Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 28, 2023

Over auto's en dokters

Zodra ik mijn ontbijt op heb en Rick gedoucht heeft vertrekken we met twee auto's naar Fairfax Auto Body. Eindelijk zal de schade, die ik in december aan mijn auto reed, gerepareerd worden. Het afgeven van de auto heb ik in vijf minuten gedaan, ik moet alleen een formulier ondertekenen. 

Dan brengt Rick mij naar Enterprise. Daar weten ze sinds gisteren dat ik om deze tijd een auto op kom halen. Rick gaat intussen onze gewoonlijke Starbucks bestelling halen en dan naar huis. 

Ook bij Enterprise hoef ik maar een paar dingen te ondertekenen en dan krijg ik de auto mee. Het is een Toyota Corolla met een Florida kenteken. Deze zal ik waarschijnlijk tot volgende week vrijdag nodig hebben. 

Alles is zo snel gedaan dat ik op de terugweg achter Rick rijd. Dat is weleens anders geweest. Meestal moet je wachten tot iemand van Enterprise je bij de garage op komt halen en dat duurt een heel stuk langer. 

Rick heeft vandaag een rondleiding in zijn nieuwe kantoor in Rosslyn. Hij vertrekt direct en ik heb nog genoeg tijd voor mijn uur cardio. Omdat mijn personal training gisteren niet door kon gaan heb ik het nu om half tien. Het is weer een komen en gaan op ons deck, inclusief mijn favoriete rode gastje. 

Sharon moet zich in nogal wat bochten wringen om zowel mijn linker zij en schouder en knie te ontzien. Toch wordt het weer een goed half uur met vooral veel stabiliteitsoefeningen. Het is dan ook zo voorbij en op weg naar huis maak ik wat foto's van prille bloemen. 



Na meer dan tien Duolingo lessen fris ik me op en bestel lunch van Bolay. Ik heb mijn virtuele lunch met Judith om half een en niet meer genoeg tijd om het op te halen. Het is niet duur om te laten bezorgen, dus ik doe dat. Het is zo'n lekkere helemaal andere lunch met de verboden rijst en heerlijke broccoli en kip citroen. 

De lunch met Judith is zoals altijd weer gezellig. Dit keer moet ik er vroeger vandoor, want ik heb om half drie een afspraak met een orthopeed. Er wordt een roentgenfoto genomen en dan komt Dr. Lane binnen. Hij is ouder dan ik, dus hij weet vast waar hij het over heeft.

Hij vraagt of ik een injectie wil hebben en wil een MRI laten doen. Ik wacht nog maar even tot ik weet wat er aan de hand is voor ik een injectie wil. Morgen zal ik een afspraak voor een MRI maken. 

Ondanks dat ik helemaal moe ben van de pijn rijd ik toch even langs The Fresh Market voor de laatste regenboogkleuren foto. Het is me deze maand opgevallen dat de kleuren van de regenboog vaak in volgorde worden gezet in winkels. 



Na nog een foto van onze prachtige magnolia gemaakt te hebben ga ik op de bank liggen lezen tot Rick thuiskomt. Ik was van plan avondeten in te kopen, maar de energie ontbrak. Gelukkig hebben we genoeg keuze afhaalmaaltijd keuzes. 

Voor mij wordt het Chinees. Hot & Sour soep en Mu Shu kip zijn koolhydraatarm en bevatten heel veel groentes. Rick gaat naar Plaka Grill voor zijn geliefde gyro's. Het is weer zeer smakelijk.

In januari hebben we een pakket met zijn kerstcadeaus, die hij niet mee kon nemen, naar Kai gestuurd. Het bleek bij een of ander postkantoor in Frankrijk vast te zitten omdat het zo genaamd niet bezorgbaar was. Waarom is een raadsel want het adres is correct. Vanavond kregen wij het pakket terug, $68 en ze vertikten het om te bezorgen, ugh!

3 reacties:

Anja L. zei

Gelukkig kan Sharon oefeningen bedenken die je kunt doen.
Grappig hè, dat je toch vaak meer vertrouwen hebt in een oudere dokter.
Wat een pech dat Kai z’n spullen niet afgeleverd zijn maar gelukkig zijn ze niet kwijt.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Hopelijk wordt uit de MRI duidelijk wat er precies aan de hand is.
Voorheen had ik ook liever een oudere dokter. Echter is inmiddels mijn ervaring dat oudere dokters vaak wat vastgeroest zijn in hun ideeën en niet altijd met hun tijd meegaan. Zeker als het om mentale en hormonale klachten gaat. Geef mij dan maar liever een jongere arts.

Wat stom dat ze het pakket terug sturen in plaats van afleveren. Gelukkig is het niet kwijt.

Petra zei

@Anja - Ik denk niet dat een oudere dokter per se beter is, maar ik kon aan zijn manier van doen zien dat ik niet de enige met dit schouderprobleem ben die hij heeft behandeld.

@Petra - Afhankelijk van de specialisatie heb ik ook geen "oudere dokter is altijd beter" gevoel. Orthopedie vind ik wel zoiets waar oefening kunst bij baart, maar misschien is dat ook niet zo.