Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 13, 2023

Over een volle vrijdag

Bah, ik voel me alweer helemaal niet lekker als ik wakker word. Ik neem een dosis ibuprofen en hoop dat dat zal helpen. De regen is weg, maar er staat een fikse wind. 

Zoals altijd op vrijdag maak ik mijn paddenstoelen en spinazie op. Meestal begin ik daarna aan mijn op de plaats rennen tot Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. Vandaag heb ik daar geen puf in. 

De ibuprofen begint gelukkig wel te werken tegen de tijd dat we naar Starbucks gaan. Met mijn koffie begin ik aan mijn cardio voor vandaag en dat gaat best goed. Het helpt ook dat de zon inmiddels schijnt.


Deze smiecht komt telkens terug

Omdat ik wat later begon is de ochtend na mijn Duolingo en breinspelletjes snel voorbij. Ik fris me op en tegen de tijd dat ik beneden kom is Rick klaar om lunch te gaan halen. Hij bestelt zijn gewoonlijke Cava salade en ik een Subway salade. 

Ondanks de koude wind wil ik een wandeling gaan maken. Ik rijd naar Nottoway Park en loop daar een stuk door het bos. Het gezegde "een frisse neus halen" is vandaag zeker van toepassing! Ik word bijna weggeblazen.

Al wandelend probeer ik wat interessante objecten voor foto's te vinden. Er zijn een aantal paddenstoelen en planten. Thuis speel ik met filters, altijd leuk en onderstaande foto's zijn het resultaat. 







Rick en ik hebben wel weer eens zin in een "dirty soda" van Coco's Sodas & Sweets. Er is een ruime keuze aan combinaties en ik neem de "Nags Head". Dat is diet Dr. Pepper met suikervrije kokossiroop, kokoscreamer en vers limoensap. Ik vind het een heerlijk drankje!


Vanavond willen Rick en ik Vienna eens verlaten en we hebben beiden zin in tapas. Als er ooit een tapas restaurant dichterbij komt zullen we zo blij zijn! SER is maar een kwartiertje rijden dus dat valt ook best mee. 

Het is een gezellig restaurant met authentieke Spaanse tapas op het menu. Rick en ik delen de croquetas, heel lekker. Ik heb de gerookte rauwe St. Jacobsschelpen en die worden onder een bord met rook geserveerd. Dit is echt een delicatesse.

De gegrilde sardines zijn net als die ik in Lissabon at, leuke herinneringen. Rick heeft minder succesvolle kabeljauw kroketten, die zijn meer aardappel dan vis. 

Zijn gambas al ajillo zijn daarentegečn de beste, die Rick ooit heeft gegeten. Hij bestelt dit gerecht vaak en kan het dus weten. 

Dit is een heel goed begin van een lang weekend. Rick heeft maandag ook vrij vanwege Martin Luther King Day. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Jammer dat je je nog zo beroerd voelde. Gelukkig hielp de ibrupofen wat. Goed dat je er toch op uit bent gegaan.
Hier is het vandaag alweer grijs en nat, ik hoor de regen nu alweer tegen het raam kletteren.
Fijn weekend!

Marion2 zei

Dat drankje lijkt me erg lekker. Ik had er nog nooit van gehoord. Is het iets nieuws?

De tapas zien er ook goed uit, zeg! Altijd leuk als het je aan vakantie doet denken.
Zeker in deze tijd van het jaar.

Anoniem zei

Wat een leuke foto’s heb je gemaakt, leuk met dat filter!
En Spaanse tapas, heerlijk altijd
Lekker, een lang weekend, ik hoop dat je je dan beter voelt
Fijn weekend gewenst
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik zie veel Nederlanders en Belgen klagen over de vele regen.

@Marion - Dit is een vrij nieuwe zaak ja. Dirty soda is populair in Utah, omdat Mormonen geen alcohol mogen. Dit concept is nieuw voor hier, maar het was gisteren druk, dus het slaat aan.

@Carla - Dank je!