Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 04, 2023

Over woensdag

Wat bewonder ik Rick als hij om zeven uur opstaat! Ik heb er zelfs geen zin als Alexa om half acht haar deuntje begint te spelen. Maar om kwart voor acht moet ik er van mezelf aan geloven. Zonde van de dag om te blijven liggen, hoe aanlokkelijk ook.

Rick heeft zijn ontbijt, keto cereal met melk, al op. Zodra ik klaar ben gaan we naar Starbucks. Daar bestel ik de egg bites met boerenkool en champignons. Morgen hoop ik weer thuis ontbijt te maken. 

Thuis gaat Rick zich klaarmaken voor zijn eerste werkdag van 2023. Ik doe mijn sporten, een combinatie van op de plaats rennen, mini elliptische machine en Scoop machine. Na een uur heb ik mijn stappen bijna bijeen. 

Het is alweer een warme dag al is het bewolkt. Gisteren werd een warmte record verbroken in Washington, het werd twintig graden. Dat terwijl het anderhalve week geleden nog het koudst ooit op die datum was!

Als ik naar buiten stap om een wandeling te gaan maken zie ik dat de bomen zelfs al knoppen beginnen te krijgen! Voorlopig is er nog geen winter in de voorspellingen, maar het wordt tegen het weekend wel kouder. 


Voor het tiende jaar achtereen doe ik mijn dagelijkse foto volgens een maandthema. Deze maand is dat zwart-wit en dat is een van mijn favorieten. Ik zoek naar geschikte foto's tijdens mijn wandeling en met zwart-wit maakt het niet uit dat er geen kleur in de natuur is. 




Nu heb ik mijn stappen bijeen en doe nog een stretchroutine van de app. Die bevalt me heel goed. De routines, die ik nu doe zijn gratis, maar misschien neem ik er ook een abonnement op om meer afwisseling te hebben. 

Christine belt en we praten gezellig bij. Hun feestdagen waren heel anders dan de onze. Hun dochter was met Kerst naar de familie van haar vriend in Buffalo, New York, en zat daar ingesneeuwd tot afgelopen vrijdag. Ze was dus net op tijd terug voor Oud en Nieuw. 

Rick komt zijn kantoor uit en vraagt wat ik als middageten wil. Dat wordt een salade van Subway, want ik ga terug naar streng koolhydraatarm eten. Niet dat ik heel veel gezondigd heb tijdens de feestdagen, maar er ging af en toe wat lekkers naar binnen dat zeker niet in dat dieet past. 

We zijn net klaar met eten als de schoonmaakploeg arriveert. Ik vertrek, want ik heb om half twee een afspraak met mijn fysiotherapeut. Ik heb vandaag veel pijn en Vlasta gebruikt de massage gun op mijn rug en benen.

Dan laat ik haar de oefeningen in de app zien en ze vindt die allemaal erg goed. Vlasta denkt alleen dat ik te ver doorstretch en daardoor wellicht het tegenovergestelde van wat ik wil bereik: pijn. Ze zegt dat dat vaak gebeurt met fibromyalgie patienten. Ik moet daar dus goed op gaan letten.

Na de sessie rijd ik als eerste naar het voedselkastje. Wij krijgen met de feestdagen altijd allerlei zoetigheden, die we nooit opeten. Ik leg die in het kastje, zo kunnen anderen er wel van genieten. Alleen de truffels met drank erin houd ik maar, want ik weet niet of alcohol mag. 

De volgende stop is het postkantoor. Ik moet een rokje dat Saskia te klein was terugsturen naar Engeland. Het kost bijna de helft van het rokje om te versturen, maar toch doe ik het maar.

Bij Walgreens liggen weer eens medicijnen klaar, hoewel nog steeds niet het antibioticum voor Ricks oor. Bij het schrijven van dit blog heeft hij dat nog steeds niet. Hij hoopt dat het voor hun sluitingstijd klaar is, want hij wil er vandaag mee beginnen. 

Mijn laatste stop is H Mart. Daar koop ik paddenstoelen en wat Turkse yoghurt. Ik kijk er nog wat verder rond, want er is zoveel exotisch te zien! Sommige dingen, zoals de visballen, zou ik best eens willen proberen, maar ik weet zeker dat ik Rick daar niet blij mee maak. 


Op weg naar huis vind ik mijn zwart-wit foto van vandaag. Bomen, die in een grote plas weerspiegelen, en een beetje wind die ribbels in het water maakt. 

Rick zendt bericht dat de schoonmaakploeg vertrokken is. Ik ben moe van de pijn en ga op de bank mijn boek uitlezen. Dit was er zoeen waarvan je wilt weten wat er verder met de personen gebeurt. Helaas is er geen tweede deel. 

Als Rick klaar is met zijn werk merkt hij op dat het opmerkelijk langer licht blijft. Op de valreep komt de zon ook nog tevoorschijn en worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang. 


Voor het avondeten maken we het makkelijk en halen Grieks van Plaka Grill. Hun gyro vlees is heerlijk en ik eet het met taramosalata dip en komkommer. Tijd om verder te gaan met Emily in Paris. 

4 reacties:

Anja L. zei

Ik was vanochtend erg vroeg wakker en kon niet meer in slaap vallen. Dus ben ik maar gaan lezen.
Vervelend dat de medicijnen voor Rick nog niet klaar waren, ik hoop voor hem dat ze er alsnog kwamen.
Hier is het nog niet echt te merken dat het langer licht is, het is zulk grijs weer op het moment.
Ik ben nu ook aan get derde seizoen van Emily in Paris begonnen, een grappige serie.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Ik vind het ook altijd weer fijn om normaal te eten na de feestdagen. Ongemerkt gaat er tijdens die dagen toch meer ongezonds in.
Alleen ben ik nu geveld door een akelige verkoudheid (kan me niet herinneren wanneer ik me voor het laatst zo belabberd voelde) en smaakt niks me echt.

Anoniem zei

Wat bizar he, die temperatuurverschillen. Hier is t ook niet koud maar wel erg somber en regenachtig elke keer.
Bijzondere zwart wit foto van die bomen, erg mooi!
Ik heb gisteren de kerstboom en alle kerstspullen maar eens opgeruimd, heerlijk alles weer “normaal” in huis.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Hopelijk gaat de zon snel weer schijnen.

@Petra - Beterschap, dat is echt niet leuk om het jaar mee te beginnen!

@Carla - Op een gegeven moment ga ik me aan de "troep" ergeren.