Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 01, 2023

Over de eerste sneeuw deze winter


Dat is een verrassing bij het opstaan! Februari begint met de eerste sneeuw deze winter. Die kwam nog onverwacht ook, gisteravond hoorden we er niets over. De wereld ziet er zo mooi uit met het wit. 




Het is helemaal niet veel en ik weet dat de zon, als die eenmaal doorkomt, alles zal smelten. Nog voor mijn ontbijt ga ik naar buiten om wat foto's te nemen. Rick laat Orion ook meteen maar uit. 



Dan bereid ik mijn lekkere ontbijt en eet het met zicht op het besneeuwde deck. Intussen maakt Rick zich klaar, want hij heeft een heel drukke dag vandaag. We gaan dan ook naar de Starbucks in het Pan Am Center voor onze koffies. 

Net na half negen gaat Rick aan het werk en ik aan mijn cardio. Ik heb uitzicht op de schuur van de buren, die altijd pittoresk is met sneeuw. Verder komt er een heel brutale eekhoorn, die absoluut niet bang voor mij is. 



Na mijn Arabische lessen ga ik boven verder inpakken. Dan was ik mijn haren en zo is het al snel bij twaalven. Omdat Rick het zo druk heeft vraagt hij mij zijn lunch ook op te halen. 

Dat vind ik natuurlijk niet erg en maak het mezelf dan makkelijk door een salade van Subway te bestellen. Rick heeft natuurlijk weer Cava. Beide salades staan klaar als ik de restaurants binnenloop.

Net na de lunch komt de schoonmaakploeg. Ik besluit op zoek te gaan naar een foto voor het nieuwe februari thema Kleuren van de Regenboog. Ik vind die op een van de wind spinners aan Church Street. 

Het is te guur en koud om veel buiten te zijn, dus ik doe een heel aantal Duolingo lessen in de auto. Zo gaat de tijd snel. Tegen drieen sms-t Rick of ik hem bij Coco's Sodas & Sweets wil treffen. Hij heeft een uurtje vrij en zin in een soda.

Zo gezegd zo gedaan, Rick bestelt zijn gewoonlijke Jailbreaks met heel veel caffeine. Ik neem de Doheny zonder aardbeienpuree. Ik vind die heerlijk. We kunnen samen naar huis, want de schoonmakers zijn intussen klaar. 
 
Zoveel keuze qua siroop

Terwijl Rick nog even werkt doe ik de was en lees in mijn boek. Rick pakt na zijn werk zoveel mogelijk in en dan bestellen we ons avondeten. Ik heb enorme zin in Chinees van Lotus Garden. Rick heeft liever een in sla gewikkelde hamburger. Hij gaat het allemaal ophalen. 


Het smaakt voortreffelijk op deze koude avond. Nu ga ik naar The British Baking Show The Professionals kijken, lijkt me erg leuk. 

8 reacties:

Sonja zei

De sneeuw maakt alles mooier. Leuk voorproefje voor Colorado!

Petr@ zei

Het ziet er mooi uit met het laagje sneeuw. Vooral in de vroege ochtend, als er nog niet doorheen is gelopen of gereden, vind ik het altijd iets magisch hebben.

Anja L. zei

Je kabouter zal ook wel verbaasd zijn geweest toen hij zijn deurtje open deed😀. Zo’n poederlaagje ziet er mooi uit.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Leuke foto’s met de sneeuw.
Dat eekhoorntje ziet er wel superschattig uit trouwens!
Fijne vrijdag!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Sonja - Inderdaad!

Petra zei

@Petra - Ik ook en precies genoeg om niets te ontregelen

Petra zei

@Anja - Ha ha, leuke opmerking over de kabouter

Petra zei

@Carla - Ja, die eekhoorns blijven leuk