Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 14, 2023

Over Valentijnsdag

Het belooft een prachtige lente-achtige dag te worden en dat is altijd makkelijker opstaan. Rick is ook vroeg en na mijn ontbijt gaan we onze koffies ophalen bij Starbucks. 

Daar blijkt dat Rick per ongeluk twee van zijn lattes heeft besteld en geen nitro brew. Geen probleem, ze maken gewoon (gratis) een nitro brew voor mij. Zo aardig!

Gisteren kreeg Rick zijn "nieuwe" spijkerbroek toegestuurd van Amazon. Alleen zit er een flinke scheur in. Waarschijnlijk al eerder teruggestuurd, want hij kwam in een plastic zak gestouwd aan. Die moet dus terug naar Amazon. Rick baalt, want nu komt de nieuwe broek te laat om mee op vakantie te gaan. 

We denken slim te zijn en gaan na Starbucks meteen maar even naar Whole Foods. Helaas, de balie opent pas om negen uur en ook de "handige" automatische terugbreng bak zit op slot. Gelukkig wil ik een fles cranberry sap mee op reis, dus helemaal onverrichterzake is het bezoek niet. 

Het is Valentijnsdag en al om half negen staat er een rij om bloemen te kopen

Rick gaat aan het werk en ik aan mijn dagelijkse sportroutine. Orion komt schattig naast me liggen terwijl ik op de mini elliptische machine trap, maar hoe moet ik me zonder hem te storen naar de Scoop verplaatsen? Dat lukt dus niet, maar Orion vindt een nieuw plekje elders in de keuken. 


Om elf uur heb ik een kappersafspraak. Dit keer doet Mona mijn haar, want Carmen heeft dinsdag vrij. 
Mona is Libanees, dus mooie gelegenheid om wat Arabische woorden op haar af te vuren. Gelukkig is mijn uitspraak niet onverstaanbaar en Mona vindt het duidelijk leuk dat ik interesse toon in haar achtergrond. 

Met keurig gekapt haar haast ik me vervolgens naar de Subway om mijn salade op te halen. Ik ben maar iets te laat voor mijn lunch met Judith, ik vreesde dat ik later klaar zou zijn. Zoals iedere week is het super gezellig.

Halverwege komt de garagedeur monteur en blaft Orion zoveel dat ik maar naar buiten vertrek. Het is zo lekker in de zon dat ik blijf zitten als Judith weer aan het werk moet. De garageman is toch nog bezig, goed excuus om niet verder aan mijn lijstje te werken.

Rick en ik zijn heel dankbaar dat de garage vandaag al gemaakt kan worden. We gaan zo toch wat rustiger weg. Mijn auto kan er nu ook weer in. Het euvel waren twee flinke veren, die gesprongen waren. Een groot geluk dat er niemand onder liep of reed toen de tweede veer sprong. 

Tegen drieen is mijn telefoon bijna leeg en moet ik eraan geloven wat dingen binnen te gaan doen. Als eerste ga ik op zoek naar mijn dagelijkse regenboogkleuren foto. Ik besluit wat te experimenteren met mijn glazen bol en een CD. Het resultaat is meerdere regenbogen. 

Dan ga ik naar boven en pak mijn spullen in. Gelukkig is er dit keer geen extra koffer mee, want de kleding is een stuk lichter. Ik ben altijd weer bang iets te zijn vergeten, maar volgens mij heb ik alles.

Er zijn nog twee formulieren, die we voor de reis naar het Midden Oosten moeten invullen. Rick heeft het druk en ik vul de mijne en die van hem in. Dat heb ik het liefst maar gedaan.

Orions nieuwe medicijnen beginnen zondag nadat we het vorige medicijn hebben afgebouwd. Ik laat uitgebreide instructies achter voor Lorraine en Patricia, want de nieuwe medicatie moet iedere twaalf uur gegeven worden. Alweer ben ik zeer dankbaar dat onze buren bereid zijn voor Orion te zorgen. 

Als Rick klaar is met zijn werk klinken we op Valentijnsdag en geven elkaar onze kaarten. We hebben allebei leuke gevonden dit jaar. Het zijn kleine grappige boekwerkjes. Een kaart uitzoeken is hier altijd een hele onderneming met alle keuze, die er is. 

Voor Rick heb ik natuurlijk Belgisch bier: een 750 ml fles van Gulden Draak, een van zijn favoriete bieren. Daarbij heb ik een apparaatje waarmee hij op het melkschuim van zijn geliefde capuccino's kan schrijven. Dat vindt Rick echt leuk, want hij wilde dat al sinds onze Disney cruise kunnen doen. 

Rick verwent mij met een doosje bonbons van Neuhaus en een klein doosje van Pandora. Dan lichten mijn ogen op, want ik ben dol hun bedels. Er zit een lief hartje in voor mijn nieuwste armband en twee schattige Disney bedels voor mijn Disney armband. Ik ben er heel blij mee!

Omdat we morgenochtend vroeg vertrekken eten we een lekker maal thuis. Rick grilt filet mignon en asperges op de barbecue met dit lekkere weer en we hebben er bloemkoolpuree bij. Als toetje hebben we een van de "baci di Loren" van Nazzo Pazzo, die zijn het perfecte zoete hapje. 

Ook onze (klein)kinderen vierden Valentijnsdag, zelfs Fiona. Kevin was dit weekend ziek, maar gaf Katja gisteren een mooi boeket. Fiona kreeg zelfs "Valentines" (kleine cadeautjes en snoepjes) van haar klasgenootjes. 
Aan suiker ook geen gebrek op "school"

Kai nam Raquel mee uit eten bij een Indiaas restaurant en Riley gaf Saskia een Nijntje met een ketting van de chemische formule voor oxycotin. Zij is er dolblij mee. Riley is heel creatief qua cadeautjes. 

Verder kreeg Saskia een heel aantal Valentijnskaartjes van haar studenten. Ze had ze opgedragen een scheikunde gerichte Valentijnskaart te maken en een heel aantal maakte ze voor Saskia. Hieronder een greep daaruit. 

Saskia heeft geen makkelijke groep leerlingen en een drietal jongens gedraagt zich zelfs zo dat ze zich niet veilig voelt met hen in haar klas. Er wordt aan gewerkt, maar het blijft eng met het gemak dat jongeren aan wapens kunnen komen. De kaarten van de andere studenten maken veel goed. 






Er was gisteren een schietpartij bij Michigan State University, Rick's universiteit. Dat maakt het dan weer "dichter bij". Waarom het meer aankomt als zoiets op een bekende plaats is, geen idee. 

Drie onschuldige levens uitgedoofd en er wordt nooit iets aan gedaan, want "my guns". Ik kan er kwaad om worden en me grote zorgen maken om mijn dochters, die beiden beroepen hebben waarbij mensen weleens slecht nieuws krijgen. 

Enfin, maar niet aan denken, anders heb ik geen leven meer. Iedere schietpartij zie ik mensen smeken om maatregelen, maar een minderheid (want dat is het) bepaalt de wetten voor de meerderheid. 

Om bij Valentijnsdag te blijven, ik ben dankbaar. Niet alleen heb ik een lieve man en (klein)kinderen en aanhang, maar ook heel veel lieve vrienden, zowel in het dagelijkse leven als virtueel. Dat is Valentijnsdag ook, het hoeft niet alleen tussen twee geliefden te zijn. Kan ook met vriendinnen (mannen doen het wat minder) en dan heet het hier Galentine's (gal is slang voor girl). 

