Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 16, 2003

Poeh, het is moeilijk voor te stellen, dat over ongeveer 36 uur de hel moet losbreken. Het is zulk prachtig weer, dat ik alle kinderen naar buiten heb gebonjourd. Helaas hebben Kai en Saskia een vriendje en vriendinnetje, die werkelijk de hele tijd binnen willen spelen en dus krijg ik om de haverklap te horen "we're bored". En dat terwijl we een speeltuin in de tuin hebben en een garage vol met speelgoed. En we wonen op een pleintje in een veilige buurt, dus ruimte zat om te spelen. Ik heb dus geen medelijden!

Zelf heb ik vandaag ook heel wat tijd buiten doorgebracht, even nog genieten van het rustige nazomerweer, maar ook de tuin orkaan klaar maken, zover dat mogelijk is. In ieder geval zullen we de tuinmeubelen naar binnen brengen en maar hopen, dat de enorm hoge bomen om ons huis sterk genoeg zijn.

Om 11 uur werd omgeroepen, dat we officieel onder een "hurricane watch" staan. Dat betekent, dat orkaan kracht wind binnen 48 uur mogelijk is. Als de storm blijft zoals hij nu is en het het pad volgt waar het nu naar uitziet, zullen we de ergste storm, die ik hier meegemaakt zal hebben, krijgen.

We hebben heus wel eens de overblijfselen van een serieuze orkaan gekregen, maar nooit met orkaan kracht wind en op het moment heeft de orkaan nog aanhoudende wind van meer dan 150 km per uur. Als Isabel inderdaad, zoals verwacht, bij Virginia Beach aan wal komt, of zelfs iets zuidelijker, bij de Outer Banks van Noord-Carolina, dan zullen wij, omdat het een snelle storm is, nog zeker wind van meer dan 125km per uur krijgen. En dat heb ik hier dus nog nooit meegemaakt.

Daarbij komt nog de zware regenval, die verwacht wordt en dan moeten we toch serieus gaan denken aan stroomuitval, onder andere. Helaas loopt heel veel van de stroom hier nog boven de grond (hoewel het bij ons onder de grond is, waardoor het minder snel uitvalt) en stroomuitval is al normaal na een zwaar onweer, laat staan een orkaan.

Dus vandaag maar eens bekeken, wat we zoal zouden kunnen gebruiken. Extra batterijen gekocht, met gratis klein zaklantaarntje erbij, ik dacht dat dat handig zou zijn voor de kinderen. Ook hebben we heel wat kaarsen en een noodrantsoen, nog van het voorbereiden op de volgende terroristische aanslag. Maar de natuur is ze waarschijnlijk voor! Ook heb ik extra water ingeslagen.

Ik voel me altijd een beetje raar en beschaamd, als ik zo noodvoorzieningen ga inkopen. Vandaag ook weer, ik heb ook maar gauw wat andere dingen gekocht, zodat ze vooral niet dachten, dat ik zo'n paniekpersoon was. Belachelijk, eigenlijk, tenslotte moet ik toch zorgen, dat een gezin met 3 kinderen veilig blijft.

Ik was absoluut niet de enige, overigens. Vooral bij Home Depot (waar ik dus niet heen ben gegaan!) stonden lange rijen. Bij de supermarkt was bijna al het flessenwater uitverkocht. Net als bij een dreigende sneeuwstorm, dan wordt er ook zoveel water en brood verkocht. Maar ik vind dit enger dan een sneeuwstorm.

En het lijkt allemaal zo onwerkelijk! Je weet, dat het gaat komen en toch kun je er met je gedachten niet echt bij. Hoe erg zal het zijn? Heb ik wel genoeg voorbereidingen getroffen? Het blijft me door mijn hoofd spoken.

Ik heb in Nederland heus erge windstormen meegemaakt, waar dakpannen afwaaiden en dergelijke, maar ik las op een Nederlandse site vandaag, dat de ergste wind ooit geklokt in Nederland 122 km/u was, en dat was niet voor lange tijd. Dus hoeveel erger is het, als de wind over de 125 km/u woedt?

Gelukkig wonen we in een vrij nieuw bakstenen huis en ook bovenop de heuvel, dus hopelijk hoeven we ons over overstromingen geen zorgen te maken.

We blijven toch maar hopen, dat Isabel nog flink afzwakt alvorens ze aan land komt.



0 reacties: