Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 06, 2023

Over een volle vrijdag

De ochtendroutine herhaalt zich. Rick staat nog voor zevenen op en ik ben om kwart voor acht van de partij. Het is een stuk koeler dan de afgelopen dagen en mijn warme ontbijt smaakt me extra goed.

Rick heeft een vroege vergadering en we halen onze koffies van de Starbucks in het Pan Am Center. Dat vind ik ook prima, want dan kan ik fijn vroeg met mijn sporten beginnen. 

Daarvoor doe ik een combinatie van op de plaats rennen, mini elliptische machine en de Scoop. Die laatste doe ik nu een half uur met gemak, terwijl ik in het begin na vijf minuten niet verder kon. Dat zegt toch wel wat. 

Rick is naar de keel-, neus- en oorarts vertrokken. Hij hoort slecht met zijn rechteroor en ik ben blij dat hij dat door een specialist na laat kijken. Een gehoortest wijst inderdaad uit dat Ricks gehoor is aangetast. Gelukkig lijkt het tijdelijk te zijn vanwege vocht achter zijn trommelvlies.

Intussen ga ik verder met kerstspullen opruimen. Ik sjouw eerst de zakken van gisteren naar zolder. Zo krijg ik de rest van mijn stappen wel bijeen. Bij iedere keer neem ik ook de dozen voor de dingen, die apart verpakt moeten worden, naar beneden.

Dan stouw ik de kabouters op de trap in hun zak en die passen bijna niet. Ze zijn ook heel zwaar, dus die krijg ik niet alleen de zolder op. De strikken van de trap en het "groen" gaan in aparte zakken. Die zijn wel licht. 

Als Rick thuiskomt staat hij versteld van wat ik voor elkaar heb gekregen. Het enige dat nog gedaan moet worden zijn de beide kerstbomen. Die van mij voor laat ik nog voor een avond staan, want die is heel makkelijk op te ruimen. Ik denk dat mijn doel is bereikt, we hoeven morgen geen uren meer aan het opruimen te besteden. 


Ieder jaar weer vind ik het grappig dat er minstens tien zakken met kerstspullen zijn en slechts een met winterdecoraties. Mijn thema is sneeuwpoppen en een paar kabouters. De mooie loper met de carinaal vogel erop gaat op de keukentafel. 

Rick heeft zijn lunch bij McDonald's gehaald en ik heb zin in iets anders dan Subway. Het worden zoodels van Noodles met kaassaus, spinazie en champignons. Het is niet hetzelfde als met pasta, maar toch heel smakelijk en veel groente. 

Na het eten ga ik naar Whole Foods. De winterdecoraties betekenen een wekelijks boeket tulpen. Hier zijn ze goed en niet zo duur. Ik kies dit keer witte tulpen, die passen mooi bij de sneeuwpoppen. 

Daarna ga ik naar Michaels. Ik hoop daar misschien nog wat winter decoraties te vinden, maar hier slaan ze de winter over. Alles is hartjes voor Valentijnsdag en lente/Pasen. Daar vind ik het nog te vroeg voor. 


Na mijn zwart-wit foto van vandaag gemaakt te hebben verlaat ik de winkel zonder iets te kopen. Misschien dat ik later nog even bij de grote Michaels vlakbij ons ga kijken. Die in Vienna is klein en heeft daardoor vaak minder keuze. 

Thuis zet ik de tulpen in hun vaas. Het zijn mijn lievelingsbloemen en ik kan niet wachten tot ze weer bloeien in de lente. Het zijn zulke dankbare fotografie onderwerpen. De "witte" tulpen zijn natuurlijk niet echt wit, het hart heeft kleur. 



Rick wil graag naar Capital Ale House, want zij tappen Delirium Tremens bier. Ik ben niet zo gecharmeerd van hun menu, dus we doen enkel voorafjes. Ik neem een uiensoep zonder brood, die super zout is. Rick heeft een te pittige witte bonen chili. Het eten is gewoon niet goed en daar wil ik verder geen dollar aan besteden. 

Als Rick zijn biertje opheeft gaan we dan ook verder. Buiten zien we de volle maan. We passen de methode, die we van Kai hebben geleerd, op onze telefoons toe. Het is een veel betere foto dan ik ooit heb gemaakt!

In januari zijn de tijden moeilijk voor kleinere restaurants. Zenola is daar een van. Dat restaurant ligt ons na aan het hart en we besluiten daar ook wat voorafjes te gaan eten. Ik kies de altijd weer heerlijke spinazie hapjes en de kibbeh nayeh, rauw lamsvlees met knoflooksaus. Dat maken ze hier het beste dat ik het ooit heb gegeten. 

Omdat Orion altijd achter Zorro's eten aangaat heeft Rick een nieuwe oplossing gekocht: een ding dat de deur niet verder open laat gaan dan dat een kat erdoorheen kan. Orion kan zo niet bij Zorro's voedsel. Als het werkt zal het ook de volgende keer dat Saskia's katten komen zoveel minder stress veroorzaken!

En zo begint het eerste weekend van het jaar. Allemaal een heel fijne paar dagen gewenst!

6 reacties:

Petr@ zei

Heerlijke hè, de kerstspullen weg en weer wat rustigere decoratie.
Ik hou ook zo van tulpen!

Wat een goed idee met de deur. Hopelijk helpt het en kan Orion niet meer bij het kattenvoer.

Fijn weekend!

Anja L. zei

Je bent weer flink bezig geweest.
Handig dat de deur niet verder open kan zodat Orion het kattenvoer niet kan opeten.
Ik ga vandaag hyacinten kopen voor op tafel, dan ruikt het zo lekker in huis.
Fijn weekend.

Tineke zei

Ik heb ook alle kerstspullen opgeruimd, behalve de lichtjes buiten en de kabouters, die nu winterkabouters zijn, aangevuld met een sleetje.
Twee nieuwe planten heb ik gekocht om de ruimte op te vullen en een amarilis bol.

Marion2 zei

Hier net zo: enorm veel kerstspullen en maar een box met winterdecoratie.
Ook ik ben vandaag op pad geweest om wat extra winteritems te kopen, maar
echt helemaal niets te vinden. Ik zocht vilten sneeuwvlokken, herten of
sneeuwpoppen om een groene waxkrans te versieren. Nu maar online kijken.

De foto van de maan is echt heel mooi geworden.

Anoniem zei

Mooi, die witte tulpen! Als mijn kerstboom weg is,haal ik die ook altijd!
Je had een drukke dag,maar fijn dat t meeste opgeruimd is nu.
Wat een mooie foto van de maan!
Michaels vind ik een heerlijke winkel, als we in de usa zijn voor vakantie, moet ik daar echt heen haha
Fijn weekend!
Carla

Petra zei

@Petra - Dat hoop ik ook, hij moet er altijd van overgeven.

@Anja - Hyacinten ruiken inderdaad heerlijk, maar zijn hier om de een of andere reden een stuk duurder dan tulpen.

@Tineke - Ik heb ook een amarillis bol, voor kerst gekregen.

@Marion -Wat een leuk idee zo'n krans!

@Carla - Ik vind Michaels helaas achteruit gegaan, vroeger hadden ze veel meer bijzondere dingen