Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, juli 30, 2005

C&O Canal

Katja moet vanochtend om half negen al gaan babysitten, dus zijn Rick en ik ook vroeg wakker. Als we opstaan schijnt de zon, maar die verdwijnt na een uurtje achter de wolken en het is heel vochtig buiten.

Rick stelt voor om met Brynna langs het C&O Canal te gaan wandelen. Ik waarschuw hem, dat ze het waarschijnlijk niet lang vol zal houden, maar hij vindt dat onzin. Ok...

We rijden naar Maryland, parkeren onze auto bij sluis nummer 10 en lopen dan een half uur naar het noorden, langs andere sluizen en de Potomac rivier aan onze linkerhand. Het is een prachtige wandeling, maar een half uur verderop merk ik aan Brynna, dat ze uitgeput raakt (we hebben water mee voor haar, maar dat helpt niet veel). We maken rechtsomkeerts, maar het lijkt wel of Brynna geen lucht meer kan krijgen en op een gegeven moment is haar tong blauw in plaats van roze.
Dat alarmeert ons flink en we weten, dat we zeker drie kilometer van onze auto weg zijn. De hond kan echt niet meer verder en we bepalen, dat ik terug zal rennen om de auto te halen en Rick zal met de hond naar de weg lopen. Dit blijkt nog een hele onderneming, want Brynna geeft over en wil niet verder lopen.

Als ik hem op zijn mobieltje bel, staat hij wel langs de weg, met een uitgeputte hond. Duidelijk is ze te oud voor dit soort ondernemingen! Ondanks al dit gedoe hebben we toch van de mooie natuur langs het pad genoten. Het pad loopt helemaal naar Cumberland, Maryland en is bijna 185 mijl lang. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en op warme dagen is het koeler, vanwege de schaduw en het water.



Het C&O Canal




Eenmaal thuis stellen we een boodschappenlijst samen, want vanavond hebben we een pot luck diner bij Christine en Chuck, d.w.z. je brengt een gerecht en een drankje, en morgen komt een Nederlands gezin eten.

Met Katja gaan Rick en ik naar Giant. En dat zullen we weten! Katja ziet allerlei (Weight Watchers) produkten, die haar lekker lijken, en wat een simpele snelle en gerichte boodschap moest zijn wordt een hele kar vol met spullen! Gelukkig helpt ze wel goed mee met sjouwen en opruimen.

Inmiddels is het weer heerlijk geworden buiten, een lekker windje, minder warm en vochtig, dus ik installeer me met een Coke Zero en mijn nieuwe boek in een van onze tuinstoelen om een uurtje te gaan lezen.

Katja en Leah hebben vanavond een feestje bij een vriendin en die zetten we daar af en rijden daarna door naar Fairfax, naar Chuck en Christine. Zij hebben een bevriendde Nederlandse familie te logeren met maar liefst vier kinderen. Het wordt erg gezellig en Saskia vindt het zo leuk met al die meisjes, dat ze blijft logeren, zodat Christine vannacht vijf meisjes leeftijden 8 tot 14 in haar basement heeft! Ben benieuwd hoe dat zal gaan!

0 reacties: