Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, september 20, 2003

Gisteravond zijn we met gehaald Grieks eten naar onze vrienden Christine en Chuck getogen. Saskia en ik sliepen daar vannacht, omdat we niet wisten of we electriciteit zouden hebben en nog een nacht zonder zag ik niet zitten.

Net voor we naar bed gingen, belde Rick om te zeggen, dat de electriciteit terug was. Ook vertelde hij, dat ze buiten waren geweest en opeens allerlei vonken en vuur achter het huis zagen. Het bleek, dat een electriciteitsdraad alsnog geknapt was en nog onder stroom op de straat was gevallen. Ze hebben meteen de politie gebeld, want dat is natuurlijk levensgevaarlijk. Nu hangt die draad er nog, 24 uur later, maar wel met geel lint waar "Police Line do not cross" op staat.

Het ontbijt vanochtend bestond uit zelfgemaakte cinnamon rolls en biscuits, nou ja, zelfgemaakt...van Pillsbury in de oven dan, maar het smaakte voortreffelijk.

Natuurlijk moesten we dat er aflopen, dus gingen Christine en ik op een lange wandeling door hun buurt. Daar zagen we vele bomen om en verbaasden ons weer over de ravage, die de storm had achtergelaten.

Rond 12 uur waren we weer thuis en gingen Rick en ik op zoek naar lunch. Omdat we gisteren onze hele ijs- en vrieskast hadden moeten weggooien, hadden we niets in huis. Uiteindelijk vonden we een Jerry's Subs and Pizza open, veel restaurants waren dit keer dicht omdat ze uitverkocht waren, iedereen eet buitenshuis nu.

Na de lunch vonden we uit, dat onze vrienden twee straten verderop nog steeds geen electriciteit hebben (en bij het schrijven van deze blog nog niet om 20:30). Dus bracht ik gauw onze zak met ijs van gisteren naar hen toe, want ijs is nergens meer te krijgen op het moment.

Daarna begaven we ons als familie de tuin in om de troep daar op te ruimen. Een stapel hout en bladeren ligt nu voor het huis, de opruimdienst komt die volgende week ophalen. Het duurde een goed uur voor we met zijn vijven bijna alles uit de tuin hadden gesleept. Ondanks het anti-muskietenspul werd ik toch nog flink gebeten, ze vinden mij altijd heerlijk. Niet zo leuk nu ze West Nile virus kunnen overbrengen.

We mogen nu wel water gebruiken voor van alles en nog wat, maar moeten het nog koken voor we het drinken. Tot maandag wordt er gezegd. Het is nogal een gedoe, maar ja. In ieder geval mochten we nu douchen, wat we dan ook na dat takken sjouwen dankbaar deden.

Ik was toch wel heel nieuwsgierig geworden naar de schade in onze buurt, dus sleepte ik Rick en Kai mee op een wandeling. Onvoorstelbaar! Wij hebben echt erg geluk gehad. Een heel stel huizen hadden schade van bomen die erop waren gevallen. Bomen versperden de weg en hadden electriciteitsdraden meegetrokken. Ik heb een stel foto's online gezet, hier te bezichtigen: http://www.kjsl.com/~petra/isabel.htm

Omdat onze vrienden hier vlakbij nog steeds geen electriciteit hebben, hebben we hun kinderen hier te logeren. Gezellig, dus, 3 logees vannacht!

Voor het laatste nieuws over het opruimen na de storm, klik hier.

0 reacties: