Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 27, 2006

Fijn weer thuis!

Het is heerlijk zonnig vanochtend, maar het waait en vriest zes graden. Toch heb ik er zin in vandaag! Als Saskia naar school vertrekt, neem ik mijn MP3 speler, zet hem op WTOP news en begin aan mijn jog.

Rick begrijpt niet, dat ik tijdens het lopen naar het nieuws wil luisteren, maar op die manier is zowel mijn brein als mijn lichaam hard aan het werk en het voelt goed! Ik vind muziek op zijn tijd erg leuk, maar het verveelt me gauw en ik heb nog niet genoeg varieteit opgeladen om er niet gauw genoeg van te krijgen.

Onderweg zie ik, dat de eerste krokusjes bloeien! Hoera! De lente nadert en kleur is nabij. Een paar dagen van warm weer en dan zal het allemaal uitkomen. Heerlijk!!




De vogels voelen het ook en ik zie allerlei nestjes in aanbouw. Op de terugweg van West Virginia zagen we allemaal pasgeboren lammetjes in het veld, de lente komt! Na zes en een kwart mijl (iets meer dan 10 kilometer) ben ik een uur en een kwartier verder en na wat rekoefeningen ben ik om half elf klaar. De was is inmiddels droog en ik vouw en leg weg. Na zo'n weekend van plezier moet er altijd even schoongemaakt worden.

Saskia komt uit school en Karin en Maaike komen om onze Volendamse klederdracht kostuums aan te proberen. Zij hebben hun internationale avond op school vrijdag en doen mee aan de modeshow. Ik was vergeten hoeveel Volendamse kostuums we hebben! Ik heb een authentiek vrouwenkostuum compleet met "bloedkoralen" ketting (dat wist ik natuurlijk nog). We hebben ook twee meisjesjurken, waarvan alles aan een stuk is, niet authentiek dus, maar wel zo makkelijk. En dan (en dit was ik vergeten) hebben we ook een authentiek meisjeskostuum, precies Maaike en Saskia's maat.

Het is zo in den vreemde leuk om iets "authentieks" te hebben, al komen wij niet uit Volendam. Het zou nog origineler en specialer zijn als ik in Spakenburgs kostuum rondliep, maar ja, die zijn niet zo een twee drie te verkrijgen en voor Amerikaanse begrippen is Volendam in onze vroegere achtertuin.


Katja (5) en Kai (3) in Volendamse kostuums (Kai wilde hem daarna nooit meer aan!)

Intussen is Katja heel druk met haar Relay for Life. Voor degenen in de VS, die dit blog lezen, ze is ontzettend blij met elke contributie! Ze doet dit in ter ere van haar grootmoeder, die aan longkanker stierf. Zij heeft dat heel bewust meegemaakt en sindsdien is ze erg begaan met alle goede doelen, die met kanker bestrijding te maken hebben.

Karin en ik drinken gezellig thee, terwijl Maaike en Saskia allerlei creaties maken met Sculpey klei. Ik klaag als Rick iedere week een paar dagen weg moet, maar Karin moet het telkens een heel stel weken zonder haar Frank doen (over kou gesproken, hij is in Kazachstan, waar het -40 is overdag)! Ze slaat zich er bijzonder goed doorheen!

Kirsten komt om Madison te brengen om mee te spelen en we kletsen met zijn drieen even. Kirsten kon toch vrijdag niet naar de demonstratie bij de Deense ambassade, want ze moest naar de dokter. Komende vrijdag wordt ze aan haar voet geopereerd.

Kirsten brengt ook een pakketje mee naar binnen, het komt uit Nederland. Terwijl Karin en Kirsten toekijken maak ik het open. Het is van Petra en er zitten een stel heerlijke zakken Shanghai noten in en tijdschriften en een Telegraaf over de Olympische Spelen! Dank je heel hartelijk, Petra!! Karin en Kirsten weten niet wat ze missen met Shanghai noten, dus ik geef ze er een (meer kan ik niet missen, ha ha) om te proeven. Beiden snappen, dat ik die wel heel erg lekker vind!

Al met al een gezellige maandag, nog een dag en februari is voorbij. Deze maand is voorbij gevlogen en dat bevestigt mijn theorie, dat om de een of andere reden januari voortkruipt en dan vliegt het jaar opeens voorbij!

En dit is mijn uitzicht de hele avond, want er wordt wat afgedraaid en geturnd voor de tv, onze gymnaste in spe:
Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

0 reacties: