Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 30, 2007

Afscheid van het zwembad

Uitslapen, ik blijf bedenken, dat het gauw een fijne herinnering zal zijn. Al sta ik niet met Katja om zes uur op, laten we zeggen, dat ze meestal niet muisstil is!

Dus vanochtend sta ik pas om kwart over acht op, al heb ik Christine beloofd om negen uur bij haar thuis te zijn. Ik doe mijn ochtendoefeningen en laat dan Cosmo gauw uit. Er is een onderliggende koelte in de lucht, die de herfst onherroepelijk aankondigt. Natuurlijk wordt het nog heerlijk warm, maar de echte zomerhitte is het niet meer.

Precies om negen uur sta ik voor Christine's deur. We hebben het beiden super druk, deze week voor de school begint, maar willen ook tijd met elkaar! We doen dus een fikse powerwalk van een uur door het mooie en stille bos.

We zien een schattige chipmunk voor onze voeten wegschieten en verder vallen de prachtige vlinders op. Het is op het moment "vlinderseizoen", er zijn er veel te zien, waaronder de prachtige monarchs.

Christine moet met Mallory en haar twee vriendinnetjes naar de mall en ik ga naar huis om Cosmo uit te laten. Met hem jog ik zo'n drie kilometer. Bij elkaar heb ik zo al zeker 7 kilometer in de benen zitten!

Kai heeft van alles gelezen over het verzorgen van zijn regenboog boa. Al een tijdje heeft Pandora gezondheidsproblemen en kennelijk is de manier, waarop hij haar kooi had, niet goed.

Cosmo gaat mee naar Petco en krijgt daar heel wat aandacht. Mensen blijven hem een heel mooie hond vinden en hij vindt dat maar wat leuk! Alleen werken we nog steeds heel hard aan het blijven zitten, als men hem wil aaien, opspringen is veel leuker!

Kennelijk krijgt hij in de winkel te veel snoepjes, want die komen er in de auto prompt weer uit. Gelukkig kiest hij net een stuk papier om op over te geven, dus Kai kan het gewoon zo weggooien. Maar goed ook, want morgen in een auto, die naar kots stinkt, rijden is ook niet ons idee van comfort!

Na de rit naar Charlottesville is onze benzinetank alweer half leeg. Denkend aan de lange rit morgen tank ik gauw bij de Exxon onderweg.

Vandaag is onze laatste kans om te genieten van het zwembad en, met uitzondering van Kai (die aan zijn schoolprojekt werkt) en Rick (die werkt), gaan we daar gebruik van maken. Katja en Leah gaan al vroeg, want Leah moet naar haar dierenartsbaantje. Katja geniet van haar vier dagen achtereen vrij.

Na de lunch ga ik ook en ontmoet er vooral moeders van kleintjes. Dan voel ik me opeens zo oud, geen kinderen meer om op te letten, de mijne gaan alleen naar het zwembad (maar dit is ook de tijd, waar ik jarenlang verlangend naar uitkeek, eerlijk gezegd!).

Het water is te koud om banen te gaan trekken, maar lekker om even in te springen en af te koelen. Ik ga lekker liggen lezen en duik er zo af en toe in. Een keer, dat ik dat doe, zijn er geen badmeesters of -juffrouwen in de stoel. Als ik er inspring, komt er een toerennen. Gauw vertel ik haar, dat ik alleen even wil afkoelen, want er is verder niemand in het bad, dus alleen ik moet bewaakt worden. Pffff!

Dan zie ik mijn buurvrouw Jeanne, die de hele zomer op Cape Cod heeft doorgebracht, en mijn vriendin Mary binnenlopen. We kletsen gezellig bij over de zomer, maar tussen Mary en mij is het wat moeizaam.

Tot ongeveer een half jaar geleden waren haar zoon, John, en Kai beste vrienden. Opeens gebeurde er iets (en ik verdenk een ander vriendje van Kai), waardoor John opeens persona non grata werd voor Kai.

De jongens praten niet veel, zeker niet met ons, maar ik vind het toch erg om te horen, dat Kai en zijn vrienden John compleet negeren. Vroeger ben ik op school gepest en dat was geen negeren maar heel gemeen. Toch kan ik me goed voorstellen, dat het voor John vreselijk is om door zijn vrienden, die hij sinds groep 4 had, te worden genegeerd.

Thuis heb ik dan ook een serieuze en moeizame conversatie met Kai. Soms vind ik het heel moeilijk met jongens! Meisjes (over het algemeen, natuurlijk) begrijpen de emotionele nuances meteen. Ik zie aan Kai, dat hij zich ongemakkelijk voelt over de manier, waarop hij en zijn vrienden met John om zijn gegaan, maar een gemakkelijke "Hey, how was your summer?" op de schoolbus op dinsdag lijkt hem duidelijk niets. Moeilijk, want John is een leuke jongen, die wel ADHD heeft (waar ik Kai ook aan herinner). Je kunt vriendschap niet dwingen, maar gewoon netjes met elkaar omgaan wel!

