Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 05, 2023

Over een ongewoon warme dag

Half acht komt me weer veel te snel. Rick is al naar beneden met Orion, die klokslag zeven uur over begon te geven. Om kwart voor acht ben ik toch van de partij en schenk een mok vol met de koffie, die Rick heeft gezet. 

Dan begin ik aan mijn ontbijt. De roergebakken paddenstoelen en spinazie en het gepocheerde ei in een eiwit wrap smaken me zeer goed. Het is nu weer nieuw na alle egg bites ontbijten. 

Het lukt me 5000 stappen bijeen te krijgen voor ik naar Sharon ga. We bespreken wat de fysiotherapeut me gisteren aanraadde en Sharon past de oefeningen erop aan. Ook zij ziet verbetering in de kracht, die ik in mijn abductorspiergroep heb. De Scoop werkt echt!


Het is nota bene al zestien zonnige graden als ik naar huis ga. Ik trap nog een half uur op de Scoop en ga dan naar buiten. Met dit weer zou ik wel gek zijn om niet een begin te maken aan het opruimen van de kerstverlichting. 


De winterkabouters zijn terug

De netten gaan eraf en de kerstkransen en verlichting aan de lantaarnpaal en brievenbus. Na een korte pauze om te eten (Subway salade) ga ik verder en rol ook de blauwe lichtjes, die langs onze oprit liggen, op. Nu moeten alleen de sneeuwpoppen en de lichtjes boven de garage nog.

We hadden een gast tijdens de lunch

Binnen doe ik ook het een en ander. De stockings en kussen gaan in hun zakken en ik ruim de keukenversieringen op. Nu ik bezig ben vind ik het moeilijk te stoppen, maar morgen is er weer een dag. In ieder geval hoeven we nu niet het grootste deel van het weekend aan opruimen te besteden. 

Om twee uur heb ik een afspraak bij Farrish Auto Body. Daar gaan ze kijken naar de schade aan mijn auto en een schatting van de kosten maken. Ik vertel Chris, die mij helaas nog herkent, dat het altijd net voelt alsof ik naar de tandarts ga hier. 

De schatting is flink en dat had ik wel verwacht, want volgens mij zijn moderne auto's altijd veel moeilijker te repareren dan de vroegere simpele modellen. Chris schat dat de reparatie elf dagen zal duren. Ik kan de auto pas 28 februari brengen, duidelijk ben ik niet de enige brokkenpiloot.
 

Het is zulk heerlijk weer dat ik op een tuinstoel voor het huis ga zitten lezen. Ik heb het soms zelfs warm. Natuurlijk kan dit niet duren en morgen wordt het een stuk koeler, maar ik heb vandaag mijn zonnestralen binnen. 

Vrijdagochtend wordt onze vuilnis opgehaald en ik help Rick alles naar de stoep te dragen. Ik maak de moeilijke beslissing om de mini kerstboompjes, die vele jaren aan onze voordeuren hingen, weg te gooien. Ze zien er niet meer uit. Volgend jaar moet ik dus iets nieuws bedenken voor de voordeuren. 

Na deze volle dag maken we ons klaar voor het happy hour met Chuck en Christine. Dat is altijd weer gezellig en het uur (of eigenlijk iets langer) vliegt voorbij. We hebben elkaar dan ook heel wat te vertellen na de feestdagen.

Voor mijn avondeten bestel ik van Viet Aroma. Ik wilde de hele vakantie al Vietnamees eten, maar niemand anders was geinteresseerd. Ik zie mijn kans dus schoon. Rick haalt zijn eten van Big Buns, een hamburgerrestaurant. 

Over eten gesproken, de Vienna Foodies zijn heel blij, wij ook. Er komt namelijk een Paul (Franse bakkerij) in het centrum van onze stad! Wij kunnen er praktisch heen lopen. Dat wordt een goede vervanging voor het Perzische restaurant dat onlangs dicht ging. 

Nu is het tijd voor Jeopardy en dan gaan Rick en ik naar alweer de laatste vier afleveringen van Emily in Paris kijken. Het is een van de weinige shows, die we allebei leuk vinden. 

8 reacties:

Reny zei

Ik vind het altijd heerlijk om vroeg met Kerstversieringen te beginnen (eind november) maar op 1 januari ben ik er helemaal klaar mee.
Meestal ruimen we alle Kerstspullen dan ook op 1.1 op maar dit jaar heb ik de boom uitgesteld tot 2.1.23.

