Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 01, 2004

Gelukkig nieuwjaar en dat het maar een leuk en avontuurlijk jaar mag worden voor iedereen!! We hebben vannacht tot kwart voor drie gefeest en zijn met moeite vanochtend om 10 uur ons bed uitgekropen!

Na gisteren 's ochtends geoefend te hebben en rozijnen voor de oliebollen te hebben gekocht, begon ik aan de voorbereidingen voor ons feestje. Ik had 3 pakken oliebollenmix besteld bij verschillende Nederlandse bedrijven hier in de VS. Ik wilde zo graag Koopmans, maar kon alleen het merk Atlanta vinden.

Omdat de kinderen oliebollen met vruchtjes niet lekker vinden, besloot ik een pak zonder te maken. Volgend jaar doe ik er zelfs meer zonder, want die zijn allemaal schoon opgegaan, de vruchtjesbollen zijn er nog ruimschoots.

Nadat ik het deeg te rijzen had gezet, begonnen we aan het buffet. Ik vroeg Kai en Katja me te helpen met de hapjes klaarmaken.

Nou, dat heb ik geweten, op het laatst liepen de tranen me over de wangen van het lachen!

Als eerste gaf ik Katja de taak om ham om asperges te rollen. Na een paar vroeg ze hoe lang ze dit nog moest doen, want ze deden haar aan piemeltjes denken. Wat natuurlijk gegiechel van haar broer tot gevolg had. En daarna aan een een-ogige slang. Waarop Kai meteen sprong en zei de een-ogige broekslang" ;-O!

Daarna kwamen de dadels met cream cheese aan de beurt. Ik probeerde met alle macht de kinderen ervan te overtuigen, dat die echt lekker waren en sneed een stukje dadel af. Kai's commentaar: het lijkt wel een kakkerlak. Ok, poging mislukt.

Na allerlei neus opgetrek was het uiteindelijke commentaar van Kai: "Dit leek wel Fear Factor, alleen hoefden we het niet te eten" (voor degenen, die
deze tv show niet kennen, mensen moeten allerlei enge dingen ondernemen, waaronder het eten van levende wormen, libelles, rotte vis e.d.). Gelukkig viel het buffet bij de gasten heel goed in de smaak en is het bijna schoon opgegaan.

Na een simpele maaltijd met worstjes en soep kwamen de drie families, die we uitgenodigd hadden. Het werd een dolgezellige avond. Eerst wilde ik spelletjes spelen, maar iedereen was zo geanimeerd aan het praten, dat het voor we het wisten kwart over elf was en dus te laat om nog te spelen.

De kinderen hebben wel met een grote groep "Guesstures" gespeeld, waarbij je woorden moet uitbeelden en raden.

Om middernacht werd met champagne en appel cider voor de kinderen getoast, we waren met zijn twintigen, dus dat was me een gezoen en getoast van jewelste!

Daarna naar buiten om vuurwerk te kijken. Wij houden altijd vuurwerk over van 4 juli, want het wordt hier voor de jaarwisseling niet verkocht. In buurstaten wel, dus onze vriend David had uit South Carolina een pakket vuurwerk mee. Daarin zaten de prachtigste vuurpijlen, die hier in Virginia compleet illegaal zijn. We verwachtten dus half de politie op onze stoep te krijgen, maar genoten desondanks zeer van het spectakel! Rick had prachtig siervuurwerk. We zijn trouwens absoluut niet de enigen, die vuurwerk afsteken op Oud en Nieuw, hoewel het geen Amerikaanse gewoonte is. Het lijkt er steeds meer in te komen.

Na het vuurwerk kwam het buffet, waaraan iedereen zich met smaak te goed deed. Ook trokken we Crackers open, waarin toeters en hoedjes zaten en allemaal confetti, die we net met moeite hebben opgeruimd.

Vanochtend om 11 uur gingen we in keurige kleding naar de Nieuwjaarsbrunch in het Ritz Carlton hotel. Onder het genot van nog een glaasje champagne en harpmuziek aten we de meeste luxueuze hapjes. Grappige bijkomstigheid was, dat de manager Nederlands was en plotseling Nederlands begon te spreken tegen Saskia, die daar helemaal van ondersteboven van was.

En nu is het opruimen na de party geblazen. Het zal nog moeilijk zijn om na al dit gefeest maandag weer in het normale ritme te komen!

0 reacties: