Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 23, 2023

Over record brekende warmte

Het is fijn dat Miami en Key West in dezelfde tijdzone als wij zijn. We zijn daar iedere ochtend rond zeven uur, half acht opgestaan. Daardoor is het niet moeilijk hier ook weer in het ritme te komen. Rick gaat om tien voor zeven naar beneden en ik volg hem zo'n twintig minuten later. 

Aangezien we geen ontbijt in huis hebben gaan we meteen naar Starbucks. Daar halen we onze eggbites en kalkoenspek met eiwit broodje. Het belooft een warme dag te worden en daar hoort ijskoffie bij voor Rick. Mijn nitro brew is altijd al koud. 

Onze magnolia staat vrijwel op springen. Dat is snel gegaan, toen we vertrokken waren de knoppen nog helemaal dicht. Nu maar hopen dat er geen vorst meer komt, want vorig jaar waren de bloesems daardoor helemaal bruin. 


Rick werkt vanochtend thuis, want we wachten op de monteur van Vector, die hopelijk eindelijk ons alarmsysteem komt maken. Na een uur cardio vertrek ik naar Sharon voor personal training. 

Tijdens mijn val van maandagavond heb ik denk ik een rib gekneusd. Het doet pijn met ademhalen en is aan de linkerkant waar mijn schouder ook al pijn doet. Ik vraag Sharon die kant dus een beetje te ontzien. Het was een nare val met schaafwonden op mijn knie, die maar niet dichtgaan. Hopelijk wordt het vanzelf beter. 

Als ik thuis kom is de monteur voor het alarm er. Dan blaft Orion altijd eindeloos en ik heb een paar telefoontjes te plegen zonder geblaf op de achtergrond. Ik blijf in mijn auto zitten om in stilte te kunnen praten. 

Het bikini broekje van mijn favoriete bikini is na vier jaar versleten. Het topje is nog helemaal goed. Zonde dus om een nieuwe bikini te kopen. Ik bel Exelnt en daar word ik vriendeijk geholpen. Alles wordt hier op maat gemaakt en ze hebben nog net genoeg "Swirl" stof om een nieuwe broek van te maken. Zo bespaar ik het geld van een nieuw topje. 

Voor Walgreens wacht ik eindeloos tot de beller voor mij eindelijk klaar is. Ik zie intussen de blauwe lucht en daarmee het uitzonderlijke warme weer aankomen. Hopelijk kan ik mijn medicijnen snel ophalen, want ik heb nog maar een paar pillen. Ik vraag of ze mijn recepten op automatische herhaling wil zetten. 

Als laatste vul ik de formulieren in voor mijn orthopeed bezoek van dinsdag. Dat neemt nogal wat tijd, maar wel fijn dat dat tegenwoordig allemaal elektronisch kan. 

De Vector monteur gaat net weg als ik binnenkom en Rick vertrekt naar zijn kantoor in Reston. Daar moet hij een kast met spullen van hem leegmaken en die naar het nieuwe kantoor in Rosslyn brengen. Ik ben heel blij dat dat hier niet binnen komt, want ons kantoor zit bomvol. 

Na me opgefrist te hebben haal ik een salade van Subway als lunch. Het is warm genoeg dat ik die in de schaduw op het deck kan opeten. Orion houdt me gezelschap en mag zoals altijd de bak schoonlikken. 

Het is inmiddels 27 graden en dat is een warmterecord voor deze datum. Van Katja hoor ik dat het bij hen maar 5 graden is. Wat een enorm verschil drie uur rijden naar het noorden! De warmte komt maar zo ver als ons gebied. Bizar toch, tweeentwintig graden verschil! 

Nu gaat het uitlopen van de bomen heel snel. De esdoorns bloeien en van de magnolia zijn ook een aantal knoppen helemaal open. Ik doe mijn Duolingo lessen buiten in de zon en ben dankbaar dat we na het warme Miami nog een dag zomerse temperaturen genieten. Dit is natuurlijk maar een enkele dag. 




Tegen drieen ga ik met het dak van mijn auto open op weg om mijn boodschappen te doen. Bij Whole Foods koop ik ontbijt voor morgen en wat snacks voor het happy hour van vanavond. De volgende stop is Greenheart waar ik een fles Detox sap haal. Ik snap dat Detox beschrijvender is, maar ik mis de Rooster naam.
Mijn regenboogfoto van vandaag

In het parkje bij Greenheart fotografeer ik wat lentebloemen. Ik kan niet wachten tot de tulpen weer bloeien. Dat zijn echt mijn favoriete bloemen en nu realiseer ik me dat ik vergeten ben een bos te kopen. Dat moet morgen dan maar. 



Voor ik naar huis ga bestel ik een Doheny water van Coco's Sodas & Sweets. Dat is water met suikervrije kokos- en vanillesiroop en kokosnootroom. Ik vind het een lekkere tropische combinatie. 

De rest van de middag breng ik buiten door tot Rick om tien over vijf de oprit op komt rijden. Het is tijd om ons klaar te maken voor het virtuele happy hour met Chuck en Christine. Wat is dat toch altijd gezellig! Het uur wordt drie kwartier en dan nemen we afscheid. Hopelijk zien we hen eind april in persoon. 

Rick wil graag Grieks van Plaka Grill eten, maar ik heb meer zin in Vietnamees. Gelukkig liggen de twee restaurants dicht bij elkaar. Ik vind het eten van Viet Aroma altijd heerlijk en ga er in maart ons happy hour houden. 

Tijd voor Jeopardy en wat Netflix shows. Morgen wordt het beduidend kouder dus ik ben blij volop van het warme weer vandaag genoten te hebben. Op het nieuws zeiden ze dat onze lente zo'n drie weken vroeger is dan gewoonlijk. De kersenbloesems zijn al op stage 1 van hun bloei. 

3 reacties:

Anja L. zei

Een gekneusde rib is zo pijnlijk, ik heb er ook eens een paar gekneusd na een misstap op een keukentrapje, daar kun je lang last van houden. Sterkte ermee!
Vogens mij hebben bijna alle computer mensen een enorme voorraad van boeken, stekkertjes, snoeren, schijven en weet ik veel🤪, want je weet maar nooit wanneer het van pas komt.
Wat een heerlijke temperatuur hadden jullie, jammer dat het maar één dag was.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Au dat is pijnlijk, een gekneusde rib! Ik heb even gemist dat je was gevallen. Hopelijk helen de wonden en je rib snel.

Wat een fijne temperatuur hebben jullie. Hier regenachtig, niks aan. Ook nog ergens lekkage, gelukkig niet echt in huis maar beneden in het halletje.

Fijn weekend samen met je broer.

Petra zei

@Anja - Rick is sowieso iemand van "je weet maar nooit wanneer het van pas komt". Heel anders dan ik!

@Petra - Nu is het ook weer een stuk kouder en morgen misschien zelfs een verdwaalde sneeuwvlok. Raar weer.