol op alles wat met de natuur te maken heeft en dit museum is een Mecca daarvoor. Het museum heeft twee verdiepingen vol met interessante materialen, wat allemaal gratis te bezoeken valt.

Na door de veiligheidscontrole te zijn gegaan, besloten we ons vandaag tot Prehistorische gedeelte en het gedeelte over mineralen en edelstenen te beperken. Om alles te kunnen in het museum, heb je minstens een volle dag nodig, ook omdat er nogal wat films te zien zijn.

Het gedeelte over de prehistorie is erg interessant. Kai las van alles over de fossielen en dinosaurussen en de prehistorische oceanen. Hij geniet altijd echt als we zo met zijn tweetjes gaan, want als er anderen mee zijn, hebben die nooit zo'n geduld om alles te lezen en te bekijken.

Ik vind de tentoonstelling over edelstenen en mineralen superinteressant. De collectie heeft meer dan 300,000 exemplaren en er staat interessante informatie bij alles. We hadden na 2 uur nog niet eens de helft gezien. Oh, wat zou ik graag tijd hebben om het allemaal rustig te bekijken en lezen! Maar wel weer fantastisch, dat we dit alles zonder te betalen kunnen gaan zien, iedere keer!

Rick kwam ons weer ophalen en vanavond gaan we uit eten bij de Mexicaan op de hoek. Rick heeft zin in een Margarita en ze hebben lekkere spinazie quesadillas. Dan is het klaarmaken voor school geblazen, want morgen moeten we voor het eerst in 10 weken weer vroeg uit de veren!

2 reacties:

Jeanine Guidry zei

Nu je net je 5000e blog bericht hebt geschreven ben ik eens terug gegaan om het eerste te lezen.... en zag dat er geen reacties waren, toen. Dus dat wilde ik even aanpassen :). Heel erg bedankt, Petra, voor al je blogberichten, en ik hoop er nog heel lang van te kunnen genieten!

Petra zei

Ha, ik heb deze eerste post ook nog eenw gelezen. Ik heb fijne herinneringen aan de museumbezoeken met Kai