Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 24, 2023

Over de aankomst van mijn broer

Wat een verschil met gisteren. Weliswaar is het zonnig, maar er staat een keiharde wind. De temperatuur zal gedurende de dag geleidelijk dalen. Morgen kan er zelfs een verdwaalde sneeuwvlok vallen, zulk vreemd weer deze winter!

Rick is zoals meestal al beneden en heeft koffie klaar gezet. Ik maak een ontbijt van spinazie, champignons en een gepocheerd ei. Als ik dat op heb doe ik wat cardio tot Rick klaar is met zijn douche. 

Dan gaan we naar Starbucks en halen onze gewoonlijke koffies op. Dan vertrekt Rick naar Reston voor een training. Ik doe mijn cardio eerst op de mini elliptische machine en dan op de Scoop. Net na tienen ben ik klaar, fijn vroeg.

Als ik mijn Duolingo lessen en woordspelletjes heb gespeeld heb ik geen excuus meer om mijn taken niet te gaan volbrengen. Als eerste maak ik het bed van mijn broer beneden in de basement op. Ik dacht dat het te pijnlijk zou zijn met mijn geblesseerde linkerkant, maar het valt mee. Nu hoeft Rick het niet meer te doen. 

Al ben ik er dol op, ik moet eraan geloven dat mijn geliefde grote tas aan het eind van zijn leven is gekomen. Een van de ritsen gaat niet meer dicht en de anderen staan op springen na veelvuldig gebruik. 

Gelukkig heb ik nog eenzelfde tas, die weliswaar ook tekenen van ouderdom vertoont, maar eigenlijk nog prima te gebruiken is. Ik hevel mijn kussen en wat andere dingen, die er permanent inliggen, over en breng de oude tas dan naar beneden om afscheid van te nemen bij de volgende vuil ophaaldag. 

Zo vliegt de ochtend voorbij. Ik wil een paar dingen in Vienna gaan doen. Als eerste is dat de VLINDR voltanken. Dan stop ik bij een van de vroege kersenboompjes, die al helemaal in bloei staat. Daar maak ik een aantal foto's van, zo mooi.




Bij The Fresh Market koop ik een bosje tulpen, al is het $1 duurder dan bij Whole Foods. Ik wil hier namelijk ook mijn regenboogkleuren foto maken. Dat worden de heerlijke Jelly Belly jelly beans, die ieder een echte smaak hebben (geel = citroen, bijvoorbeeld). 

De winkel ligt vol met Paasspullen

Op de terugweg haal ik mijn lunch van Sweet Leaf. Hun groene bladeren wrap met kip, bacon, allerlei groentes en tzatziki is een heerlijke lunch. 

Of het het weer is of iets anders, maar ik heb een echte fibro dag. Mijn energie is op en ik besluit de rest van de middag te rusten. Dan heb ik vanavond hopelijk weer meer puf. Mijn Key West mysterie boek is weer leuk, dus het is geen straf.

Om vier uur komt Rick thuis en is het wachten tot mijn broer belt dat hij bij het metrostation is. Broerlief vloog naar Baltimore, nam de trein naar Washington waar hij wat zaken moest doen. Dan komt hij met de metro naar ons toe. Het openbaar vervoer is best goed in ons gebied. 

We rijden naar het metrostation en zien mijn broer al gauw komen. We gaan even ontspannen thuis en dan heb ik, althans dat dacht ik, een reservering bij Genki, het nieuwe Japanse restaurant waar Rick en ik een paar weken geleden aten.

Helaas blijkt mijn reservering bij een ander restaurant dat Genki heet te zijn (geen idee waar dus we moeten er wel om lachen) en ze hebben hier helemaal geen plaats. Zin om een uur te wachten hebben we niet en we bedenken waar we BJ ook heen kunnen nemen. Dat wordt Zenola waar we als oude bekenden worden begroet.

Het eten hier stelt nooit teleur. De kibbe nayeh is mijn absolute favoriet en de spinazie hapjes op de tweede plaats. De mannen smullen duidelijk ook en het wordt erg gezellig. Tijd om te bedenken wat we morgen gaan doen. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!
 

6 reacties:

Anja L. zei

Grappig die reservering bij een onbekend restaurant! Gelukkig was er bij Zenola wel plaats. Hier is het tegenwoordig ook moeilijk om in het weekend zonder reservering spontaan ergens binnen te lopen.
Gezellig dat je broer er is.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Hier is het ook heel wisselend weer deze winter, maar niet zo extreem als bij jullie. Het mag hier van mij ook best een dagje in de 20 graden zijn.

Fijn dat je broer goed is aangekomen. Misschien kunnen jullie een andere dag nog eten bij het Japanse restaurant.

Marion2 zei

Wat leuk om weer foto's van bloesems te zien: we gaan weer richting voorjaar :).

Ooit zijn wij in de fabriek van jelly beans in Californië geweest. Dat was zo'n leuke ervaring en sindsdien ben ik fan van ze. Het was vooral een openbaring voor me dat er geen gelatine inzit (want als ik weet dat dat ergens een bestanddeel van is, hoef ik het als vegetariër niet meer).

Veel plezier dit weekend met je broer!

Anoniem zei

Mooi, die bloesemfoto’s. Dat doet echt aan het voorjaar denken al. Al heb ik momenteel een zomergevoel met 30gr hier in Florida. Echt zo lekker. Dat ga ik straks missen..
Veel plezier dit weekend met je broer.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik vind het niet leuk dat je overal moet reserveren, maar ja.

@Petra - Helaas alles was voor dit weekend vol, maar we hebben goede alternatieven gevonden.

@Marion - Oh, dat is goed om te weten, dan kan Saskia ze ook eten.

@Carla - Wij missen Florida ook, het is toch echt een andere wereld daar.

Joke zei

Heel jammer Petra,dat je je geliefde tas bij het huisvuil gaat zetten.
Bij een schoenmaker kun je er nieuwe ritsen in laten zetten,
dan is je tas weer als nieuw.
Zoveel werk is dat niet...daar zijn ze heel handig in.
Gewoon een Tip van mij.
Zelf zet ik zelf ook altijd nieuwe ritsen in jassen en andere dingen,
waarvan de rits niet goed meer werkt.