Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 09, 2023

Over Arabisch leren

Alexa wekt me weer vrolijk en het lukt me zowaar meteen op te staan. Natuurlijk is Rick al meer dan een half uur beneden en de koffie staat op mij te wachten. Daarna smul ik van mijn ontbijt, deze week heb ik witte beukenzwammen, enoki en maitake als paddenstoelen.

Terwijl Rick gaat douchen doe ik alvast wat cardio en tegen de tijd dat we naar Starbucks vertrekken heb ik 4000 stappen bijeen. Met de koffies keren we terug en ik heb nog even tijd om wat meer cardio te doen. 

Op het deck is het een drukte van jewelste. Ik moet het vogelvoer aanvullen, maar de vogels hebben het eekhoornvoer ontdekt. Dat is weer eens wat anders. Op een gegeven moment zie ik de mooie roodbuikspecht er ook lekker op pikken. 




Om kwart voor tien rijd ik bij Sharon voor. Daar werken we onder anderen aan de rotator cuff spiergroep. Vooral links heb ik daar erge last van. 

Na de personal training trap ik nog een half uur op de Scoop en dan houd ik het voor gezien vandaag. Opeens voel ik me ook helemaal niet lekker. Ik ben misselijk en moe, alsof alle energie uit me gevloeid is. 

Dat is altijd een teken dat ik het maar beter rustig aan kan doen vandaag. Ik doe al mijn woord- en breinspelletjes. Dan doe ik Duolingo en bedenk me opeens dat ik best Arabisch wil leren. De kans is groot dat we later dit jaar o.a. naar Jordanie en Egypte gaan en dan lijkt me het handig wat van de taal te kennen. 

Wat ik niet had verwacht is dat ik er niet mee op kan houden! Met uitzondering van samen met Rick lunch eten (voor mij een salade van Subway) doe ik les na les Arabisch. Eerst lijkt het alsof het gewoon abracadabra is, maar langzaamaan begin ik de letters te ontcijferen. Het is net een puzzel!

Zo "speel" ik de hele middag Duolingo en ik heb nog nooit in een dag zoveel punten gekregen! Ik onderbreek de lessen af en toe met wat lezen en zoeken naar mijn zwart-wit foto van vandaag. Onderstaande is het geworden. 

Door dit leren heb ik ook niet het gevoel dat ik niets gedaan heb. Dat heb ik vaak als ik mezelf rust opleg, maar mijn brein is gelukkig niet moe en neemt zo heel wat in zich op.

Al gauw is het tijd voor mijn groene drankje en we hebben vanavond een makkelijk maal van korstloze quiches met komkommersalade. Die zijn altijd een heerlijke wintermaaltijd. 

Het is er de afgelopen avonden niet van gekomen, maar vandaag gaan Rick en ik de rest van Emily in Paris kijken. En als het me lukt ga ik vroeg naar bed.

5 reacties:

Anja L. zei

Arabisch lijkt me een lastige taal vanwege de klanken. Maar het is altijd handig om wat woorden en zinnetjes te kunnen spreken.
Wij hebben Waze ingesteld op Zweeds, dan pikken we onderweg ook vast wat van de taal mee.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Wat leuk dat je Arabisch leert, lijkt me best lastig.
Jordaniƫ stond eigenlijk voor dit jaar bij ons op de planning maar is uiteindelijk Australiƫ geworden.

Anoniem zei

Wat een bijzondere vogel, die roodbuikspecht! Mooie foto’s.
Leuk dat je Arabisch gaat leren. Het lijkt me best een lastige taal.
Ik ga ook eens naar duolingo kijken, misschien eens wat Spaans gaan leren..
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik hoop dat ik minimaal zal kunnen communiceren en wat woorden herkennen. Duolingo is niet genoeg om de taal echt te leren beheersen.

@Petra - Australie is ook heel leuk! Waar gaan jullie heen?

@Carla - Arabisch vind ik verslavend, want mijn brein moet hard aan het werk. Ik ben benieuwd of en wat ik er wat van zal begrijpen.

Petr@ zei

We gaan met een 4wd camper (met daktent) van Perth naar Broome, met een stuk door de outback. Een lange, pittige reis van 5 weken.
We bedachten dit eerst te doen omdat het zo'n pittige reis is. Jordaniƫ kan eigenlijk altijd nog wel.