Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 22, 2023

Over het weekend

Zaterdag

Zonder Alexa slapen we tot bijna half negen. Het grijze weer buiten zal daar ook wel toe bijgedragen hebben. Ik vind dat we deze winter veel bewolkte dagen hebben in vergelijking met andere jaren. Er is tenminste geen wind meer, dat is een plus. 

Rick laat Orion uit en dan rijden we naar onze oude getrouwe Starbucks. De egg bites zijn niet genoeg gebakken en die sturen we even terug, maar verder is alles perfect. 

Met ons ontbijt gaan we langs de paarse glasbak en spelen dan een tijdje Pokemon Go. Het is druk in Vienna met hardlopers, fietsers en wandelaars. Bij Caffe Amouri staat de rij wachtenden tot buiten de deur. Het doet allemaal gezellig en een beetje Europees aan. 


Thuis doe ik wat cardio en Rick gaat een stukje fietsen. Dat is mij nog te koud, al heb ik nu wel verwarmde handschoenen. Terwijl ik daar zit te trappen komt eerst het vrouwelijke cardinaaltje op het deck kijken. 

Niet veel later vliegt het mannetje tot mijn grote verbazing en genoegen naar de voeder en gaat daar heel gemoedelijk zitten eten. Dat is nog nooit gebeurd! Meestal zijn deze vogeltjes heel schichtig. Kennelijk is het eten lekker, want hij smult ervan. 

Hallo daar!

Als ik naar boven loop om me op te frissen zie ik in de voorkamer nog iets roods. De amaryllis, die Rick me voor Kerst gaf, bloeit. Ik vind het altijd prachtige bloemen. 

Via de Foodies groep heb ik vernomen dat Bolay open is in Falls Church. De berichten klinken goed en we gaan het uitproberen. Het is het populaire concept van een basis kiezen en dan toppings, groentes en proteine's. 

Voor mij wordt het een "bol" met zwarte rijst en Aziatische zoete aardappel noedels en daarop broccoli, champignons en zalm. Rick heeft ook zwarte rijst en de andere keuze bloemkoolrijst met broccoli, champignons, biefstuk en kip. 

We smullen er werkelijk van! Wat is dit lekker en heel anders dan anders. Het is ook fijn dat het warm is op een kille dag als vandaag. Ik zal hier zeker vaker naartoe gaan. 


Na het eten doe ik mijn Arabische lessen en Rick speelt Halo in de basement. Tegen drieen besluiten we onze wekelijkse boodschappen bij de Giant te gaan doen. We gaan naar de grote nieuwe Giant in Fairfax, want dat vinden we allebei een fijnere winkel dan die in Vienna. We weten alles snel te vinden en zijn na een half uur al klaar. 

Als ik met de boodschappen het huis inloop zie ik de cardinaal weer eten. Dit keer zelfs met een andere vogel naast hem. Hij moet zeker gezien hebben dat Rick en ik binnen kwamen, maar trekt zich daar niets van aan. Ik ben als een kind zo blij dat deze vogel zo dichtbij komt!

Als de boodschappen zijn weggelegd trekken we onze badkleding aan. Het is perfect weer voor de hot tub. Het halve uur gaat altijd snel voorbij en dit keer blijven we er wat langer in. Ik merk dat het mijn spieren helpt. 

In het water bespreken we onze opties voor het avondeten. Rick wil naar een bar met tv schermen, want hij heeft opeens besloten een Amerikaanse football fan te zijn. De kwart finales zijn bezig, volgende week de halve finale en dan 12 februari de Superbowl. 

Alleen hebben de meeste sport bars niet bepaald het soort eten waar ik me goed bij voel en ik heb geen zin in een salade. De keuze valt uiteindelijk op Pazzo Pomodoro waar we gelukkig nog twee vrije stoelen aan de bar vinden. 

We delen een voorafje met prosciutto en verschillende kazen. Dan neem ik de aubergine parmezaan en Rick een quattro stagioni pizza. Gelukkig voor Rick winnen de Kansas City Chiefs, want daar was hij voor. 

De rest van de avond gaat Rick aan de bar de tweede wedstrijd van vandaag kijken. Ik heb er helemaal geen interesse in, want geen van allen zijn teams waar ik iets om geef. 

Zondag

Ook vandaag staan we rond half negen naast ons bed. Het is alweer bewolkt en miezert wat. Rick laat Orion uit en dan volgen we onze zondagochtend routine. 

Natuurlijk houdt dat eerst een bezoek aan Starbucks in. Daarna rijden we naar H Mart. Daar hebben ze bijna geen wilde paddenstoelen, dus ik neem maar een pakje mee. Dan koop ik wel wat meer op de markt.

Die gaat nu om tien uur open en we zijn om kwart voor tien al in het Mosaic District. We vullen de tijd met Pokemon Go spelen. Dan lopen we als eerste helemaal naar de andere kant van de markt om een dozijn eieren te kopen. 

De vrouw bij King Mushrooms heeft haar paddenstoelen nog niet eens uitgestald als we bij haar aankomen. Ze is altijd verlaat. Ik koop twee bakjes met maitake paddenstoelen en de bakjes zijn dit keer voller dan anders. 



Thuis doe ik zo'n drie kwartier cardio en Rick vermaakt zich met een anti-Orion ding installeren aan Saskia's deur. Het was tijdens de feestdagen zo'n gestress met het katteneten dat constant in Orions maag verdween. We hopen dat dit gaat helpen.

