Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 12, 2023

Over een rust

Als Alexa me om half acht wekt voel ik al dat dit een pijndag gaat worden. Het is waarschijnlijk het weer, want er komt vanavond heel veel regen en misschien onweer en net daarvoor voel ik me altijd het slechtst.

Beneden schenk ik een kop koffie in en maak mijn ontbijt. Rick is weer vroeg vandaag en als ik klaar ben gaan we naar Starbucks. Daarna haal ik een fles Rooster groentesap van Greenheart. Wat ben ik blij dat die zaak open kon blijven!


Als we ons plein oprijden vallen ons de grote groepen vogels op het gras op. Het zijn Amerikaanse roodborstjes en spreeuwen. Rick denkt dat er misschien wormen te vinden zijn aangezien het vannacht geregend heeft. 

Als ik uit de auto stap sta ik opeens oog in oog met een prachtige vos in de achtertuin van de buren. Jammer genoeg rent hij of zij bij het zien van mij zo snel mogelijk weg. Ik probeer nog aan de andere kant van hun tuin te kijken, maar het beestje is allang gevlucht.

Voor ik naar Sharon ga doe ik wat cardio. Of het iets is wat ik gisteren heb gegeten weet ik niet, maar ik heb nogal wat buikpijn. Even overweeg ik om de personal training af te zeggen, maar dan wordt het minder en ik ga toch. Ik kan dat halve uur krachttraining goed gebruiken. 

Na de training doe ik meer cardio. Terwijl ik op de Scoop trap, die letterlijk tegen de deur met het raam waar de vogelvoeder hangt staat, klimt de brutale eekhoorn met het stukje uit zijn oor naar boven. Hij begint zich tegoed te doen aan het vogelvoer, maar daar steek ik een stokje voor. 

Het is altijd dezelfde, herkenbaar aan zijn oortje

Wat? Ik heb niets gedaan (zie vogelzaad op zijn neus)

Als de onschuld zelve dan maar van zijn eigen voedsel eten

De rest van de ochtend besteed ik aan huishoudelijke taken en natuurlijk mijn dagelijkse routine. De Wordle, Woordle, Woordle6, Dordle, Quordle, Octordle, Sedecordle en Duotrigordle heb ik al tijdens mijn sporten gedaan. Elevate en Duolingo vergen meer concentratie en typen. 

Rick en ik maken lunch hier thuis. Dezelfde lunch als gisteren en nu is alles daarvan op. Bloemkoolbrood moet dus weer op het boodschappenlijstje. Het blijft een lekker alternatief voor brood en is gelijk aan een portie groente. 

Mijn energie is weer op en ik wijt het aan het nadere weer. Het is niet enorm koud buiten, maar toch krijg ik het maar niet warm. Rick stelt voor dat ik met de open haard aan op de bank ga liggen. Dat vind ik een heel goed idee.

Tegen de tijd dat Rick klaar is om naar Whole Foods te gaan heb ik wel zin om mee te gaan. We gaan op zoek naar een snack voor het happy hour vanavond. Het worden "gezonde" gehaktballen met allerlei groentes er doorheen. 

Omdat ik me zo als vaatdoek voel laat ik mijn plan om naar Nottoway Park te gaan varen. Ik voel me beter als ik gewoon complete rust houd. Ik lees en speel spelletjes en maak mijn zwart-wit foto van vandaag gewoon binnen. 

Half zes komt al snel en Chuck en Christine verschijnen in beeld. We hebben weer een heel gezellig uur met hen en bespreken onder anderen wat we gaan doen als zij eind april onze kant op komen. Daar hebben we alle vier heel veel zin in. 

Voor het avondeten laten we pizza bowls van Papa John's bezorgen. Pizza zonder de korst, het is altijd weer heel erg lekker en ik kan die van mij nooit op. Rick wel en zelfs nog een deel van de derde. Lekker "comfort" eten op een koude grijze dag.

De kaarsen en feeenlichtjes gaan aan en ik ga kookshows kijken, want ik ben te moe om me op wat anders te concentreren. Hopelijk heb ik morgen weer wat energie. Als de zon tevoorschijn komt zal dat al helpen. 

3 reacties:

Anja L. zei

Wat een schommelingen in temperatuur zeg. Hier was het gisteren ook weer een prut dag. Toen ik na het boodschappen doen met mijn moeder weer naar huis reed zag ik dat verschillende weilanden blank staan, zoveel regende het gisteren. Zelfs onze vijver, die af en toe spontaan leegloopt is weer bijna helemaal gevuld.
Wat een geweldig leuke foto is dat van die eekhoorn met de zaadjes nog op zijn neus!
Ik hoop dat we vanmiddag naar het strand kunnen, ik heb zo’n zin in een lange strandwandeling.
Fijne vrijdag en ik hoop dat je je beter voelt l

Petr@ zei

Goed dat je luistert naar je lichaam en de benodigde rust neemt. En je hebt wel gesport dus dan helemaal goed toch!

Fijn vooruitzicht dat Christine en Chuck jullie kant op komen.

Petra zei

@Anja - Ik lees inderdaad dat er rivieren buiten hun oevers treden in Nederland.

@Petra - Ik vergeet vaak dat dat sporten ook energie vergt.