Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 31, 2023

Over een miezerige dag

Het mooie weer van gisteren heeft plaatsgemaakt voor wolken en regen. Net ten noorden van ons valt er sneeuw, maar tot nu toe hebben we hier nog maar een paar vlokjes gezien. Ook dat is een record.


In ieder geval smaakt mijn warme ontbijt me weer heel goed. Rick is intussen aan het douchen en daarna gaan we op weg naar Starbucks. Onderweg spelen we wat Pokemon Go, altijd weer leuk.

Met onze koffies gaan we huiswaarts en het is pas kwart voor negen. Ik vind het heel erg fijn om vroeg met mijn cardio klaar te zijn, vooral op miezerige dagen als deze. De vogels blijven, behalve onze roodbuikspecht, ook weg. 



Als ik mijn stappen bijeen heb en mijn taallessen gedaan ga ik naar boven. Mijn oude handbagage tas is stuk en voor Kerst heb ik een nieuwe gekregen. Het is weer een Baggallini en hij is anders dan mijn vorige. Hij heeft nog ongeveer net zoveel ruimte en ik vind deze handiger ingedeeld. Mijn spullen passen er in ieder geval perfect in. 

Zo gaat de ochtend snel voorbij en ik bestel weer een bladerwrap "sandwich" van Sweet Leaf. Dit keer met kip, bacon, allerlei groentes en tzatziki saus. Ik haal hem op voor mijn lunch met Judith begint. 

Dat wordt weer een gezellige bijna anderhalf uur. We hebben het o.a. over Nederlandse televisie en omroepen. Wij zijn nog van de tijd van de aparte omroepen. Ik vertrok zelfs voor de commerciele omroepen kwamen. 

Hier in de VS zijn er zoveel streamingdiensten op het moment dat het moeilijk bij te houden is. Wij hebben een abonnement op een heel aantal ervan en toch zijn er shows e.d., die natuurlijk alleen via de ene streamingdienst waar wij niet op geabonneerd zijn te bekijken zijn. 

Het miezert nog steeds en ik heb helemaal geen zin er weer op uit te gaan. Rick stelt al voor vanavond eten te halen en daar ben ik meteen voor. Ik zet de open haard aan en ga ervoor liggen lezen.

Rick heeft ondertussen testen om te checken hoe erg zijn carpaal tunnel syndroom is. In zijn rechterhand is het erger dan in zijn linker, maar gelukkig nog niet ernstig genoeg om te moeten laten opereren. Hij moet nu 's nachts spalken dragen. 

Rick haalt ons avondeten van Plaka Grill. Ik smul van de zucchini fritters en het gyro vlees. Soms is het niet zo gezonde eten net wat ik nodig heb op een pijndag. De rest van de dag heb ik heel gezond gegeten. 

Hopelijk gaan de ijsstormen en sneeuwbuien in het midden van het land onze reis niet belemmeren. Donderdag moet het rustig weer worden, dus duimen maar. 

4 reacties:

Anja L. zei

Heerlijk hoor, lezen voor de open haart. Grappige sokken heb je trouwens.
Gelukkig voor Rick dat hij niet geopereerd hoefr te worden, hopelijk helpen de spalken goed genoeg.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Heerlijk vooruitzicht al die reizen. Mijn wens is altijd geweest met de kerst ergens in Oostenrijk te zitten. Wel met Cathy een trip naar Oostenrijk gemaakt maar dat was in september.
Jullie reis naar Egypte, Israël en Jordanië vergt de nodige voorbereidingen. Ik ben diverse keren in Israël geweest, Mariska was toen aupair. Zij heeft 10 jaar in Jerusalem gewoond.
Een aantal interessante punten zijn me nog goed bij gebleven.
Natuurlijk Jerusalem met o.a. het Israël Museum met the Shrine of the Books, de klaagmuur,
David's Tower, het Yad Vashem museum ( heel indrukwekkend ) the Children's Memorial, en een paar dagtochten naar Massada in de ochtend ende Dode Zee in de middag.
Ook heel interessant is een toch naar en over het meer van Galilea. Ik denk dat jullie reisgids dat ook wel op zijn lijstje heeft staan.
Veel plezier met de voorpret.
Groetjes Wil

Petr@ zei

Niks fijner dan op de bank met een boek op zo'n druiligere dag

Petra zei

@Anja - Die sokken heb ik pas, het leek me eens leuk wat kleurigers dan altijd zwart te hebben.

@Wil - Jerusalem is het enige dat we in Israel gaan bezoeken.

@Petra - Inderdaad, en ik heb een leuke serie op het moment