Dat eekhoorntje ziet er toch zo grappig uit, alsof hij poseert voor de foto’s 😊.

Kun je de schade niet bij jouw verzekering claimen?

Maak er een mooie vrijdag en weekend van.

Petr@ zei

Ik denk ook dat autoreparaties tegenwoordig veel duurder zijn. Binnenin is het veel meer elektronica en aan de buitenkant wordt er veel meer meegespoten. Hoe dan ook altijd zonde van het geld.

Fijn om al een deel van de kerstversiering weg te hebben kunnen halen. Komt niet vaak voor om dat in zulke temperaturen te doen.

Anja L. zei

Je bent druk geweest, een heerlijk gevoel als de kerstspullen weer zijn opgeruimd. Gelukkig had je er mooi weer bij.
Autoreparaties zijn altijd zonde van het geld maar met een beschadigde auto blijven rijden wil je ook weer niet.
Fijne vrijdag.

Tineke zei

Ook ik ben gisteren begonnen met kerstversiering opruimen en wat items weg te gooien.
we hebben onze kerstboom voor de 3e keer in de tuin gepoot, kijken of hij het nog een jaar redt.
En in de tuin ook alvast wat uitgebloeide bloemen wegsnoeien, zodat de sneeuwklokjes goed te zien zijn als ze opkomen

Anoniem zei

Hier hebben we al met oudjaar de grootste boom opgeruimd, op nieuwjaarsdag de twee andere bomen en alle kerstdecoratie. De werkweek stond weer voor de deur en dan is er geen tijd meer voor. Toevallig gaf hun werkgever ze een vrije dag na Nieuwjaar en dat betekende eindelijk samen shoppen.Naar de Fashion Mall. !!
We kwamen met lege handen thuis. Macy's geeft altijd hoge kortingen maar er was gewoon helemaal niets. Online kan je vaak beter slagen, b.v.bij Nordstrom rack ,Bloomingdale
en Saks Fifth off. En bij een van hen vond ik een prachtige cashmere trui met 60% korting.
Gisteren was een regenachtige dag en dat viel tegen na die zonnige weken waarin ik praktisch iedere middag een uur in de tuin kon zitten.Dat mis ik thuis wel.
Autoreparaties lopen tegenwoordig aardig in de papieren. Mijn vriendin weet er alles
van, Tijdens een roadtrip een aanrijding gehad maar de dader ging ervan door.
Haar zo goed als nieuwe auto heeft minstens een schade van $ 10.000 .Als de schade hersteld is verkoopt ze deze.
Bij mijn zoon Mike is al 2x de bedrading in zijn auto kapotgebeten door een woelrat.
De schade wordt niet door de verzekering gedekt, kon hij mooi zelf betalen. Ruim 2000 euro.
Vanavond een eetafspraak met Chinese vrienden.Heb hen al jaren niet gezien.
Ze weten de beste Chinese restaurants dus dat wordt smullen vanavond.
Fijn weekend .
Groetjes Wil.

Anja zei

Ook hier zijn de kerstspullen weg, geeft een opgeruimd gevoel.
Die eekhoorn, ze zijn zo brutaal. Ik heb er vele foto's van.
Fijn weekend.

Anoniem zei

Wat een fotomodel is die eekhoorn,schitterend haha.
Heerlijk dat je al even buiten hebt kunnen zitten!
En nog even wachten dus tot je auto gerepareerd wordt…gelukkig kun je er nog mee rijden.
Een heel fijn weekend gewenst.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Ja, wij hoeven maar $250 te betalen, maar het betekent waarschijnlijk wel dat onze premie omhoog gaat.

@Petra - Echt een nadeel van de nieuwste snufjes, maar ze helpen vaak wel met de veiligheid.

@Anja - Inderdaad, deze auto is pas drie jaar oud.

@Tineke - Ieder jaar neem ik me voor sneeuwklokjes te planten en vergeet het altijd weer.

@Wil - Jeetje wat een bedragen allemaal. Katja heeft ook weleens schade gehad doordat eekhoorns geknaagd hadden.

@Anja - Ze blijven leuke fotografie onderwerpen inderdaad.

@Carla - Jammer genoeg zijn de warme temperaturen voorlopig weer verdwenen.