Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 19, 2023

Over de tweede druilerige dag deze week

De arm waar ik mijn prik in heb gekregen doet flink pijn en daardoor heb ik niet zo goed geslapen. Iedere keer als ik op die zij gingen liggen werd ik wakker. Half acht komt me dan ook veel te snel. 

Het regent ook nog eens en ietwat in mineur stemming ga ik naar beneden. Gelukkig staat de koffie klaar en is Rick wel in een opperbest humeur. Dat vrolijkt me wat op.

Terwijl Rick doucht geniet ik van mijn ontbijt. Daarna halen we onze Starbucks koffies en spelen wat Pokemon Go. Niet te lang, want ik wil wat cardio doen voor ik naar personal training ga. 

Dat lukt een half uur en dan rijd ik naar Sharons huis. Daar liggen alle gewichten, banden enz. weer klaar. We ontzien mijn pijnlijke arm en doen vooral beenspieroefeningen. Zoals altijd vliegt het halve uur voorbij. 

Na nog een half uur op de Scoop is mijn sporten voor vandaag gedaan. Ik doe mijn Duolingo lessen en deze week zit ik in een groep met fanatieke mede-studenten. Dit keer ga ik de eerste plaats niet halen, maar ik sta in de top tien. 
Uitgebloeide tulpen zijn ook best mooi


Of het een reactie op de vaccinatie is of mijn "gewone" fibromyalgie reactie op het regenachtige weer weet ik niet, maar ik voel me alweer als een vaatdoek. Dat komt op het moment best vaak voor, heel ergerlijk.

Rick eet al vroeg, want hij heeft vergaderingen over de ontslagen, die Microsoft gisteren aankondigde. Gelukkig zit Rick daar niet bij, want cyber security is heel druk en ze hebben sowieso al te weinig medewerkers in zijn divisie. Maar sommigen van zijn collega's zijn wel hun baan kwijt en dat gaat Rick ook aan het hart.

Voor mijn middageten warm ik de overgebleven loempia bowl op. Die eet ik met een kleine tortilla met vlaszaad en het is weer heel erg lekker. Rick slaat zowat achterover als hij ziet dat ik etensresten eet, maar ditmaal was er genoeg over en ik vind het heerlijk. 

Bijna zeg ik mijn kappersafspraak af, want ik voel me helemaal niet lekker. Maar ik heb volgende week geen tijd en dan wordt het wel erg lang sinds het bijgekleurd is. Carmen doet dat weer bekwaam. 

Later verneem ik dat Saskia en Katja ook vandaag naar de kapper zijn geweest. Wat een toeval en Rick ging vanochtend ook, maar wil niet op de foto. 



Eigenlijk zou ik nog naar Giant of Safeway willen gaan voor eiwit wraps en andere kleinigheden. Die kunnen echter ook tot morgen of het weekend wachten. Ik zal er niet dood van gaan morgen geen eiwit wrap te hebben (dankzij onze "Aushole"). Ik ben te moe om nog iets te doen. 

In plaats daarvan zet ik thee voor Rick (die er zeer blij mee is) en mezelf. Dan zijg ik neer bij de open haard. Ik heb het de hele dag al koud en nu warm ik eindelijk op. Mijn boek is leuk en zo vliegt de rest van de middag voorbij. 


Donderdag is natuurlijk happy hour met Christine en Chuck avond en vandaag is het speciaal, want Christine viert haar zestigste verjaardag. Rick en ik houden een bordje met Happy Birthday op en dan proosten we allemaal met bubbels. 

Rick en ik hebben Christine een verrassing gestuurd met allerlei "60 and Fabulous" spulletjes (kaars, sokken, klein spiegeltje en meer). Christine is er zo blij mee dat ze Chuck heeft laten opnemen terwijl ze alles opende. Natuurlijk vinden wij het erg leuk dat we in de roos hebben geschoten. 

We spreken langer dan een uur en telkens komen er nieuwe onderwerpen naar boven. Om kwart voor zeven nemen we afscheid tot 9 februari. Ik ben er volgende week niet en we gaan de week daarop al naar Colorado. 

Feitelijk herhalen we ons avondeten van maandag. Ik bestel van Sushi Koji en Rick haalt Turks van Lezzet en kippenvleugeltjes van America's Best Wings. Die liggen allemaal naast elkaar, dus makkelijk op te halen voor Rick. Het is allemaal weer voortreffelijk.

Hopelijk voel ik me morgen beter, want dan zijn we uitgenodigd voor het avondeten. Het is nu half negen en ik ben doodmoe. Het weer moet wel beter zijn, dus duimen maar. 

8 reacties:

Pascale zei

Ik kreeg van die Shingrix vaccins ook een flinke dreun, een dag moe & rillerig en gewoon niet lekker. Ik hoop dat je je morgen weer beter voelt.

Leuke foto's van jou en je dochters!

Reny zei

Vervelend dat je je niet goed voelt Petra, ik kan me voorstellen dat de lente (en het warmere weer) niet snel genoeg komt.

In Nederland wordt nog niet standaard gevaccineerd tegen gordelroos. Is dat bij jullie wel het geval of heb jij er "gewoon" om gevraagd?

Hopelijk voel je je vrijdag en het weekend beter.

Ik wens jullie alvast een mooi weekend.

Petr@ zei

Ik moest gelijk aan Rick denken toen ik las dat er zoveel mensen werden ontslagen bij Microsoft. Gelukkig dat Rick kan blijven.

Wat een leuk cadeau voor Christine, ik kan me voorstellen dat ze hier blij van werd.

Hopelijk voel je je vandaag beter!

Anja L. zei

Ik vroeg me ook af of er standaard wordt gevaccineerd tegen gordelroos.
Gelukkig dat Rick niet in die ontslagronde zit , ik moest ook aan hem denken toen ik het in de krant las.
Wat grappig dat jullie allemaal naar de kapper zijn geweest, leuke foto’s hoor.
Ik hoop dat je een reactie had op de vaccinatie en dat je je vandaag beter voelt.
Fijne vrijdag.

Ymkje Cuperus zei

Oh Petra, ook ik moest aan Rick denken toen ik het nieuws van Microsoft hoorde. Geluk voor jullie en verdriet voor vele anderen die er wel uit moeten. Ik heb het nu twee keer meegemaakt en het gaat je niet in de koude kleren zitten.

Marion2 zei

Goed geslaagde kapsels!

Balen om je niet goed te voelen.

Heel erg van al die ontslagen. Het is op het moment schering en inslag bij de grote techbedrijven. Wij houden ook ons hart vast.

Anoniem zei

Wat vervelend dat je je niet goed voelt. Hopelijk gaat het inmiddels weer wat beter met je.
Leuke foto’s van jou en je dochters, en hoe toevallig, allemaal op dezelfde dag naar de kapper.
We gaan genieten van het mooie weer in Florida, maar zeker ook een aantal stateparks bezoeken om daar mooie wandelingen te maken.
Groetjes en een fijne vrijdag!
Carla

Petra zei

@Pascale - Mijn arm doet nog steeds heel veel pijn en dat is altijd een vicieuze cirkel die mijn hele lichaam in brand zet.

@Reny - Hier wordt er voor 60+ standaard gevaccineerd tegen gordelroos. Vind ik prima, want van degenen, die het gehad hebben, weet ik dat het heel pijnlijk en soms gevaarlijk kan zijn afhankelijk waar het zit.

@Petra - Microsoft was nog laat, andere tech bedrijven hebben al heel wat mensen ontslagen.

@Anja - Hier is het voor 60+ standaard. Ja, nooit leuk die ontslagen.

@Ymkje - Inderdaad, heel moeilijk voor degenen, die opeens hun baan kwijt zijn. Gelukkig geeft Microsoft wel een goede "severance", maar toch. Rick heeft het ook twee keer meegemaakt, maar het geluk gehad elders in het bedrijf nieuwe functies te vinden.

@Marion - Hopelijk blijft het bij jullie ook goed gaan. Het is iedere keer weer spannend.

@Carla - Veel plezier, ik zie ook uit naar ons weekje in Florida