Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 12, 2023

Over het Super Bowl weekend

Zaterdag

We hebben de wekker afgezet en staan pas om half negen op. Het is lekker om een beetje uit te kunnen slapen. Het warme weer is even weg en met de wind voelt het winters buiten. 

Bij Starbucks halen we ons ontbijt en gaan dan een tijdje Pokemon Go spelen. We zien dat er nieuwe gyms en pokestops zijn. Dat is altijd weer leuk. 


Rick heeft zoals ieder weekend allerlei karweitjes op zijn te doen lijstje. Ik ga een uur cardio doen. Zoals altijd geniet ik van het komen en gaan op het deck. 

Vandaag zit er een tortelduif te bedenken of hij het durft op de voeder te vliegen. Na een tijdje waagt hij het erop en komt dan telkens terug. 

De ochtend is snel voorbij en we hebben heel wat dingen op ons programma vanmiddag. Als eerste gaan we naar het postkantoor. Daar versturen we pakjes naar Fiona en Saskia. 

Verder heeft Kai zijn pakket dat we midden januari verstuurd hebben nog steeds niet ontvangen. Er staat dat het ergens in een postkantoor ligt omdat Kai niet thuis was toen het werd bezorgd. 

Alleen staat er enkel "France" zonder adres. Ook de manager van ons postkantoor heeft geen verdere informatie. Er zit niets anders op dan dat Kai gaat checken bij zijn dichtstbijzijnde postkantoor. 

Wij rijden door naar The Boro om lunch te halen. Ik heb mijn pokebowl van Poki DC gemist en Rick heeft zin in kabobs van Tasty Kabob. We eten in de auto, zodat we meteen verder kunnen. 
Ook kleuren van de regenboog

Morgen is de Super Bowl en we hebben Chuck en Lorraine uitgenodigd. Eerst gaan we naar Total Wine om onze wijn en bier voorraad aan te vullen. Dan werken we een boodschappenlijstje af bij Wegmans. Helaas kunnen we niet alles vinden, dus dat moet morgen dan maar. 

We rijden terug naar Vienna en ik ga de pittige (met wasabi en sojasaus, cayenne peper, spookpeper en Carolina Reaper peper) zakjes amandelen in het kleine voedselkastje leggen. 

Daar komen veel mensen en hopelijk daartussen enkelen, die goed tegen hete pepers kunnen. 

Het valt me op dat de zakjes kleuren van de regenboog hebben en alleen paars ontbreekt. Perfect voor mijn maandelijkse themafoto, dus. 



Rick haalt strips van Big Planet Comics voor onze volgende reis en dan gaan we op zoek naar een bak om tweedehandskleding in te doen. Ik heb mijn kast weer eens opgeruimd. Als laatste halen we Orions medicijnen van Walgreens. 

Het loopt inmiddels al tegen vieren en na het uitladen van de booschappen gaan we ons lekker ontspannen. Ik voel me niet optimaal, waarschijnlijk omdat er een koud regenfront aankomt. Ik voel de barometrische schommelingen altijd weer.

Online zie ik dat vanavond de opening van een restaurant dat wij graag willen proberen is. Genki Izakaya is maar vijf minuten rijden en hun menu is aanlokkelijk voor ons beiden. 

We nemen plaats aan de bar en een van de bartenders ziet er zo bekend uit! Zij zegt niets, maar op een gegeven moment weet ik gewoon dat we haar kennen. Het blijkt Jenny van Gyu Shige te zijn, maar daar had ze altijd een mondkapje op. 

Zij vroeg zich al af of we haar zouden herkennen. Ze helpt ons verder heel goed met het menu. Voor mij stelt ze de martini met Ketel One Citroen (zo staat het op het menu en geen Amerikaan, die weet wat citroen betekent) en yuzu voor. Dat is inderdaad een heel goede keuze.

Hier hebben ze wel yakitori (i.t.t. Akai Tori eerder deze week) en Rick en ik bestellen een aantal stokjes. Het is perfect gegrild en heel lekker. Verder heb ik tonijn met foie gras en zeeegel, zo'n bijzondere combinatie en de salade met een sesamsaus is super. 

De ambiance is alsof we in Japan zijn, inclusief de rest van de klanten. De gemiddelde leeftijd is veel jonger dan wij en we zijn precies op tijd gekomen, want als we vertrekken is er een rij wachtenden. Zeker een restaurant dat we op ons lijstje van favorieten zetten. 

Naast het restaurant ligt de nieuwe Giant en daar halen we nog wat dingen van ons lijstje. Dan hoeven we die winkel morgen niet te bezoeken. En nu is het tijd voor Netflix. 

Zondag

Er valt wat ijsregen als we om kwart over acht opstaan. Ik trek een van mijn heel warme truien aan, want op de markt is het altijd berekoud. 

We hebben weer een heel lijstje af te werken. Natuurlijk halen we eerst ontbijt en koffies van Starbucks. Daarna gaan we naar Whole Foods waar ik een bakje met verschillende olijven volschep. Die doen het altijd goed op een charcuterie plankje. 

De markt gaat in deze tijd van het jaar pas om tien uur open en we zien dat Party Mania al om half tien zijn deuren opent. Ik wist niet eens dat we een zaak met feestartikelen zo dichtbij hadden. Dat is veel handiger dan helemaal naar Party City rijden. 

