Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 23, 2023

Over een stormachtige maandag

Alexa wekt me weer veel te snel naar mijn smaak. Toch ben ik nog geen tien minuten later al beneden. Het heeft vannacht geregend, maar langzaamaan zien we blauwe lucht aankomen. Eindelijk weer wat zon!
Op mijn ontbijt strooi ik een paar van de kruiderijen, die ik vorige week bij Trader Joe's kocht. Het smaakt me heel goed. Het is minder zout en dat is ook een plus. 

Na het eten ren ik op de plaats en als Rick klaar is erop uit te gaan heb ik al 3000 stappen bijeen. We halen eerst onze koffies bij Starbucks en rijden dan naar de overkant. Daar kopen we benodigdheden voor het avondeten bij de Giant. 


Vervolgens gaan we nog even langs Greenheart en dan is het tijd om officieel aan de dag te beginnen. Rick heeft een doktersafspraak in Reston (hij blijkt een tennis elleboog te hebben) en gaat daar de rest van de dag werken. Ik maak me klaar voor personal training. 

Sharon doet veel schouderoefeningen. Dat is aan de ene kant goed, want die spieren moet ik versterken. Aan de andere kant ben ik bang dat het veel pijn zal veroorzaken. We zullen zien. Rick laat zich telkens nakijken, misschien moet ik ook maar eens naar een orthopeed voor mijn schouder. 

Het is weliswaar onkruid, maar deze bloempjes staan op het punt van bloeien!

Vanwege het boodschappen doen heb ik nog heel wat cardio te doen. Dat gaat veel sneller met de cardinaaltjes vlak voor mijn neus. Ze zijn echt niet bang dat ik slechts een meter of zo van ze af zit!




Met de woordspelletjes en het Arabisch leren is de ochtend al snel voorbij. De wind huilt inmiddels om het huis en ik heb geen zin om naar Falls Church te rijden, maar wel heel veel zin in een "bol" van Bolay. Lang leve UberEats, zij bezorgen binnen de drie kwartier. 

Na van mijn bol gesmuld te hebben ga ik VLINDR volgooien. De benzine is $3,39 per gallon, maar ik krijg veertig cent korting vanwege onze aankopen bij Giant. Nu kan ik weer zonder tanken naar New Jersey rijden. 

Op de terugweg zie ik de grille bomen aan de ene kant van de straat en de elektriciteitspalen aan de andere kant. Met de dreigende luchten besluit ik dat dit mijn zwart-wit foto van vandaag gaat worden.

Om drie uur heb ik een afspraak met Phuong bij Pro Nails. Phuong is nog met een andere klant bezig, dus iemand anders doet mijn teennagels. Voor mijn vingers kies ik een turquoise-achtige kleur. Thuis plak ik er holografische sneeuwvlokjes op. 


Rick komt thuis en we beleggen onze "pizza's" met de dingen, die we er ieder op willen. We zijn zeer benieuwd hoe de tortilla's als pizza bodem gaan smaken. Het blijkt een groot succes. Weer een maaltijd, die we vaker zullen maken. 

Nu lekker met een dekentje op de bank shows kijken. Jeopardy is altijd weer leuk. Ik zag trouwens dat er hier een nieuw seizoen van "Farmer wants a wife" gaat beginnen. Dat is de Amerikaanse versie van Boer Zoekt Vrouw. Ik heb het nog nooit gezien. Ik ben benieuwd. 

4 reacties:

Anja L. zei

Je nagels hebben weer een mooie kleur.
Ik zag ook worst in je boodschappenkar liggen, haal je die uit elkaar om op de pizza te doen?
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Leuke kleur op je nagels en deze stickers zijn ook erg leuk!

Marion2 zei

Ik vind de kardinaaltjes zo mooi. Wonderlijk dat een door zijn kleuren zo'n tropisch aandoend vogeltje, ook goed tegen vrieskou kan. Ik heb er nog nooit een gezien, terwijl ik toch heel vaak in Amerika ben geweest.

Grappig dat er ook een Amerikaanse uitvoering van Boer Zoekt Vrouw is. Het staat me bij
dat het een Engels format is. Van de week zag ik dat je hier op Fox Below Deck kunt zien. Ik viel er middenin, waardoor het niet te volgen was. Het was me ook niet
duidelijk of het reality tv was of gespeeld.

Petra zei

@Anja - Dat zou wel moeten, maar Rick sneed ze in plakjes.

@Petra - Dank je!

@Marion - Er zijn hier meerdere heel kleurrijke vogeltjes, bluebirds en goudvinken bijvoorbeeld. Below Deck is wel realiteit, maar natuurlijk wordt er gefilmd wat interessant is voor kijkers.