Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 05, 2003

Vanochtend werden we wakker door de zon, die de kamer inscheen. Wat een welkom gezicht! Het maakt de dag gelijk zoveel vrolijker.

Natuurlijk moesten we van dit prachtige weer gebruik maken en niet binnen in een saaie sportschool gaan zitten. Dus ik reed, nadat ik de kinderen naar school had gebracht, naar Christine's huis en vandaar reden we naar Burke Lake, een groot meer niet ver bij haar vandaan (nou ja, Nederlandse begrippen van Amersfoort naar Loosdrecht, maar voor ons is dat dus heel dichtbij).

Hier in de buurt zijn een heel stel mooie parken, sommigen met een meer en Burke Lake is daar een van. Behalve gewoon langs het meer lopen, kun je ook een fitness trail doen, om de zoveel meter staan er apparaten met instructies hoe je de oefening moet doen. Ook zijn er in het park een aantal goed onderhouden speeltuinen, speelweides, een midget golf en een treintje, wat 's zomers rijdt.

Wij verkozen vandaag "gewoon" rond het meer te wandelen, wat een wandeling van ongeveer 7,5 km is. Er waren nog meerdere joggers en een enkele fietser, maar druk was het niet. Wel waren er heel wat eekhoorntjes, zich klaar aan het maken voor de winter. En Canadese ganzen in het meer, die zien we hier ontzettend veel. En op een stuk hout lagen schildpadjes zich te zonnen.

Ook hier waren de kleurrijke paddestoelen te bewonderen. Vanochtend zag ik bij de buren zelfs een stel wat wel heel erg op een mannelijk lichaamsdeel leek! Vleeskleurige steeltjes, met een kleine zwarte hoed.

Na de wandeling ben ik gauw terug naar huis gegaan. Lunch was vandaag een "lean pocket" in de magnetron. Dit is een pasteitje gevuld met ham en kaas. Als lunch eet ik eigenlijk bijna nooit gewone boterhammen, hoewel we uit Aruba deze zomer wel wat Nederlands broodbeleg hebben meegenomen.

Voor mijn fibromyalgie krijg ik iedere week een deep tissue massage. Het is noodzakelijk om de knopen uit mijn spieren te krijgen, maar ik vind het eigenlijk afschuwelijk en pijnlijk. Gelukkig is mijn masseur, Laura, een gezellige klets en ik heb ontzettend geluk, want ze komt naar mijn huis en is minder duur, dan als ik ergens anders heen zou moeten en ze is ontzettend goed.

Vanmiddag was het de gebruikelijke uitwisseling van vriendjes en vriendinnetjes, met als gevolg, dat we vannacht voor ieder kind een vriendje of vriendinnetje te logeren hebben. Ik weet niet hoe gebruikelijk dat in Nederland is, want ikzelf had nauwelijks logeerpartijen als kind, maar of dat nou gewoon was of niet, weet ik niet.

Hier is het in ieder geval bijna ieder weekend raak. Ik heb net 45 minuten gereden om een vriendinnetje van Katja op te halen. Daarna heb ik ze afgezet bij de tienerclub, die gehouden wordt in het Community Center. Op vrijdagavond is het de beurt van de middle schoolers (12 tot 14 jaar). Ze moeten toestemming van hun ouders hebben, er zijn chaperones en politie aanwezig, dus allemaal heel veilig. Maar wel leuk en een goed alternatief voor het winkelcentrum, wat anders een favoriete plaats voor tieners is.

Straks moeten we die twee dan weer ophalen, maar eerst eten we heerlijk Turks. Het Turkse restaurant is om de hoek en heel sjiek. Ze maken een heerlijke Doner Kebab en baklava.

Kai en Saskia hebben een "sleepover" hier, met hun beste vriendjes. Een vol huis dus vannacht. Maar morgenochtend om 10 uur worden ze allemaal weer opgehaald. Aangezien wij het "leuke" huis hebben, staan een aantal ouders flink bij ons in het krijt. Ik hoop dus, dat Rick en ik ook eens om een gunst kunnen vragen daar.

TGIF! (Thank God It's Friday) ;)

0 reacties: