Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 19, 2003

Gisteravond om 8 uur viel de stroom uit en die is tot nu toe nog niet terug. We hebben bij kaarslicht gelezen en gelukkig had ik een heel aantal mini-zaklantaarntjes gekocht. We hebben nog 2 telefoons, die niet electrisch zijn en mijn laptop werkt nu op de batterij en de telefoonlijn, want kabel is ook uit.

Het was me het nachtje wel. Rond elf uur begon het echt te razen buiten, echt zo'n geluid alsof er een trein langsdondert. We hadden de ramen een beetje open, omdat het anders veel te warm zou worden. Kai en Saskia waren ontzettend bang en lagen ieder aan een kant bovenop mij, dus ik kon geen kant op en stikte van de hitte.

Om een uur of een werd de wind het ergst en ik denk, dat rond die tijd de twee bomen, die in onze tuin zijn omgewaaid, vielen. Eentje miste ons huis maar net, dus ik was blij, dat ik Katja had gezegd aan de andere kant van het huis te slapen, want haar kamer is aan de bomenkant.

Nog geen uur later, ik was eindelijk in slaap gesukkeld, begon de hond te piepen, dat ze uit wilde. Nou, die bleef niet lang buiten! De wind was haar te sterk.

Om half zes belde mijn moeder ons wakker uit Nederland om te horen hoe het was gegaan. Gaap!

Bij het opstaan werd ons vermeld, dat het waterleidingbedrijf ook zonder stroom zit en we dus ons water moeten koken en geen toiletten mogen doortrekken, douches mogen nemen of wat ook. We hebben dus in feite geen water. En men weet niet wanneer of de electriciteit of het water terugkomt.

Dit betekent voor ons, dat we de inhoud van onze vrieskast wel ten dode op kunnen schrijven. We kunnen dat nooit allemaal opeten in een paar dagen. Wel zonde. Maar ja, wij kunnen het ons veroorloven, er zijn duizenden mensen, voor wie dat een grote ramp is. Ik hoop, dat ze heel gauw alles weer op gang krijgen.

We zijn er met onze 2 bomen genadig afgekomen, buren hebben een boom op hun auto gekregen en de auto is total loss. Bovendien heeft hij de dakgoot meegenomen. En toen we net door de buurt en omgeving reden, was het duidelijk, dat de storm heel wat schade heeft berokkend, ook al was Isabel al een sterke tropische storm toen ze hier aankwam.

Bij mijn vader is ook een boom omgewaaid, maar gelukkig had hij zijn auto's in de garage. Verder zijn er erge overstromingen elders in onze county, gelukkig wonen we bovenop een heuvel, dus hoeven we ons daar geen zorgen om te maken.

Bij de restaurants en winkels, die wel stroom hadden, stonden ellenlange rijen. Vooral de boekenwinkel was heel druk, want velen waren daar om dezelfde reden als wij: het kopen van leesmateriaal bij gebrek aan televisie en computer. En hier is een positieve kant: we krijgen onze tiener ook eens te zien, want haar internet is down, dus zit ze hier nu gezellig te lezen ;).

Rick is buiten de omgevallen bomen in stukken aan het zagen en we gebruiken de auto om onze mobieltjes en laptops van stroom te blijven voorzien. Verder hebben we een radio en een televisietje, die op batterijen werken en zo blijven we op de hoogte van het nieuws.

Als we onze stroom nog niet terughebben, vanavond, ga ik bij een vriendin logeren, die wel stroom heeft. Vanwege de fibromyalgie moet ik gewoon goed kunnen slapen en dat lukt me niet in een warm, muffig huis. Ik zal proberen dit dagboek bij te blijven houden, zolang de batterij van de laptop niet leeg gaat, moet dat lukken.

0 reacties: