Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 03, 2023

Dag 1 Telluride: Over mooie berguitzichten

Na een wat onrustige nacht zijn we voor zevenen wakker. We zien een heel mooie zonsopgang vanuit onze kamer. Op ons gemak maken we ons klaar. 

Mijn weerapp geeft -8 aan als temperatuur en ik gebruik mijn verwarmde sokken en handschoenen meteen. Verder is mijn skijack heerlijk warm. Dik aangekleed lopen we het Mountain Village in om ontbijt te zoeken.



We zien twee elk uit ons raam

We kijken wat rond en ik vind mijn Kleuren van de Regenboog foto. Er staan allemaal versierde gondels in het centrum. Er is hier een gratis gondelbaan naar Telluride, Sophia Station en een ander deel waar een supermarkt is. 


Sneeuwbeeld van een lezende hond

Ons ontbijt vinden we bij de Telluride Coffee Company. Ik bestel een omelet met groentes en bacon. Rick neemt de ontbijtburrito. Alleen vind ik hun koffie niet te pruimen, dus ik haal na afloop een cold brew van Starbucks. 

Rick heeft zijn lifttickets inmiddels, maar hij gaat pas vanmiddag skien. We nemen de gondel naar het St. Sophia Station op 3200 meter hoogte. De liften zijn nog niet open en we lopen op prachtige sneeuw. Tijdens de rit naar boven en naar beneden hebben we prachtige vergezichten. 
















De witte gebouwen links zijn ons hotel


Om tien uur moet Rick terug zijn in de hotelkamer voor een trainingsessie van drie uur. Hij had die niet in zijn agenda gezien toen we deze reis boekten, oeps. Ik vind het niet erg, want ik doe mijn gewoonlijke woordspelletjes en een heel aantal Duolingo lessen, allemaal met uitzicht op de bergen. 

Tegen twaalven ga ik naar beneden om de Spa te bekijken. Behalve massages e.d. zit alles bij de hotel prijs inbegrepen. Het is werkelijk super deluxe. Je krijgt je eigen badjas en slippers en mag dan gebruik maken van de sauna, stoomkamer, jacuzzi's en twee zwembaden. 

Ook is er een gigantische sportschool. Er zijn gewichten, cardio machines en zelfs fitness klassen. Ik heb het schema daarvan mee, maar ik weet niet of het me zal lukken er een mee te doen. 



Als ik weer boven kom is Rick vervroegd klaar met de training. Eerder vanochtend heeft hij zijn ski's en skischoenen al afgegeven bij de valet. Hij kan vanuit het hotel direct naar het centrum van de Mountain Village skien. Ik loop erheen en zie Rick al vrij snel verschijnen.

Het is werkelijk heerlijk weer met een graad of vijf en de zon is heel sterk. We vragen een tafel buiten bij de Tomboy Tavern. Ik bestel een heerlijke zalmsalade en Rick de chili. Het is volop genieten!

Rick wil na het eten de langste piste hier gaan skien, Galloping Goose. Die is 7,4 kilometer lang. Daarvoor moet hij de gondelbaan naar Plaza Market nemen. Dat komt mij ook goed uit, want daar is de grote supermarkt. Ook dit is weer een mooie rit. 


Rick skiet weg en ik haal onze benodigdheden bij de enorme supermarkt. Het is wel duur hier, maar dat zal wel komen door het moeilijk bereikbare van dit gebied. Met de boodschappen neem ik de gondelbaan terug. 

In het hotel verkleed ik me in mijn badpak en ga naar de spa. Daar begin ik met het buitenbad. Het is verwarmd water en zo bijzonder om met dit prachtige uitzicht te zwemmen. Ik geniet enorm van de zon op mijn gezicht en het kijken naar skiers en snowboarders, die langs komen. 

Als ik het toch wat koud krijg ga ik in een van de jacuzzi's. Ik wilde eigenlijk buiten, maar een groepje mannen houdt die helemaal bezet. Misschien morgenochtend, dit keer ga ik dan maar in een van de jacuzzi's binnen. 

Rick sms-t dat hij bijna klaar is met zijn skien. Ik ga nog even de sauna in, drink een beker met komkommer en basilicum water en ga dan terug naar de kamer. Tot mijn verbazing is Rick daar al.

We besluiten onze laptops mee naar de bar te nemen voor een apres ski drankje. Ik schrijf dit blog vast, zodat ik na het eten niet veel meer hoef te schrijven. Er is live muziek en het is heel gezellig. 

Tegen vijven brengen we de laptops terug en kleden ons weer warm aan. We lopen naar de village en Rick wil daar naar skijacks kijken. Dat van hem is al decennia oud. Er zijn echter geen warme jassen en de ene, die hij leuk vindt, kost $750. 

Mijn skijack heb ik van Amazon voor $75 en het is werkelijk super. Ik laat Rick hun mannen collectie zien en daar is hij ook wel in geinteresseerd. Al die merken zijn zo ontzettend duur en voor een tiende van de prijs heb ik een jack waar ik heel blij mee ben. 

We hebben een reservering bij Black Iron Kitchen & Bar. Daar gaan we eerst buiten bij het vuur een drankje drinken. Dat van mij is een hot toddy en Rick heeft een andere interessante cocktail. We delen ook de squash soep, heerlijk op een koude avond. 

Dan gaan we naar onze tafel binnen en we weten al wat we willen: de elk biefstuk. Die is voor twee personen en zoveel vlees! Het is de lekkerste biefstuk, die ik ooit gegeten heb! Zo mals, zo goed gekruid, we smullen ervan. Dit is zo'n lokaal gerecht dat we het de flinke prijs waard vinden. 

We lopen terug naar het hotel en het is pas half acht, maar voelt voor ons twee uur later. Ik denk dat we weer vroeg ons bed op zullen zoeken. Het was een prachtige dag!

5 reacties:

Sonja zei

Wat een fantastisch skigebied. Mooie run heeft Rick gemaakt en er een leuke video van gemaakt. Ik vind skiën geweldig en we hebben het veel gedaan in Zwitserland en Italië. Fijn blog weer Petra!

Anja L. zei

Wat ziet het er mooi uit daar. Heerlijk om zo’n lange afdaling te skiën. Wij hebben voor het laatst geskied in 2002, ik mis het best wel.
Gelukkig is er voor jou ook genoeg te doen daar als Rick aan het skiën is. Buiten zwemmen terwijl er sneeuw ligt is ook een aparte belevenis.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Wat een mooi skigebied,Rick kan zijn hart ophalen. Sneeuw heeft toch altijd iets magisch.En wat een leuk skijack heb je.
Ik ben mijn jetlag nog steeds niet te boven.Kan een gat in de dag slapen.
Geniet van je weekend.
Wil

Marion2 zei

Eerlijk gezegd trekt een skivakantie mij niet: te koud en te sportief, LOL. Maar wat ziet dit er ontzettend mooi uit! En met zo'n buitenbad met uitzicht kun je me niet blijer maken. Ik kan me voorstellen dat je een heerlijke tijd hebt daar.

Petra zei

@Sonja - Helaas heb ik teveel last van mijn heupen en knieen, anders had ik zeker weer lessen genomen. Skien is hier zo prachtig.

@Anja - Ik vind het ook jammer dat ik het niet meer kan doen, maar ben bang alle vooruitgang met mijn heupen en knieen teniet te doen.

@Wil - Dank je, ik ben heel blij met dat jack.

@Marion - Het is gelukkig niet zo koud als het kan zijn en we hebben specifiek dit skigebied uitgekozen omdat het nog te betalen is (itt Aspen en Vail) en er ook voor niet-skiers genoeg te doen is. Rick maakt het goed met onze Florida reis ;)