Inmiddels zijn Katja en ik al te laat voor onze nagel afspraak. Zij krijgt een manicure en pedicure en mijn zijden nagels worden vernieuwd en mijn teennagels ook mooi gekleurd. Het is leuk, zo'n uitje met mijn oudste. Ik vermoed, dat dit gevoel de rest van dit jaar zal voortgaan, tenslotte zal ze volgend jaar niet meer thuis wonen.

Vanavond heeft Katja een stel vriendinnen over, de bas van hun muziek klinkt door uit de basement. Kai, en ik vind het heel vervelend voor hem, besteedt zijn laatste vakantiedagen aan het schoolprojekt. Saskia logeert bij haar vriendinnetje Kayleigh, samen met Aoife. Die gaat het beste schooljaar ooit tegemoet, met al die vriendinnetjes in haar klas!

Morgen vertrekken we zo gauw we kunnen naar het noorden. Ik zie ernaar uit mijn broer, zus en hun families te zien. De rit erheen en terug maken, dat ik de hele reis wil afzeggen! Volgend jaar zullen we het laatste weekend van de zomer niet reizen! Mark my words!

13 reacties:

Anoniem zei

Heel apart vind ik het systeem van die badmeesters hier. Ook hier staan er 3 badmeesters bij het bad. Elk uur moet iedereen er een kwartier uit.

Veel plezier morgen en een veilig reis.

gr petra

Anoniem zei

Ook hier kun je merken dat de zomer op z'n eind loopt. Jammer, hopenlijk krijgen we nog een mooie september- en oktobermaand.
Veel plezier dit weekend!

Jasmino zei

Een goede reis morgen! Ik zou ook willen dat ik kon `beamen` naar mijn bestemming in plaats van reizen, maar ja, dat is waarschijnlijk nog toekomstmuziek ;-)

Carola zei

Wat sluit bij jullie het zwembad vroeg. Jullie hebben toch zeker nog zwemtemperaturen.
Heel veel plezier komend weekend, geniet maar lekker!

Annemiek zei

Hier ook al echt dat herfstgevoel 's morgens. We gaan ook weg dit weekend, nog even gauw genieten.

Anoniem zei

Dat heb ik nou ook: toen de kinderen klein waren, kon ik zo uitzien naar de tijd dat ik mijn handen weer vrij zou hebben en zomaar wat voor mezelf zou kunnen doen. Nu is het zover en zou ik soms willen dat ze nog zo klein waren. Wat goed dat je met Kai praat over de problemen van zijn vriendje. Ook al heeft hij niets verkeerds gedaan, het maakt hem toch bewust van de problemen van anderen. Zoveel ouders zijn niet aanspreekbaar op het gedrag van hun kinderen. Als dat wel zo zou zijn, zou het leven van veel kinderen er stukken beter uitzien, denk ik. Maar het is wel moeilijk om, als er tussen kinderen iets voorgevallen is en je hebt er zelf niets mee te maken, als moeders net zo gezellig te praten als voorheen.

Anoniem zei

Ja, meiden hebben veel vaker een knipperlicht vriendschap dan jongens. Bij jongens is het vaak dat als de vrienschap over is ,is hij ook echt over. Dat zie ik ook bij mijn kids. De meiden reageren veel emotioneler bij een ruzie of misverstand. Praten er ook onderling sneller en makkelijker over.
Veel plezier dit Labourday Weekend!

Anoniem zei

Wie weet heeft je gesprek met Kai toch wel geholpen en zal hij na de vakantie John anders benaderen. Maar op die leeftijd wil je je natuurlijk ook niet laten kennen bij je vrienden! De tijd zal het leren, maar triest het altijd wel als een vriendschap naar eindigt!
Heel veel plezier met jullie familieweekend.

Anoniem zei

Tja het blijft lastig met vriendschappen. Ook ik herken dit verhaal. en je komt er nooit helmaal achter wat er nu zich afgespeelt heeft.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Een heel gezellig weekend met de family!!
Het weerzien met je zusje en broer en hun kinderen maken dat de lange reis het worth is!! Mark my words..

Anoniem zei

Een prettig weekend gewenst, altijd gezellig zo'n familiebezoek!
Wat hebben jullie toch een prachtige zomer gehad zeg...zo te lezen zijn de temperaturen nog steeds heerlijk in Virginia, heerlijk hoor!

Anoniem zei

Ja, wel moeilijk om te weten te komen wat er juist gebeurd is... Als ze nog jong zijn, zullen ze zoiets veel spontaner vertellen (zie ik aan Ralph, die flapt het er nadien wel uit). Als ze ouder zijn, klappen ze wel eens dicht als het over vriendschappen gaat, vooral als er meisjes bij betrokken zijn... Och, dat komt misschien toch wel weer goed. Goed van je om er proberen over te praten...

Veel plezier met je familie en geniet van je Labor Day Weekend!

Groetjes,

Petra zei

@Carola -- Het zwembad sluit zo vroeg, omdat de badmeesters en juffen allemaal studenten zijn. Die moeten dus weer terug naar college of high school. Helaas!