Rick wil graag gaan kijken hoever de tweede fase van de Wharf in DC is gevorderd. Hij hoopt in een van de nieuwe restaurants te kunnen lunchen. Daar ben ik ook wel voor te vinden. 

We komen langs het Jefferson Memorial op weg erheen en opeens mis ik mijn rondleidingen langs de monumenten. Die worden niet zo vaak meer geboekt. Men ziet liever de bekende gebouwen. 


Het valt tegen hoever het nieuwe gedeelte van de Wharf is gevorderd. Alleen het Fish & Chips restaurant van Gordon Ramsay is geopend en dat is mij veel te vet. Als het goed is opent zijn Hell's Kitchen restaurant hier eind deze maand. 


Niet getreurd, er zijn meer dan genoeg restaurants in het oudere gedeelte van de Wharf. Onze keuze valt op Del Mar, een Spaans restaurant van de gerenommeerde chef Fabio Trabocchi. We nemen plaats aan de bar en bestellen ieder een gerecht van het brunch menu. 

Rick kiest de eggs Benedict met blauwe krab uit de Chesapeake Bay en ik de kreeftsalade met een brioche. Die laatste heb ik helemaal niet nodig, het is een finke portie. En zo ontzettend lekker, ik lik bijna mijn bakje schoon!


We hebben geluk gehad dat het tijdens onze wandeling langs het water droog was. Op weg naar huis begint het weer te regenen. Onderweg stoppen we nog bij Micro Center en Whole Foods voor een paar benodigdheden. 

Dan is het tijd om verder te gaan aan de puzzel. Die krijgen we deze week wel af, denk ik.  Vandaag lukt het nog net niet. Ik ga vanavond op zoek naar een leuke nieuwe puzzel.

Rick wil weer naar de football wedstrijd kijken en dit keer gaan we naar Hawk & Griffin, onze Britse pub. Daar helpt de Russische bartender ons en een van de serveersters blijkt Oekraiens te zijn. Ze kletsen gezellig in het Russisch met elkaar. Zo ver weg van hun landen maakt het kennelijk niet uit dat ze met elkaar in oorlog zijn. 

Rick en ik delen de mini sausage rolls, die mij heel erg aan saucijzebroodjes doen denken. Dan neem ik de heerlijke Indiaas gekruide kippenvleugeltjes en een kleine salade. Rick heeft de kerrie masala, ziet er ook lekker uit. 

Het is een goed einde van alweer een veel te snel voorbij weekend. Rick verdwijnt naar de basement en ik ga eens Ik Vertrek kijken. Nog vier nachtjes slapen en ik vertrek naar New Jersey. Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Reny zei

Geweldig dat het kardinaaltje zo dictbij komt en dat je zowel het mannetje als het vrouwtje goed op de foto krijgt.

Fijne laatste voorbereidingen voor je reis naar New Jersey.

Maak er een mooie week van!

Anja L. zei

Hier zijn de zonnige dagen ook schaars. Vandaag alweer grijs maar gelukkig geen neerslag.
Wat leuk dat die kardinaaltjes blijven zitten, het zijn prachtige vogels.
Oorlog is vaak veroorzaakt door de leiders van een land en niet door de bevolking, zij zijn alleen de dupe helaas.
Fred houdt er ook van om voetbal te kijkenen ik kijk met een half oog mee, ik vind het tegenwoordig niet zo leuk meer. Het zijn tegenwoordig mannetjes met veel te grote ego’s en een belachelijk salaris. Dan kijk ik liever naar dames voetbal, die stellen zich meestal niet zo verschrikkelijk aan😀.
Gezellig om weer naar New Jersey te gaan.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Ik heb hier ook zo'n genoeg van die grijze dagen. Liever lichte vorst met zon dan dit depressieve weer. Gelukkig regent het al een paar dagen niet meer.

Fijn vooruitzicht, over een paar dagen naar New Jersey.

Anoniem zei

Leuk die kardinaaltjes die aan komen vliegen.Ik zie hier regelmatig kolibries langs komen. Ook zo'n leuk gezicht.
Het weer is zo afwisselend hoewel het rond het middaguur wel een redelijke temperatuur is om in de tuin te zitten.Maar wat hebben we gisteren geboft zodat een reservering voor Red Rock snel gedaan is. Om 10.15 reden we weg voor ons bezoek aan dat park.Wat is dit toch een schitterend gebied om doorheen te rijden. Precies om 11.00 begonnen we aan de route die om 12.00 uur eindigde.Daarna hebben we ons tegoed gedaan aan overheerlijke sushi. En zo werd deze feestweek en mijn verblijf in Las Vegas afgesloten.Feestweek waarin ik mijn verjaardag vierde met diverse lunches en 2 dinners.Zo leuk als je vrienden je daarvoor uitnodigen.Dat was genieten .
Ook voor mij nog een paar dagen en dan vlieg ik donderdag weer naar huis.
Hoop dat ik in november weer kan komen.
Gezellig dat je weer naar New Jersey gaat.
Goeie reis.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Wat leuk, die kardinaaltjes op het deck! Mooie vogels!
Leuk dat je weer naar New Jersey gaat!
Alvast een goede reis gewenst
Groetjes, Carla

Petra zei

@Reny - Nu komen ze de hele tijd, zo leuk!

@Anja - Ik kijk ook altijd met een half oog mee, maar echt voor een wedstrijd gaan zitten doe ik alleen bij de wereldkampioenschappen.

@Petra - Inderdaad, liever zon en koud.

@Wil - Wat is dat bezoek weer omgevlogen! Nog even genieten en dan sterkte met het afscheid!

@Carla - Dank je!