Zoals we al verwachtten zijn de meeste Super Bowl artikelen uitverkocht. We kunnen nog net wat Kansas City Chiefs bordjes en servetten bemachtigen. Gelukkig zijn Rick en Chuck voor de Chiefs, want van de Eagles is niets meer te krijgen. Ook nemen we het laatste Super Bowl tafelkleed mee. 


Mijn regenboogkleuren foto bestaat vandaag uit ballongewichtjes

Nu is de markt open en door de ijsregen lopen we erheen. We hadden gehoopt een paar korstloze quiches te kopen voor morgenavond, maar Savagely Good is er vandaag niet. Een heel aantal andere kraampjes is er ook niet, maar gelukkig de dame van King Mushroom wel. Ik neem een bakje maitake paddenstoelen mee. 

Nu hebben we nog maar een ding op ons lijstje. Eerst gaan we thuis van alles doen, inclusief mijn sporten, hoewel korter dan gewoonlijk. Rond twaalf uur maken we ons klaar om er opnieuw op uit te aan. Het gaat niet van harte, want het is werkelijk hondenweer!

Bij de Giant is het zo druk dat Rick ver weg moet parkeren. Ik zou eerst mee naar binnen gaan, maar blijf nu liever in de warme auto wachten. Rick komt terug met de bestelde garnalen schotel en zegt dat het idioot druk was. Kennelijk is iedereen op het laatste moment Super Bowl inkopen aan het doen. 

Rick haalt een chili van Potbelly als lunch. Op zulke momenten mis ik de bloemkoolrijst bowl van Zoe's Kitchen, want dat lag naast Potbelly. Nu verhuist Ricks geliefde Cava binnenkort naar die locatie. Mijn bladerwrap met kip, spek en allerlei groentes van Sweet Leaf is gelukkig ook heerlijk. 

Na het eten beginnen we aan de charcuterie, kaas en zalm plank voor vanavond. Rick snijdt de plakjes klaas en ik maak het geheel op. Ik maak een football van pepperoni en wat kaas en het goal van de kaasplakjes. Verder nog rood wit blauw, ook de Amerikaanse kleuren, en de vleeswaren en zalm. 

Naar mijn gevoel is het heel duidelijk een football en een goal, zodat het lijkt of er een touchdown wordt gescoord. Ik ben er best trots op, maar Rick zegt dat hij niet ziet wat het voorstelt. Gelukkig zien mijn Facebook vrienden het wel. 

Koekjes, of zeg maar gerust koeken, die we bij Wegmans kochten

Rick kijkt beneden naar van alles over de Super Bowl. Katja, Fiona en ik kijken liever naar de Puppy Bowl. Katja zendt de schattigste video's van Fiona, die de hele tijd haar favoriete doggies en kitties ziet. 

Om half zes komen Chuck en Lorraine. Het is een beetje traditie aan het worden dat we met hen de Super Bowl kijken. Of althans, de mannen kijken, Lorraine en ik kletsen. 

Lorraine heeft lekkere koolhydraatarme gehaktballen mee. Ik maak nog snel even een dipsaus voor de mini komkommers. Het wordt ongeveer net als de dipsaus waarmee ik ooit in de Tip stond: mayonnaise, geraspte kaas en ketjap. Toen was het met venkel, maar met komkommer is het net zo lekker. 

De mannen gaan in ons bioscoopje zitten en Lorraine en ik aan de bar. Het eten is zo smakelijk en we genieten van alles. Voor mij is vooral de brie super. Die gaat dan ook op. Er is sowieso heel weinig over. 

Lorraine en ik praten tijdens de wedstrijd, maar opeens wordt het spannend. De teams staan gelijk spel. Wij zijn dus allemaal voor de Chiefs en op het laatste moment winnen zijn. Eindelijk eens een interessante football wedstrijd, want meestal wint een team ruim.

Chuck en Lorraine helpen nog met opruimen en dan nemen we afscheid. Zij hoeven gelukkig niet ver weg om thuis te komen. Ik schrijf dit blog nog even af en dan is het tijd om naar bed te gaan. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Vervelend dat die doos voor Kai nog steeds niet is afgeleverd.
Helpen de nieuwe medicijnen voor Orion?
Jeetje, de Tip, dat is lang geleden. Ik moet er nog een paar hebben in een doos in de garage😊. Leuk dat daar een recept van jou heeft ingestaan. Het klinkt lekker.
Fijne maandag, de dag begint in ieder geval alweer grijs.

Tineke zei

Mooie hapjes schalen heb je opgemaakt, zo smaakt het extra lekker.
Balen dat jullie problemen hebben met pakket voor Kai.
Wij hadden verjaardagsweekend, met veel visite, wel goed gespreid, gezellig bijgekletst met een ieder en gisteren middag naar leuk concertje geweest.
Leuke afleidingen met dit sombere weer, gelukkig vanmiddag weer zon.

Petr@ zei

Jammer dat het gedaan is met de warmere temperaturen. Maar ja, het is natuurlijk pas februari. Het weer kan nog alle kanten op.

Je charcuterie plank zag er heerlijk uit en ook ik zag duidelijk de football.
Gezellig om dit jaarlijks met de buren te kijken.

Petra zei

@Anja - We zijn Orions oude medicijnen nog aan het afbouwen.

@Tineke - Klinkt als een gezellig weekend.

@Petra - Ja, het is leuk gewoon met zijn vieren.