Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 24, 2023

Over genieten van Meadowlark Gardens

Voor de verandering ben ik om kwart over zeven wakker en klaar om op te staan. Dat is fijn, want het zal vandaag een mooie dag worden. Eindelijk eens de hele dag zon en daar moet ik van profiteren, want het duurt maar 24 uur.

Na mijn ontbijt ren ik op de plaats en krijg een kwart van mijn stappen bijeen. Dan is Rick klaar om naar Starbucks te gaan. Omdat ik doordeweeks ook thuis een mok koffie drink bestelt Rick een kleine nitro brew voor mij. 

In de drive thru overhandigt Frankie ons onze koffies en de mijne is een grote nitro brew. Rick checkt zijn app en hij heeft toch echt een kleine besteld. Nou, lekker, wat extra koffie is ook prima. 


Rick begint vroeg aan zijn werk en ik ga door met mijn sporten. Eerst op de mini elliptische machine en dan op de Scoop. Die helpt mijn heupen enorm en al trappend komen er weer allerlei diertjes buurten. Ik heb geen ander vertier nodig. 






Na afloop ga ik verder met mijn Arabische lessen. Ik ben nogal competitief aangelegd en ik kan het niet uitstaan dat ik maar derde op de lijst sta in de Diamond League van Duolingo. Nummer een heeft zoveel punten, die haal ik niet in. Ik heb mijn zinnen op nummer twee gezet, maar vandaag lukt het niet haar in te halen. 

Na me opgefrist te hebben ga ik naar Whole Foods. Ik heb een nieuw keto recept gevonden en haal daar de ingredienten voor. Ik merk dat ik het veel leuker vind om te koken als er iets nieuws uit mijn handen komt. Dit schijnt heel makkelijk te zijn, want dat is ook wel een vereiste aangezien mijn energie 's avonds op is. 

Nu ik toch in Vienna ben haal ik ook meteen maar lunch. Ik bestel een bladerwrap met kip, spek en veel groentes van Sweet Leaf. Hij is klaar als ik het cafe binnenloop. Ik blijf deze wraps heerlijk vinden. 

Met dit mooie weer wil ik de natuur in. Mijn keuze is Great Falls of Meadowlark Gardens. Ik kies het park dat dichterbij is: Meadowlard Gardens. Dat is maar tien minuten rijden. 

Na mijn toegangsprijs van $3 betaald te hebben ga ik eens kijken wat het park in het midden van de winter te bieden heeft. Er zijn viooltjes en winter jasmijn bloemen, maar verder bloeit er natuurlijk nog niets.


De vijvers maken dit park zo sereen. De reflecties, de rustig rondzwemmende eenden en zelfs wat zonnende schildpadden, het stemt me helemaal zen. Ik loop rond de vijvers en zoek dan een bankje in de zon op. Daar vermaak ik me met mijn foto's bewerken en meer Arabisch leren. 

De tijd gaat snel en opeens hoor ik een golfkarretje aankomen. De dame komt melden dat het vijf voor vier is en om vier uur de deuren op slot gaan. Oeps! Ik loop zo snel mogelijk weer naar buiten. 

















Als Rick klaar is met zijn werk gaan we de puzzel afmaken. Eerst denken we dat er alweer een stukje mist, maar dat blijkt nog in de doos te liggen. Wij vonden het een leuke puzzel. 

De maan staat laag aan de hemel en we oefenen onze telefoonfoto's ervan. Als ik zo naar de foto kijk kan ik me eigenlijk goed voorstellen dat er allerlei mythen over de maan bestaan. Het is best een mysterisch hemellichaam. 

Het keto Toscaanse garnalen gerecht blijkt redelijk makkelijk te bereiden. Het is werkelijke heerlijk en we hebben er palmharten noedels bij. Rick vindt de noedels lekker, dus die gaan we vaker eten. 

Dit was een heerlijke dag. Daar zal ik morgen op moeten teren, want er komt heel slecht weer aan. 

6 reacties:

Petr@ zei

Heerlijk zo'n dag buiten genieten van de zon. Hier is het maar grijs en grauw.
Het valt me op dat jullie meer koolhydraatarme vervangers hebben (of ik kan ze hier niet vinden). Hier kom ik vaak niet verder dan bloemkool- en broccoliroosjes en groente noedels.

Anja L. zei

Wat heerlijk zo’n dag met zon. Vandaag wordt weer een grijze dag maar gelukkig geen regen dus ik ga straks fietsen.
Kennelijk ben je niet de enige die competitef is aangelegd 😜 maar zo schiet je natuurlijk wel op bij Duo Lingo.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Wat een mooi park, dat Meadowlard Gardens! Supermooie foto’s heb je er kunnen maken!
Genieten is dat van een mooie dag met mooie blauwe luchten. Hier is t weer somber en grijs en ik heb net weer langs het Erkemederstrand gelopen ( dat doe ik dagelijks ) met Nina mijn berner, en t was weer koud, -1… van t wandelen krijg je t wel warm gelukkig en Nina gaat zoals altijd het water in, mal beest. Ze is gek op water,hoe koud het ook is.
Fijne woensdag!
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Zelfs in de winter is het park mooi en genoeg te zien. Wat goed dat ze doorhadden
dat je nog in het park was. Het zou je maar gebeuren dat het hek op slot is...

Anja zei

Meadowlark is zo mooi, ik heb er heel wat voetstappen achter gelaten.
Heerlijk die blauwe lucht, hier blijft het grijs.
Gelukkig gaan we de goede kant op, januari is al bijna voorbij!

Petra zei

@Petra - Het is echt een markt hier en veel ervan is echt lekker.

@Anja - Ja, inderdaad, het gaat zo wel snel, maar oef wat een moeilijke taal!

@Carla - Orion houdt ook zo van water.

@Marion - Nou, inderdaad, ik dacht dat het om half vijf dichtging.

@Anja - Hier is het vandaag ook weer vreselijk weer.