Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 10, 2023

Over ons stemrecht gebruiken

Vroege vogel Rick staat naar mijn gevoel om zes uur al op (al zegt hij dat het tien voor zeven was). Hij komt dan ook net boven als ik opsta. Terwijl Rick doucht maak ik ontbijt en wil koffie inschenken. 

De mok staat er, maar er is geen koffie in de pot. Als Rick beneden komt blijkt dat hij afgeleid werd toen hij koffie wilde zetten. Ik vind het altijd al een enorme luxe dat hij het voor me doet, dus een grande nitro brew van Starbucks is vandaag voldoende. 

Met de koffies keren we huiswaarts, onderweg zoals bijna iedere dag Pokemon Go spelend. Dan gaat Rick beginnen aan een dag vol vergaderingen en ik doe mijn cardio. Naderhand gebruik ik mijn stretchapp weer met aparte routines voor boven- en onderlichaam stretches.

Het is winter in Fairyville, maar hier blijft het boven normaal warm voor de tijd van het jaar

De vogels en eekhoorns hebben hun eten alweer op. Als ik dat met behulp van Orion, die de gemorste zaadjes lekker vindt, bijgevuld heb ga ik me opfrissen.

Dan vertrek ik naar H Mart. Ik bedenk me onderweg dat ik die supermarkt eigenlijk nog niet zo lang geleden heb ontdekt. Ik koop wat meer paddenstoelen, winterpenen voor onze "hutspot" van vanavond en mini komkommertjes. 

Op de terugweg rijd ik naar Southside Park voor een korte wandeling in het bos. Ik zoek naar interessante foto's, maar dat is in dit seizoen een flinke uitdaging. Toch is het lekker even een frisse neus te halen en creatief bezig proberen te zijn.





Het is al na twaalven als ik de oprit oprijd. Rick staat zijn lunch te maken en ik heb besloten de komende dagen ook mijn eigen middageten te bereiden. Ik heb van die heerlijke Perzische komkommertjes en snijd die in plakjes met yuzu saus er overheen. 

Daarbij heb ik bloemkoolbrood met brie. Die brie is een grappig verhaal, want maakte deel van ons buffet met Oud en Nieuw. Alleen leek niemand de brie aangeraakt te hebben wat wij maar vreemd vonden. Nu zie ik waarom: er zat nog een heel stuk doorzichtig plastic omheen!

Het smaakt me prima en om half een belt Judith. We hebben alweer weken niet samen geluncht en het anderhalve uur is zo voorbij. Ik heb deze gezellige lunch de afgelopen weken gemist!

De volgende paar uur doe ik meer Arabische lessen en maak dan een korte wandeling in de buurt. Daarna lees ik mijn alweer erg leuke cozy mystery van Danielle Collins uit. 

Rick is intussen klaar met al zijn vergaderingen en we gaan onze civiele plicht uitvoeren. Er zijn verkiezingen voor een van de vrijgekomen stoelen in het Virginia Huis van Afgevaardigden. De kandidaten zijn beide vrouwen, wat ik fijn vind. Wij stemmen voor de Democraat, zoals we waarschijnlijk nu altijd zullen doen.

Vanavond eten we dus hutspot met bloemkool- in plaats van aardappelpuree. Ik snijd de penen in stukjes en Rick fruit de gesnipperde uitjes. Hij heeft rode ui gekocht en ik ben benieuwd hoe dat smaakt. Die zijn wat pittiger dan gele uien. 

Het blijkt alles wel een andere smaak te geven, maar nog steeds heel lekker. We hebben er kielbasa bij en smullen. Het is een perfecte koolhydraatarme versie van een van mijn favoriete stamppotten. Nu moeten we boerenkool eens proberen.

Vanavond kijken we alweer de laatste aflevering van Emily in Paris en daarna ben ik van plan weer Below Deck te gaan kijken. 

 

4 reacties:

Reny zei

Je hebt ondanks de winter toch mooie foto's in de natuur kunnen maken.

Wat een grappig verhaal over die brie, vreemd dat niemand óf het papiertje heeft verwijderd óf gevraagd heeft het te verwijderen ha ha.

Ik ga hier eens op zoek naar die Perzische komkommertjes, ziet er heerlijk uit.

Fijne woensdag !

Anoniem zei

Perzische komkommers of snackkomkommers zijn gewoon bij AH te koop.Handig ,zeker voor een eenpersoons huishouden.
Ik koop ze regelmatig.
Groetjes Wil

Petr@ zei

Ha ha, hier had iemand allang het plastic van de brie gehaald. Maar jij hebt geluk nu om het op te kunnen eten.

Je hebt toch hele mooie foto's gemaakt buiten.

Petra zei

@Reny - Volgens Wil zijn de komkommers gewoon te krijgen.

@Wil - Ik heb het aan Petra hierboven doorgegeven.

@Petra - Dank je!