12 reacties:

Anoniem zei

Wat vervelend zeg dat Rick een gescheurde spijkerbroek opgestuurd kreeg.
Wat ligt Orion er schattig bij. Lekker in de weg liggend, dat ken ik van mijn hond…
Super leuke valentijnskadootjes hebben jullie elkaar gegeven!
Jammer he dat het te ver weg is, anders zou het erg leuk zijn geweest elkaar eens te zien. Wel bijzonder dat je bijna gelijktijdig met ons in Florida bent. Bedtijd hier, de jetlag speelt ons nu parten…
Groetjes
Carla

Anja L. zei

Wat slecht dat die broek gewoon weer verstuurd is zeg.
Fijn dat de garagedeur weer gerepareerd is, dat geeft een gerust gevoel tijdens de vakantie.
Ik kan me voorstellen dat Saskia angstig is met een paar van die moeilijke leerlingen, gelukkig heeft ze meer leuke leerlingen en wat een leuke opdracht was dat met die Valentijnskaarten.
Goede reis vandaag.

Reny zei

Leuk om te lezen hoe jullie Valentijns dag hebben gevierd.
Wij doen niet aan cadeautjes maar geven elkaar wel een mooie kaart en ik krijg altijd bloemen van mijn man Erik. Ik zorg wel altijd voor Valentijn achtige snacks of bonbons.

Wij zijn gisteravond gaan eten bij een Japans restaurant, we gingen op de fiets wat voor mij (na mijn aanrijding) wel even spannend was maar het ging prima, ik kon weer iets van mijn "lijstje" afvinken.

En ik heb na het lezen van jouw verslag weer iets bijgeleerd, ik kende het woord Galentine's nog niet, thanks!

Kan me de zorgen om jullie dames wel voorstellen, is ook een eng gevoel dat Amerikanen zo makkelijk aan wapens kunnen komen. Helaas horen we hier ook hoe langer hoe meer over schiet- en steekpartijen, bah bah!

Fijne laatste voorbereidingen voor jullie reis.

Anoniem zei

Wat een slechte beurt van Amazon. Leuke Valentine cadeautjes heb je gekregen.En wat een geweldig geste van Saskia's leerlingen.Maakt je dag weer goed. In deze tijd voor de klas staan is geen pretje.Het gedrag van de jeugd laat te wensen over. En zeker dat wapenbezit.
Voor mij geen Valentine dit jaar. Al die boeketten zijn tegenwoordig zo duur en dat voor die paar dagen dat ze staan. Een bloemiste liet gisteren zien waar ze haar rozen vandaan haalde, uit Kenia, Tanzania en Ecuador.
Fijne dag en vlucht naar Florida.

Petr@ zei

Wat hebben jullie elkaar verwend en ook de kinderen hebben een fijne Valentijn gehad, zo te lezen.
Wat lief, die kaarten die Saskia kreeg van haar leerlingen. Maar wat vreselijk dat drie jongeren haar onveilig doen voelen!

Goede reis en veel plezier in Florida.

Marion2 zei

Wat fijn dat de leerlingen Saskia zo waarderen. Ik vind het ongelooflijk knap als je
voor een middelbare schoolklas kunt staan.

Het lijkt me welhaast onmogelijk van de wapens af te komen, omdat het zo in de cultuur zit. Ik kan me ook ergens wel voorstellen dat als je ergens heel afgelegen en alleen woont, dat je het wilt hebben om je te verdedigen. Maar dan nog zou ik bang zijn dat ze het afpakken en tegen je gebruiken. Ellende, hoor.

Veel plezier in Florida!

Petra zei

@Carla - Succes met de jetlag!

Petra zei

@Anja - Dank je wel!

Petra zei

@Reny - ik heb mijn enkel jaren geleden meervoudig gebroken na een val met de fiets. Toen duurde het ook een tijdje voor ik weer durfde. Ik kan het me dus goed voorstellen

Petra zei

@Anoniem - Saskia geeft les op een school met kinderen, die het thuis moeilijk hebben. Ze heeft daar natuurlijk medelijden mee en is (te) lief voor ze.

Petra zei

@Petra - Dank je wel

Petra zei

@Marion - het is wel mogelijk om de wapen wetten aan te scherpen, maar dat gebeurt ook niet.