Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 03, 2003

Vandaag voor het eerst sinds het begin van de zomer weer eens gekookt in mijn crockpot. Dit is een grote pan, waarin je ingredienten doet voor een eenpansmaaltijd en die dan in 6 tot 8 uur dat eten gaarkookt. Het is vooral heerlijk als je een druk leven hebt, want je gooit die dingen erin, doet hem aan en 's avonds is het eten klaar. Ze worden ook wel eens "slowcookers" genoemd.

De recepten zijn meestal soepen of chili, maar vandaag eten we barbecue kip. Simpel kippenborsten met een fles barbecue saus in de crockpot en 6 uur laten koken. De kinderen (en wij ook) vinden het heerlijk. Dit met aardappelpuree en worteltjes en sla. Lekker makkelijk.

Verder is het vandaag weer somber weer, het begon al met onweer toen we opstonden. Daar moet ik nog steeds aan wennen, zware onweren vroeg in de morgen. Het is wel warm en vochtig, weer bijna 30 graden en de zon kwam zo af en toe kijken. Maar ik wil wedden, dat er vanavond weer flink wat noodweer zal zijn. Morgen en overmorgen wordt hetzelfde voorspeld, maar voor het weekend schijnt het prachtig te worden.

Verder een rustige dag vandaag. Eerst geoefend bij de sportschool, waar we op de tv zowaar de Nederlandse minister president Balkenende aan het woord zagen, die vanochtend ontbijt had met president Bush. Horen konden we hem niet, dus ik heb geen idee hoe goed zijn Engels is. Wel leuk, zo'n Nederlands gezicht op de Amerikaanse tv, dat gebeurt niet vaak!

Na de sportschool heb ik met een vriendin een heerlijke lunch gegeten bij Whole Foods Market, een enorme reformwinkel, die ook o.a. allerlei Nederlandse kaas verkoopt, vandaag hadden ze zelfs ouwe Goudse. Ik vind het altijd een heerlijke winkel om in rond te lopen, want ze verkopen de lekkerste dingen. Alleen hadden ze de air conditioning zo laag staan, dat ik rillend weer buiten kwam. Brrr, soms loont het om een jas mee te nemen als je de winkels ingaat!

Vanmiddag nog even Saskia opgegeven voor dansles, ze gaat jazz doen en begint morgen. Het zal nog een heel gegoochel worden om iedereen op tijd op zijn plaats te krijgen morgen, maar daar schrijf ik dan wel weer over.

1 reacties:

Brigitte en Mark zei

Ik vind het heel jammer dat de Whole foods market alleen in Amerika en in Engeland bestaat. In New York ben ik er twee keer wezen eten wat heel erg lekker was. Het kwam laatst bij Oprah langs toen ze het over gezond eten hadden, ze hebben daar zoveel spullen die je hier haast niet kan krijgen! Als ik zo'n winkel in de buurt had wist ik wel wat ik allemaal zou gaan koken =)