Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 25, 2003

Pfff, net ongeveer twee en een half uur in de auto gezeten. Waar ging je dan wel helemaal heen, zul je vragen, want dan kom je toch een eind, in die tijd. Maar zonder in de file te staan is het enige wat ik heb gedaan Saskia naar dansles brengen, Katja naar bijles brengen, Saskia weer ophalen en Katja weer ophalen. Voor ons idee zijn al die dingen dichtbij, maar voor je het weet ben je ontzettend veel tijd kwijt met het rijden!

Terwijl ik zo rondreed, zag ik ontzettend veel mensen joggen en fietsen. We wonen in een heel "gezond" gebied. Niet vanwege de gezonde lucht, want die is er niet, hoewel nog niet zo slecht als Los Angeles heeft het gebied rond Washington ook geen lucht waar we trots op kunnen zijn, vooral niet in de zomer. Maar wel in hoe mensen leven. Er wordt erg veel gefitnessed en zeer op de voeding gelet. Dit betekent, dat winkels als Whole Foods Market, waar ik al eerder over schreef, het zeer goed doen hier. Health food stores (gezond eten winkels) heten ze hier.

Maar ook de gewone supermarkten zijn goed gesorteerd wat dat betreft. Zelf heb ik er zeker belang bij, want ik ben 5 jaar geleden maar liefst 50 pond afgevallen en hou nog steeds een dieet aan, waarbij ik vooral goed op de porties let. Dat wordt je hier heel makkelijk gemaakt, want ieder product heeft een etiket met hoeveel calorien er per portie inzitten, hoeveel porties er in de verpakking zitten, welk procent van die calorien vet is, en hoeveel daarvan verzadigd en onverzadig vet, hoeveel carbohydraten, hoeveel proteine, hoeveel vezels, hoeveel vitamine A, C, ijzer en calcium. Allemaal heel fijn als je op dieet bent.

Dat neemt niet weg, dat je bij Walmart en K-Mart en andere Hema achtige winkels toch nog een stel zeer corpulente mensen ziet, maar dat is in dit gebied een uitzondering.

Toen ik Saskia van dansles ophaalde, vroeg haar dansleraar mij, waarom het Nederlandse elftal oranje draagt. Die vraag krijg ik wel meer en ook andere vragen over Nederland (ook euthanasie is een gelief onderwerp) en ik vind het altijd wel grappig. Er wordt altijd zo laatdunkend gedaan over de geografische kennis van "de Amerikaan", maar de meesten weten wel degelijk waar Nederland ligt en meer erover. Hetzelfde kan niet gezegd worden van mijn geografische kennis van de VS, toen ik hier kwam, vers uit het gymnasium nog wel. Zo had ik geen idee, bij mijn eerste interview voor een baan, of het een goed idee was een reiziger van Washington naar Chicago in Pittsburgh te laten overstappen. Eating humble pie (nederigheids vlaai eten), heet dat hier. Ik voelde me gelijk niet meer zo superieur tegenover de marinier, die me de week ervoor nog had gevraagd of Nederland in Denemarken lag!

Ik zit op het moment naar het VRT journaal te kijken op BVN tv. Dit is een Nederlandstalige satelliet zender. Ik vind het leuk hem te hebben (kost maar $10 per maand), want zo zie ik het NOS journaal (met onze eigen Charles Groenhuijsen ;)) en nog wat andere Nederlandstalige programma's. Er is echter een groot gehalte kletsprogramma, dus kijk ik lang niet iedere dag.

Rick is op het moment naar de "Back to School Night" bij Kai en Saskia's school. Het is een soort ouderavond, waarbij je de leraren ontmoet en hoort, hoe het er dit jaar aan toe zal gaan. Voor de school stonden, toen ik er een half uur voor de aanvang langsreed, al tientallen mensen om de verschillende verkiesbare politieke kandidaten aan te prijzen. Je moet je serieus langs ze heen wurmen, want je krijgt allerlei pamfletten in je handen geduwd. Sommigen zijn best agressief en bijzonder irritant. Ik vind zo'n schoolavond geen goede aangelegenheid om campagne te gaan voeren, hoewel ze natuurlijk wel een groot aantal stemgerechtigden treffen zo.

Vanavond begint het nieuwe seizoen van ER. Ik ben benieuwd hoe ver vooruit wij op Nederland zijn, of is die serie daar niet meer? Er zijn maar weinig tv shows, die ik echt volg, maar ER is er een van. Tot nu toe altijd erg goed, hoewel ik vorig seizoen minder vond. Aan de andere kant is het altijd afschuwelijk, altijd kinderen die doodgaan en dergelijke. Misschien moet ik toch maar niet kijken...en jawel, hoor, het eerste wat gebeurt is een vrouw, die in de auto haar mobieltje gebruikt en dan de hele familie doodmaakt. Ach ja, gezellig.

0 reacties: