Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 13, 2023

Over een volle maandag

Gisteravond werd het later dan gewoonlijk en ik zou graag wat langer slapen. Maar ik dwing mezelf toch om half acht op te staan. Rick is tenslotte ook keurig om zeven uur naar beneden gegaan.

Omdat we deze week maar twee ochtenden thuis ontbijten heb ik dit keer alleen de maitake paddenstoelen met spinazie om te roerbakken. Ik breek een ei open om te pocheren en dat ziet er vreemd uit. 

Het eiwit is bruin en hoewel het niet vies ruikt doe ik toch maar de rotte eieren test. Ik leg een van de eieren in een bak water en die komt inderdaad boven drijven. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, maar ik heb die eieren ook al een tijdje.

Geen ei bij het ontbijt dus, maar ik wil wel proteine hebben. Ik besluit wat van de overgebleven Goudse kaas van gisteravond over de spinazie en paddenstoelen te smelten. Dat blijkt nog heel erg lekker te zijn ook!

Rick is al vroeg klaar en we gaan eerst naar de stomerij om zijn kleding op te halen. Dan halen we onze koffies van Starbucks. Ik begin aan mijn cardio en Rick maakt zich klaar om naar kantoor te gaan.

Vandaag wordt Microsofts nieuwe gebouw in Rosslyn, dichtbij DC, geopend. Rick is er erg nieuwsgierig naar, want het schijnt allerlei heel moderne snufjes te hebben. Niet veel later krijg ik onderstaande foto's toegestuurd van het uitzicht. 




Om half tien is het voor mij tijd om naar Sharon te gaan. Ik vertel dat de pijn in mijn schouder, die er al heel lang is, nu erg genoeg is om een doktersafspraak te maken. Ik doe dat zelden, omdat de meeste pijnen fibromyalgie gerelateerd zijn, maar dit voelt anders.

Sharon ontziet mijn schouder, maar heeft meer dan genoeg uitdagende oefeningen om het halve uur mee te vullen. Na mijn minuut planken masseert Sharon mijn rug nog even en dan nemen we afscheid tot volgende week donderdag.

Thuis trap ik nog twintig minuten op de Scoop tot ik tienduizend stappen bijeen heb. Vervolgens doe ik mijn Duolingo lessen en was mijn haar. Morgen ga ik naar de kapper en nu moet de kleur op mijn uitgroei eruit gewassen. 

Voor mijn lunch laat ik een Bolay "bol" bezorgen. Ik vind het heel lekker: zwarte rijst, zoete aardappelnoedels, gember broccoli en kip met citroen. Het is zo anders dan gerechten van de andere restaurants. 

Na het eten ga ik naar Whole Foods om voor het avondeten van vanavond en morgen in te slaan. Zoals meestal loop ik even het tuintje door. De paarse krokussen bloeien en die vind ik de mooiste krokussen. 




In de supermarkt loop ik tegen een tijdelijke bloemenstand aan. Er zijn rozen in alle kleuren en heel veel andere soorten bloemen en boeketten. Vijfentwintig dollar voor 24 rozen, dat is vast stukken goedkoper in Nederland. 

Als ik met mijn boodschappen thuiskom doet de garage deur raar. Hij gaat maar een stukje omhoog en dan weer naar beneden. Opeens valt de deur met een klap neer. Ik bel Rick en die denkt dat er een kabel gebroken is. 

Meestal gaan we via de garage het huis in. Gelukkig hangt de huissleutel aan mijn sleutelbos, want die heb ik al jaren niet gebruikt. Dit gebeurt natuurlijk weer als we bijna op reis gaan. In ieder geval kan geen mens die garagedeur optillen, dus we hoeven niet bang te zijn voor inbraak. 

Het is weer tijd om mijn nagels te laten doen. Ik kies vandaag lichtgeel en lichtblauw (hoewel die bijna wit lijkt). Phuong maakt mijn nagels keurig en thuis plak ik er strandthema stickertjes op. Nu zijn mijn nagels in ieder geval klaar voor Florida. 


Zo is de dag voorbij gevlogen. Rick komt alweer terug van zijn werk. Hij brengt een mooi boeket bloemen voor Valentijnsdag mee. Ik houd van meerkleurige boeketten niet van rode rozen alleen. 


We video bellen even met Saskia, die we alweer een tijdje niet hebben gesproken. Haar baan is niet de makkelijkste, maar verder gaat het goed met haar. 

Vanavond eten we door Whole Foods bereide zalm, broccoli tots en een salade van kersttomaatjes, mini komkommers en castelvetrano olijven. Het smaakt ons allemaal zeer goed. 

Om half acht belt onze Midden Oosten reisagent Adam. We hebben ons reisplan bekeken en zijn er zeer tevreden over. We bespreken kleine details en dan doen we een aanbetaling om de reserveringen vast te leggen. Het gaat een fantastische reis worden!

5 reacties:

Anja L. zei

Rozen zijn wel duurder met Valentijnsdag maar niet zo duur als bij jullie. Gisteren zag ik een bos van 10 mooie rode rozen voor €9,00 (bij de Lidl).
Maar goed dat je nog een ei kon testen, jakkes het idee alleen al.
Wat een geluk dat je nog een huissleutel bij je had. Wij gaan ook altijd via de garage naar binnen maar ik heb voor de zekerheid ook altijd een huissleutel bij me.
Leuk dat jullie reis rond is, die wordt vast heel bijzonder.
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Wat een leuke vooruitzichten hebben jullie toch weer!

Geweldig uitzicht vanuit het kantoor. Dat is meer dan een
A-locatie. Gaat Rick daar ook werken?

Petr@ zei

Ik hoorde vandaag op de radio dat er nu bloemen ook uit het buitenland geïmporteerd worden omdat er in Nederland minder geteeld wordt op dit moment. Geen idee wat de prijs voor rozen is hier.

Fijn dat de reis naar Israël en Jordanië vast ligt nu.

Anoniem zei

Heerlijk vooruitzicht, een reis naar Florida en naar Israel en Jordanie.
Wij zijn gisteren aangekomen in Florida,waar we twee weken zullen verblijven.
Wat een heerlijk weer hier.
En fijn om na 3 jaar weer in de USA te zijn!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ja, die reis is zo bijzonder en dan denk ik meteen weer dat er iets tussen gaat komen.

@Marion - Rick gaat afwisselen met thuis werken en op kantoor. Heel langzaam komt alles weer op gang, maar zoals het voor de pandemie was met reizen etc. zal het niet weer worden.

@Carla - Jammer dat jullie ver van ons zitten. Het zou leuk zijn elkaar even te ontmoeten. Heel veel plezier!