Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 07, 2023

Over een bezoek aan Orions gedragsdierenarts

Gisteravond lagen we er na middernacht in en we besluiten geen wekker te zetten. Zo slapen we tot half negen en zijn dan goed uitgerust. Twee uur tijdsverschil is niet veel, maar net genoeg om weer even in het ritme te moeten komen. 

Aangezien we niets in huis hebben gaan we na Orions wandeling meteen door naar Starbucks. Daar bestellen we onze gewoonlijke koffies en ontbijten. Dan gaan we nog even langs Greenheart voor een nieuwe fles Roostersap. 


Het is al tien uur als ik aan mijn cardio begin. Eerst drie kwartier op de mini elliptische machine en dan twintig minuten op de Scoop. Terwijl ik daarop trap komt een van de eekhoorns heel nieuwsgierig naar binnen kijken. Ik krijg net een oog op de foto voor Orion hem wegjaagt. 

Als ik klaar ben met sporten pak ik mijn spullen uit. Ik maak een aparte zak voor al mijn "koud weer" kleding, zodat ik die allemaal bij elkaar heb en makkelijk kan vinden. Ik ben blij dat ik alles wat ik meegebracht heb ook gedragen of gebruikt heb. 

Rick heeft om half een een vergadering dus we gaan om twaalf uur lunch halen. Ik bestel een salade van Subway. Die is altijd weer lekker en ik heb zo een flinke portie verschillende groentes binnen. 

Vanmiddag hebben we eindelijk een afspraak met Orions gedragsdierenarts. Zij heeft het zo druk dat we haar al anderhalf jaar niet hebben gezien en we hebben heel wat te bepraten. Rick gaat ook mee voor het geval ik iets vergeet dat hij wil discussieren. 

De praktijk ligt maar tien minuten rijden bij ons vandaan. We hebben Orion zoals geinstrueerd zijn hele batterij aan medicijnen gegeven. Eenmaal aangekomen moeten we wachten tot de dierenartsassistente ons komt ophalen. 

Die leidt ons naar de behandelkamer, waar Dr. Pike met allerlei hondensnoepjes op ons wacht. Rick vindt het jammer dat Orion niet op de dokter en assistente reageert, maar zoals de dokter zegt hebben ze dat expres gedaan. Ze zitten allebei en maken geen onverwachte bewegingen. Bovendien vindt Orion de snoepjes heerlijk. 

We vertellen hoe Orion ondanks zijn medicijnen toch de hele avond blaft als we een feestje hebben, ondanks dat hij in een heel ander deel van het huis is. Natuurlijk komen de bezoeken van de familie en vooral Fiona naar voren. 

Dr. Pike ziet aan Orions gedrag dat de medicijnen, die hij nu krijgt, niet optimaal helpen. Orion zou gewoon moeten zijn gaan liggen en alles langs zich heen laten gaan. We gaan een ander dagelijks medicijn gebruiken dan de Prozac, die Orion de laatste jaren heeft geslikt. Dat moet hem minder nerveus maken. 

Hopelijk gaat dat werken. Dr. Pike blijft realistisch en zegt dat we waarschijnlijk nooit het perfecte gedrag zullen krijgen en we altijd oplettend zullen moeten zijn als er bezoek is. Ze geeft nog het advies om wit geluid aan te zetten bij de bench van Orion, zodat hij weinig hoort en dan nemen we afscheid. 

We zijn hier praktisch naast de H Mart en ik ga er even binnen om paddenstoelen voor mijn ontbijt te kopen. Thuis moet Rick weer aan het werk en ik ga meteen naar Whole Foods voor mijn energie op is. 

In het tuintje naast de supermarkt bloeit een hamamelis. Ik lees online dat tegenwoordig de Amerikaanse toverhazelaar (hamamelis virginiana) wordt gebruikt om nieuwe soorten te creeren. Het valt me op dat veel hier ontdekte planten "virginiana" in hun naam hebben, kennelijk hier in Virginia ontdekt. 


In de winkel werk ik mijn lijstje af. Ik koop ingredienten voor ons avondeten, wat snacks, tulpen en spinazie voor mijn ontbijt. Die laatste vergeet ik bijna, maar denk er nog voor ik de boodschappen in de auto zet aan. 

Mijn regenboogkleuren themafoto van vandaag wordt onderstaande. Het is een close up van een holografische cadeautas. Ik vind het effect leuk. 

Het is alweer na vieren als ik klaar ben. Ik doe nog wat Arabische lessen en dan gaan Rick en ik aan onze volgende puzzel beginnen. Het is er een met allemaal posters, die met Parijs te maken hebben. 

Moe van zijn avontuur 

Rick bereidt ons avondeten. Ik heb ingeslagen voor taco's met kalkoen- en rundergehakt met taco krudien. We doen ze in de harde tacoschelpen met weinig koolhydraten en hebben er kaas, pico de gallo en ui bij. Het is altijd weer een lekker maal. 

Hopelijk lukt het ons vanavond op een gewone tijd naar bed te gaan, zodat we weer in ons gareel kunnen komen.

 

3 reacties:

Petr@ zei

Hopelijk werken de nieuwe medicijnen en tips beter voor Orion. Even afwachten dus.

Anja L. zei

Wat een lieve foto van Orion, ik hoop dat de medicijnen gaan werken. Wel lastig dat jullie zo lang moeten wachten voor een afspraak.
Fijne woensdag.

Petra zei

@Petra - Ja, we hopen het vurig. Het zou bezoeken zoveel minder stressvol maken.

@Anja - Kennelijk zijn er heel wat huisdieren, die gedragsproblemen hebben. Nu moet ik wel zeggen dat deze kliniek bij mijn weten de enige hiervoor in de wijde omgeving is.