Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 18, 2023

Over weer een warme woensdag

Omdat ik een doktersafspraak heb sta ik vanochtend wat eerder op. Ik maak mijn ontbijt en ga daarna naar de dokterspraktijk in Vienna. Daar word ik al gauw opgehaald door de verpleegkundige. 

Ze neemt mijn temperatuur en hartslag op en dan mijn bloeddruk. Ik heb enorm white coat syndroom en mijn bloeddruk is veel te hoog. Mijn dokter weet ervan, maar toch vindt ze het beter om het te behandelen. Prima, hart- en vaatziekten zitten in de familie dus ik voorkom die liever.

Het bezoek verloopt verder goed. Het is fijn om een nurse practitioner te hebben, die echt meedenkt. Ze vindt het geweldig dat ik bijna dagelijks sport. Aan het einde krijg ik nog een Shingrix vaccinatie tegen gordelroos en na veertig minuten sta ik weer buiten. 

Via de app bestel ik een nitro brew van de Starbucks drive thru. Die heb ik wel verdiend. Het gekke is dat het om kwart over negen veel drukker is dan rond half negen, wanneer Rick en ik er meestal zijn. De nitro brew geeft me de nodige caffeine om de verdere dag te beginnen. 


Natuurlijk moet er ook vandaag cardio gedaan worden. Dat doe ik op de mini elliptische machine en de Scoop. Het is net elf uur geweest als ik mijn tienduizend stappen bijeen heb. Ik doe wat strekoefeningen en ben dan klaar voor de dag. 

Althans met fysiek sporten, voor ik me ga opfrissen doe ik nog een half uur Arabisch op Duolingo. Het werkt echt verslavend! Ik merk dat ik woorden wel kan opzoeken als ik ze gesproken hoor, maar een woord lezen en er de betekenis van vinden vind ik stukken moeilijker. 

Katja schreef gisteren dat Fiona ziek was en zij in hun omgeving nergens baby ibuprofen konden vinden. Er is een groot tekort aan, waarschijnlijk vanwege griep, Covid en andere virussen. Wij vonden plaatselijk nog twee flesjes van Amazon Fresh, die vanochtend vroeg bezorgd werden. 

Na ze ingepakt te hebben rijd ik naar het postkantoor. Ik stuur het pakketje zodat het morgen bezorgd wordt. Fiona lijkt wel wat beter vandaag, maar er zullen deze winter nog wel meer ziektetjes komen. 

Nu ik toch onderweg ben besluit ik mezelf op een poke bowl te trakteren. Het is druk bij Poki DC, iets wat ik niet vaak zie. Het zijn duidelijk zakenmensen en die zijn er in het weekend natuurlijk niet. 

De bowl is weer heerlijk en helaas voor Orion blijft er niets over. De schoonmaakploeg komt en ik ga in de zon voor het huis zitten. Het is opeens weer zestien graden! De natuur is helemaal in de war, de kersenbloesems in Washington hebben zelfs al knoppen. 

Het begint een hobby te worden om tussen de uitgebloeide planten en bladeren interessante foto's te vinden en die dan met filters te bewerken. Tot mijn genoegen vind ik er zelfs een aantal in onze tuin en de tuinen van de buren. 





Rick komt terug van een van zijn wandelingen en stelt voor om naar Coco's Sodas & Sweets te gaan. Rick is dol op de Jailbreaks, die o.a. Red Bull en diet Mountain Dew bevat. Daar zit dus een flinke stoot caffeine in. 

Dit keer kies ik de Doheny: spuitwater met suikervrije kokosnootsiroop en suikervrije vanille siroop, aardbeienpuree en kokosnoot creamer. Deze is ook erg lekker, maar net iets te zoet naar mijn smaak. 

Rick gaat terug aan het werk en ik ga naar Whole Foods. Daar haal ik ingredienten voor het avondeten. Opeens ben ik doodmoe en blij dat ik klaar ben met alles. 

Thuis ga ik in mijn luie stoel zitten. Rick biedt aan om te koken en dat neem ik met beide handen aan. Het wordt zalm uit de air fryer met erwtjes en broccoli "tots". Heel simpel, maar het is erg lekker. 

Tijd om naar wat shows te gaan kijken. Deze week vliegt ook alweer voorbij!

5 reacties:

Anja L. zei

Ik krijg vrijdag de uitslag van mijn bloedonderzoek. Ik ben benieuwd.
Hier is de natuur ook helemaal in de war, er zitten zelfs al bloemetjes in mijn Viburnum.
Vannacht zijn er sneeuwbuien over het land getrokken en helaas moet ik vandaag met mijn moeder naar de oogarts in Ede. Ik verheug me er niet op om de weg op te gaan straks. En dan zijn er ook nog eens stakingen in het openbaar vervoer dus ik ben benieuwd hoe het straks op de weg is.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Hopelijk is je hoge bloeddruk het gevolg van het white coat syndroom en niet wat anders. Heb je de mogelijkheid om thuis zelf eens je bloeddruk op te meten? Misschien krijg je dan een heel ander beeld.

Anoniem zei

Herkenbaar en lastig, het white coat syndroom…. Ik heb inmiddels maar een bloeddrukmeter aangeschaft voor thuis.
Bij ons ligt geen sneeuw, maar op andere plaatsen wel las ik.
Wij gaan van 13-28 februari naar Davenport, waar we 2 weken een villa hebben gehuurd.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Hopelijk is de rit naar Ede goed gegaan? Ik houd er ook helemaal niet van om met gladde wegen te rijden.

@Petra -Ik meet het thuis wel, maar de laatste keren was het ook wat hoog, dus beter de kop in drukken.

@Carla - Wij hebben ook een bloeddrukmeter, maar de laatste weken was dat ook wat hoog. Wat ga je in Davenport doen? Ligt nogal binnenlands, Orlando bezoeken?

Anja L. zei

Het weer viel hier erg mee en het was gelukkig niet glad.